kanariņš - Raivis Dzintars runā [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Raivis Dzintars runā [Mar. 26th, 2014|12:43 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
"ja man jāizvēlas komplektā krievi, kam svarīgs 9. maijs, un latvieši, kam svarīgs 16. marts, – no vienas puses, un kosmopolītisks bars bez tautības, ticības un vērtībām – no otras, tad es izvēlos pirmo. Vēlos ticēt tam, ka cilvēki ar pārliecību (pat ar pretēju) spēj runāt un vienoties par saprātīgu minimumu. Katrā ziņā, ja runājam par jauniem izaicinājumiem, ko Latvijai nesis Ukrainas stāsts, tad šis ir viens no tiem."

jautājums studijai: kam tad visus tos gadus līdz šim viņš uz krieviem goņījis? un vai tiešām Ukrainas konfliktu vajadzēja, lai divus soļus uz priekšu padomātu? dumi kaut kā sanāk. bet, nu, ar prātu nesaprast tos, kurus 'ticība' (un 'pārliecība') kustina.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:March 26th, 2014 - 01:02 pm
(Link)
Protams, ka Dzintars izvēlētos pirmo variantu - tikai tajā viņam ir elektorāts un atdeve no deklaratīvi patriotiskiem saukļiem.
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:March 26th, 2014 - 01:04 pm
(Link)
Viņš laikam ir palaidis garām faktu, ka tas, kas šobrīd notiek Krimā, ir "rietumu demokrātijas" sadursme ar "visu tautu proletariātu", pēdējiem no kuriem, starp citu, "bars bez tautības" piemīt krietni vien vairāk par kosmopolītiem.
[User Picture]
From:[info]bljanna
Date:March 26th, 2014 - 01:59 pm
(Link)
Ko tad citu viņš darīs, ja krievu, kam svēts 9.maijs, nebūtu? Visa politiskā karjera pagalam. Un Ušim tas pats. Viņi nevar viens bez otra.

Man arī interesants likās izteikums "kosmopolītisks bars bez tautības, ticības un vērtībām" - ja neiet 16.marta gājienā, tad uzreiz iztrūkst patriotiskā ticība un vērtību sistēma?
From:[info]zirka
Date:March 26th, 2014 - 02:02 pm
(Link)
un, ja iet 9.05. pie uzvarekļa ietusēt, tad automātiski ticība un vērtības uzrodas, kaut vai nepareizās, bet tomēr
[User Picture]
From:[info]bljanna
Date:March 26th, 2014 - 02:24 pm
(Link)
ka ta! :)
[User Picture]
From:[info]klusais_okeans
Date:March 26th, 2014 - 02:11 pm
(Link)
ok, kārtējais apliecinājums, ka abām pusēm saturs tas pats, atšķiras tikai etiķetes
[User Picture]
From:[info]zvirbuleens
Date:March 26th, 2014 - 02:29 pm
(Link)
Manuprāt, viņš kaut kā neveiksmīgi te ir samiksējis kosmopolītus (kuriem katrā ziņā var būt sava ticība kaut kam un savas vērtības) ar tikai instinktu vadītu baru vispār.

Jaut. studijai es nesaprotu - viņa krievu goņīšana pilnīgi atbilst viņa šeit citētajam. Nekāda vienošanās, neatkāpjoties no savas ticības un vērtībām, jau nav iespējama, tad jau sanāk pievienošanās vai tuvināšanās, Dzintara vārdiem runājot, kosmopolītiskajam baram.

Vispār man nav svarīgs 16. marts un nav un nekad nav bijis svarīgs 9. maijs, ja nu vienīgi kādreiz bija svarīgs tāpēc, ka tad tā bija brīvdiena. Man toties ir svarīgs 1. aprīlis!