kanariņš - dekamerons reloaded [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

dekamerons reloaded [Jul. 30th, 2014|09:12 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nu, ko, Ebola 21.gs meeris? Ka tur bija ar tiem slimajiem jurniekiem, kurus nelaida ostas, tie visu eiropu izbraukaja un saslimdinaja, tagad gaisa kugotaji smuki visu pasauli aplido. Atminos, kad biju siika 90' tad no Ebolas baidijos, jocigi, ka slimiba nav nekur pagaisusi. Vispar jocigi, ka berniba, kas tik sen bijusi, nak atpakal - shitas, padomju krievija u.tml.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]blond
Date:July 30th, 2014 - 09:20 pm
(Link)
Mierinu sevi, ka tik lipīga tomēr tā Ebola nav. Āfrika vēl nav izmirusi. Labi, ka tikai ar asinīm pārnēsājas, nevis pa gaisu, dies lai pasargā.
Bet par to atpakaļnākšanu tev taisnība, es arī tieši nupat par to domāju.
Un lasot to Fēgezaku domāju vēl plašākos laiku lokos.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:July 30th, 2014 - 10:07 pm
(Link)
Ar skidrumiem - sviedriem, siekalam u.c. sekretiem tiesa kontakta, ar pilieniem gaisa it ka ne
[User Picture]
From:[info]blond
Date:July 30th, 2014 - 10:12 pm
(Link)
ai.
[User Picture]
From:[info]anonymous
Date:July 30th, 2014 - 09:50 pm
(Link)
Izdoma atduras, vēl vienmēr nekā jauna. Vienā no (paldies dieviņam, neesmu pūlējies lasīt visus un līdz galam) Toma Klensija romāniem pirms daudziem gadiem bija laikmetīgs apvienojums - ebolas vīrusa izplatība (šķiet, to bija izperinājuši irāņi) un nez kur virs okeāna pazūdošas pasažieru lidmašīnas.
[User Picture]
From:[info]_zirgs
Date:July 31st, 2014 - 12:12 am
(Link)
Jocīgs pieņēmums, ka slimības var pagaist. Mēs, cilvēki, varam aktīvi cīnīties pret kaut ko, bet pats mikroorganisms ļooooti sparīgi cīnīsies pretī savas izdzīvošanas labā.
Arī Bacillus antracis - mēra izraisītājs - vēl kaut kur ir dzīvs. Un fun fact - kādā lab to neveiksmīgi inaktivēja un pārvešanas laikā uzskata, ka iespējams lab personāls nonāca saskarē ar dzīvu baktēriju.
Ebola vīruss nav gan vienīgais šī brīža uzliesmojums, jo MERS - CoV jeb Middle East Respiratory Sindrome Coronavirus arī klusiņām plosās pa arābu zemēm, kas grib visu tā klusi klusītiņām pie sevis paturēt, par ko izpelnās WHO jau dažkārt klaju nobāršanu.
Un putnu gripa arī vēl ir aktuāla, kaut zem kontroles.
Un multirezistenās tuberkulozes slimnieku skaits aug un aug. Un ja pret to vēl var lietot dažādas kombinācijas, tad ir vēl ekstensīvi rezistenta tbc nūjiņa, kas vēl ierobežo iespējas ārstēšanā. Un, šķiet, Dienvidāfrikā eksistē t.s. MDR un XDR TBC "kūrorti", kur visi ir slimi un ierodas, lai sevi izolētu no citiem, ko varētu inficēt, un gaida, kad slimība tos pieveiks.
From:[info]slikts
Date:July 31st, 2014 - 01:48 am
(Link)
bakas ir pagaisušas
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:July 31st, 2014 - 12:27 pm
(Link)
Pazudis tada zina, ka 'no acim prom, no sirds lauka":D ta teikt sausmu skatiem ar uz ielam asinojosiem afrikaniem, kas bija redzetas berniba tv, vajadzetu tur ari palikt, ta ka nekas par ebolu pec tam nebija dzirdets (un vareja padomat, ka mosh zinatnieki kko izstukojusi)
[User Picture]
From:[info]kbrgs_
Date:July 31st, 2014 - 12:47 am
(Link)
Ebola ir superlipīga, bet ļot ātri ja ir izglītots par simptomiem, var apzināt un izdakterēt. Jā, tā r pašlaik lielākā vīrusepidēmija pasaulē. Man mamma dzīvo Libērijā; tas nav 21. gs. mēris. problēma ir informācijas trūkumā - tas, ka pasaules mediji tikai tagad par to ziņo, lai gan tas jau notiek apmēram pusgadu.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:July 31st, 2014 - 12:28 pm
(Link)
vai tad? Es lasiju, ka 90% gadijumu letali..
[User Picture]
From:[info]kbrgs_
Date:July 31st, 2014 - 01:09 pm
(Link)
jā, ja noteiktu stundu laikā nenoķer, tad letāli. Bet krieviem ir zāles, starp citu, pret Ebolu, kā man Dr. Aizsilniece stāstīja! Tikai viņi neprot mārketēt un mēģenes izmazgāt :D
[User Picture]
From:[info]zebiext
Date:July 31st, 2014 - 04:06 pm
(Link)
varetu orientejosu krievu vārdus/ uzvārdus. Ļoti interesanti būtu uzzināt.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:July 31st, 2014 - 08:16 pm
(Link)
Lielas kompanijas, kuras ir tikusas lidz kkadiem dzivniektestiem ari tiek mudinatas likt zales uz "fast track" un testet tik nost uz cilvekiem. Vienigais, kada ir riciba tajas paris h, lai kelli nenoliktu?
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:August 5th, 2014 - 08:10 pm
(Link)
Cik saprotu, viņi eksperimentē ar monoklonālajām antivielām, kas jau ir diezgan attīstīta tehnoloģija. Bet lēta gan tā nav. Afrikāņiem tas nav pa kabatai.

Bez ārstēšanas bet ar atbilstošu aprūpi (piemēram, IV šķidrumu ievade) mirstība ir tuvāk 50% nevis 90%.