3D likstas

« previous entry | next entry »
Jan. 25., 2011 | 07:52 pm

Sigita man šodien atsūtīja linku, kurā viens svarīgs čiekurs izsakās, ka 3D nekad nebūs nākotnes kino industrijā, jo evolūcija mūs nav aprīkojusi ar spēju ilgstoši fokusēt acis turpu šurpu. Grims uzreiz sabozās kā gailis, un paziņoja, ka viņš (kā vienmēr) par visu zina labāk, attiecīgi - 3D filmas esot teh shit.

nolēmu, ka man ir jāpalasa par šo lietu nopietnāk. pāris lietas, ko izdevās atrast:

vēsture liecina, ka trešā dimensija filmām parasti ir tikusi pielikta tikai komerciālos nolūkos, ar retiem izņēmumiem, piemēram Hičkoka "Dial M For Murder". astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados 3D pārsvarā ir bijis B klases filmās ar praktiski nekādu māksliniecisko vērtību.

pašreizējām 3D metodēm - RealD un XpanD - ir krietni samazināta attēla kvalitāte. tām ir izplūdušāks un tumšāks attēls. šīs ir tehniskas blakusparādības, kas rodas konvertējot filmu no 2D uz 3D and no one can do shit about it. Kamerons izmēģināja filmēt ar divām kamerām uzreiz, kas palīdzēja attēla asuma jautājumos, but still - neviens nevar projicēt vienu bildi pa virsu otrai un cerēt, ka kopējais attēls nekļūs tumšāks. though, it is beyond me, kapēc neviens nevar šo problēmu kaut kā atrisināt, neitralizējot vienādu krāsu pārklājošos pikseļus or something like that.

tomēr viena no galvenajām lietām, par ko kritizē 3D, ir neefektīva tehnikas izmantošana - izņemot bezjēdzīgas ainas, kurās objekti lido skatītājiem sejā, 3D būs maz reālas ietekmes uz filmu. tapēc visādiem pārgudriem čiekuriem rodas jautājums - vai 3D ir vieta naratīvā kino? pēc divdesmit gadiem, kopš 3D tehinka eksistē, viņiem gribētos teikt, ka nē. kapēc?

tapēc, ka ja salīdzina jebkuras filmas 2D un 3D versiju, kļūst skaidrs, ka pievienotā dimensija neko nedod filmas naratīvam; arī samazinātā attēla kvalitāte nedara pilnīgi neko, lai uzlabotu filmas vizuāli māksliniecisko pusi.


vobšem ir tā - man 3D filmas nepatīk. pirmkārt - tehnoloģija vēl nav attīstījusies tik tālu, lai būtu jēga 2D vietā iet uz 3D; otrkārt - neviens režisors ar 3D nekad nav izdarījis neko labāku kā vien sviedis skatītājiem sejā dažādas lietas. so there is no point. hope it gets better.
Tags: ,

Link | ir doma | Add to Memories


Comments {14}

varbūt nāra, varbūt taure

(bez virsraksta)

from: [info]sirena
date: Jan. 25., 2011 - 08:25 pm
Link

ah, jes, bet trons 3d ir labāks par tronu 2d jo vienkārši labāk izskatās.

Atbildēt | Diskusija


her_crow

(bez virsraksta)

from: [info]her_crow
date: Jan. 25., 2011 - 08:42 pm
Link

neesmu vēl bijis uz 3D Tronu, bet pieļauju, ka tā varētu būt viena no filmām, kurā no 3D parādās kaut kāda jēga. kaut vai tīri idejiski.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


varbūt nāra, varbūt taure

(bez virsraksta)

from: [info]sirena
date: Jan. 25., 2011 - 08:46 pm
Link

bet tev ir taisnība viss cits 3d ir bijis lēti triki un galvassāpes. toties trons = ōsam

Atbildēt | Iepriekšējais


The Atis

(bez virsraksta)

from: [info]atiitis
date: Jan. 25., 2011 - 09:47 pm
Link

Otra taada filma (nu labi - animaacija) ir Megamind. Noteikti aizej uz 3D versiju... lai arii latv.tulkojums fantastiski iesuukaa, ja saproti English.

Atbildēt | Iepriekšējais


Sindra

(bez virsraksta)

from: [info]galadriela
date: Jan. 25., 2011 - 11:47 pm
Link

Njā, mēs ar Tronu nokļūdījāmies. Aizgājām uz 2D. Vaidzēja iet uz 3D

Atbildēt | Iepriekšējais


?style=mine

(bez virsraksta)

from: [info]darkans
date: Jan. 25., 2011 - 08:45 pm
Link

3-D ir sliktākais, kas ever noticis ar kino. Vienīgā vieta, kur tādu šitu varētu rādīt ir 5 minūšu filmiņas atrakciju parkos. Bet tā vietā mēs iegūstam:
1.Miglainu bildi un galvassāpes.
2.Normālas filmas, kuras tiek sačakarētas ar visādu figņu, kas lido ekrānā.
3.Veco, klasisko filmu re-re-re-release ar "even better 3d", lai izspiestu pēdējās kapeikas hardcore faniem. Piemēram, vari gatavoties skatītes StarWars pa jaunu, jo visām 6 filmām būs 3-d re-release.

