hestia ([info]hestia) rakstīja,
@ 2012-03-18 21:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Rupjmaizes kūka
Šis kulinārais veidojums pēc garšas ļoti atgādina rupjmaizes kārtojumu, kas vienmēr bijis viens no maniem mīļākajiem, bet diemžēl reti (labā kvalitātē) atrodamajiem saldajiem ēdieniem. Pagatavošana šausmīgi vienkārša, ātra un nesāpīga. Pašas kūkas recepte nāk no vecas pavārgrāmatas, krēma un ievārījuma pildījums ir mans personīgais papildinājums/risinājums.

Kūkai:
4 olas
200g cukura (labi der brūnais, bet tas nav obligāti)
kanēlis (1-2 ēdamkarotes), kam patīk, droši vien var piešaut arī muskatriekstu vai krustnagliņas, es tādas lietas īpaši nemīlu
2 glāzes rupjmaizes rīvmaizes (1 glāze ir aptuveni 200ml)

Pildījumam:
250g Mascarpones siera
200ml saldā krējuma
2 ēdamkarotes pūdercukura
1 citrona miziņa
~250ml brūkleņu vai dzērveņu ievārījuma

Olām atdala dzeltenumus un baltumus. Olu dzeltenumus ar cukuru saputo (vieglāk būs ar mikseri) līdz gaišai un pūkainai konsistencei, pieliek kanēli, rīvmaizi, izmaisa un pievieno atsevišķi (vēlams, cietās putās) saputotus olu baltumus. Cep formā (kas izklāta ar cepamo papīru- tas ievērojami atvieglos dzīvi) 180°C (man cepās gandrīz stundu, bet gatavību, kas atkarīga no formas diametra un krāsns, protams, pārbauda ar koka irbulīti). Izcepto kūku pārklāj ar dvielīti un ļauj atdzist. Atdzisušu kūku lēni un uzmanīgi noņem no cepampapīra un horizontāli pārgriež uz pusēm, iegūstot 2 ripas.

Krēmam saputo Mascarpones sieru un saldo krējumu ar 2 ēdamkarotēm pūdercukura, līdz iegūta bieza konsistence. Beigās pierīvē viena citrona miziņu.

Vienu kūkas ripu vispirms apziež ar ievārījumu, tad ar pusi krēma. Liek virsū otru ripu, kuru apziež ar atlikušo krēmu. Lai glītāk, nedaudz ar krēmu var apziest un pielīdzināt kūkas malas. Dekorēšanas vajadzība un veids ir gaumes jautājums. Pirms baudīt, labāk atļaut kūkai kādas stundas padzīvoties pa ledusskapi un sasūkties.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?