hestia ([info]hestia) rakstīja,
@ 2005-04-04 13:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Radiohead- Planet Telex

Es jau biju izvazājusies pa vējā trīcošām pilsētas nomalēm, pa Maskačkas tumšajām ieliņām, ošņājot trūdošā koka tvaikus, biju redzējusi pussagruvušus malkasšķūnīšus un bezvējā izkārtos palagos kalstošas skumjas. Biju sēdējusi vilcienā pretim zēnam, kas visu ceļu dobji kūkoja, centīgi virinot muti, biju tumsā smēķējusi pie birojēkas logiem un ar acīm sekojusi baltam ziedu pušķim kāda rokās, kas, cilājoties augšā-lejā, klunkurēja aizlāpīt laulības ligzdu, atstājot aiz sevis vientulības un bojāejas smaku.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Un pēkšņi es attapos pusdienlaika saulē, stāvam starp blāva asfalta izgarojumiem. No mugurpuses atplūda rotaļlaukuma trokšņi starp stāvām deviņstāvu sērkociņkastītēm. Priekšā pa ceļu kā sēru upi lēni plūda mašīnas ar iekšā sēdošiem tik ļoti aizņemto seju cilvēkiem, kas, nervozi galvas grozot, svaidīja ūsām aizaudzēto lūpu vaibstus pa labi-pa kreisi.

Es jutos kā nokļuvusi savā bērnībā. It kā nupat būtu atteikusies turpināt spēlēt aklās vistiņas un noraisījusi no acīm apsēju, aizbildinoties ar to, ka man laiks doties kādās neatliekami svarīgās darīšanās. Neviens tam, protams, nebija noticējis un sāka saukāt mani par gļēvuli. Bet aklās vistiņas ir ļoti pazemojoša spēle. Ar aizsietām acīm ir jāskrien pakaļ uz visām pusēm birstošiem rotaļu biedriem, neko sev apkārt neredzot, nākas aizķerties aiz apmalēm, krist, noberzt ceļgalus un dzirdēt smieklus, kas iesit kauna pliķi sejā. Un dažreiz, tomēr panākot kādu vājāku no bēgošā bara, cerībā beidzot novākt no acīm apkaunojošo lakatu un iekļūt izredzēto pulkā, jāsastopas ar pēkšņām spēles noteikumu izmaiņām, kas apdullina un sastindzina. Kāds izdomājis, ka spēle jāturpina tik ilgi, kamēr noķerts būs ikviens klātesošais, un, ja šis ultimāts netikšot izpildīts, neviens ar tevi nedraudzēšoties. Visi piebalso ar zīmīgiem galvas mājieniem.

Tā pati pamestība un svešums. It kā es būtu uz šejieni atbēgusi no aklās skriešanās pazemojuma, bet man nebūtu, kurp tālāk doties. Apkārt virmo vienaldzība, un pasaule cauri slīd. Bet es nespēju pakustēties un nespēju noticēt, ka patiešām pašlaik pastāvu tiešu tādā veidā, ka tas viss notiek ar mani, ka es vispār esmu.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]augsne
2005-04-04 20:36 (saite)
Es sāku lasīt un man sķita, ka esmu to jau lasījusi. Tas nebija deja vu, jo, pēc pirmā teikuma izlasīšanas, es zināju, kas būs tālāk, un, kā tas beigsies. Savādi, nudien. Bet no Tevis atkal bailes.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]hestia
2005-04-04 20:43 (saite)
Savādi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]augsne
2005-04-04 21:10 (saite)
jā, bet, galu galā, kas nav savādi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hestia
2005-04-04 21:12 (saite)
Kāpēc bailes?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]augsne
2005-04-04 23:16 (saite)
nē, tur varēja saprast divējādi. es domāju - no Tevis izstaro(?) bailes. un tad es baidos. par Tevi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hestia
2005-04-05 08:58 (saite)
Tu esi tik jauka, bet par bailēm, par bailēm nezinu, vai būtu jābaidās vispār... :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]augsne
2005-04-05 15:01 (saite)
apsoli, ka nav jābaidās? nu, tad es nebaidīšos. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hestia
2005-04-05 15:07 (saite)
Apsolu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?