Atbildēt | Diskusija


her_crow

(bez virsraksta)

from: [info]her_crow
date: Jan. 25., 2011 - 09:44 pm
Link

visi jau sen zina, ka Lūkasam nav sirds

Atbildēt | Iepriekšējais


(bez virsraksta)

from: anonymous
date: Jan. 25., 2011 - 09:22 pm
Link

Es nesaku ka 3D filmas ir teh shit. Actually es esmu redzējis tieši vienu 3D filmu, kura pēc izskata ir teh shit (jā, tas pats Avatars) un tā pati galīgi neizceļas citās jomās.

Jā, režisori ir pimpji, kurus interesē tikai nauda. Tā nav tehnoloģijas vaina - pie tā ir vainīgi skatītāji, kuri kāri kampj arī patiešām sūdīgu slapped-together 2.5D kino (ja filmu uzfilmē 2D un pēc tam sašķērē kadru trīs daļās, no kurām fokusā ir tikai viena, tas ir 3D tikai ja apaļojam uz augšu).

Par tumšo bildi - that's just a non-problem. Iebāžam projektorā spēcīgāku lampu un go. Esmu visai pārliecināts, ka FC tieši to arī izdarīja.

Galvas sāpes un reiboņi, kas ceļas no tās fokusa problēmas... nu tur gan risinājuma nav - daži šajā gadījumā ir un paliks apdalīti.

So yeah, tehnoloģija ir vietā, problēma ir tikai tajā, ka joprojām filmas tiek taisītas 2D un konvertētas uz 3D, nevis otrādi.

Atbildēt | Diskusija


her_crow

(bez virsraksta)

from: [info]her_crow
date: Jan. 25., 2011 - 09:50 pm
Link

spēcīgāka lampa neatrisina tumšās bildes problēmu. jāņem vērā gan gaišums, gan kontrasts.

Atbildēt | Iepriekšējais


siidz

(bez virsraksta)

from: [info]siidz
date: Jan. 25., 2011 - 11:15 pm
Link

Tjā, rādās, ka tas «svarīgais ciekurs» ir zaudējis cerību jel ko uzlabot šajā jomā. Var jau būt, ka lielie filmmeikeri nolems, ka šitai huiņai vairs nav vietas kino, un uzradīsies kāds frīks, kurš pēc 20 gadiem pagrīdes eksperimentu iesviedīs visiem sejā krutu risinājumu

Atbildēt


(bez virsraksta)

from: anonymous
date: Jan. 26., 2011 - 01:39 pm
Link

Man šķiet, ka 3d ir lielisks veids kā maskēt tiešām sliktas filmas, jo nezin kāpēc cilvēki no tās figņas riktīgi pavelkas. Tipa - mums nav sižets (vai ir ļoti štruntīgs), dialogi sūkā utt., BET mums ir 3D! Godīgi sakot man šo gribas attiecināt arī uz avataru.

Btw, drausmīgākais sejā lidojošais 3d efekts, par kuru esmu dzirdējusi, ir no "haizivēns un laviņa" (??) - SMADZEŅU LIETUS!1!!!


ņur, kurš nav pārliecināts, vai arī klusībā nesajūsminās par sejā lidojošām lietām.

Atbildēt | Diskusija


her_crow

(bez virsraksta)

from: [info]her_crow
date: Jan. 27., 2011 - 11:34 am
Link

nu Avatara sižetu protams var nosaukt par štruntīgu, jo nekā īpaši kruta tur protams nav, bet man kā vizuāli tehnisku lietu geekam tas nemaz netraucē, jo man patīk masturbēt uz to nenormāli kruto computer generated stuffu. like, es varu beigt no tā, ka es ieraugu perfekti slapju datorģenerētu drēbes kreklu (pēc tam kad varonis izkāpj no datorģenerētas ultra-reālistiskas upes).

klejo tāds joks, ka Kameronam patīk science fiction un masturbēt uz veciem National Geographic žurnāliem; vienu dienu viņš esot aizdomājies, vai nav kāds veids kā šīs lietas varētu apvienot, un tā esot radies Avatars.

Atbildēt | Iepriekšējais


pink_pony

(bez virsraksta)

from: [info]pink_pony
date: Jan. 27., 2011 - 07:38 pm
Link

3D ir meesls - man riebjas

blonde_pony

Atbildēt | Diskusija


siidz

(bez virsraksta)

from: [info]siidz
date: Jan. 28., 2011 - 01:01 pm
Link

Esmu runájis! Hau!

:D

Atbildēt | Iepriekšējais