kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[May. 9th, 2012|10:08 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

zizu.lv var dabūt kuponu uz to ledus cirku (8-11Ls), bērni līdz 5 g, ja sēž opā, iekšā iet bez maksas.

kā arī dabas muzejā 4dienās no 17-19:00 iekšā var tikt bez maksas. Ģimenes nodarbības izgl.istabā par tēmu Zeme, Saule un mēs, tikai 2ls (+ieejas biļete, bet, ja iet students, skolēns vai pensionārs ar bērnu tad tas tāpat sanāk ļoti maz)

vispār vajadzētu sataisīt bomžlisti ar to, kur un kā var tikt iekšā pa mazām cenām vai vispār bez maksas, pagaidām LV biļešu cenas tik un tā nav nesasniedzami augstas (lai gan, ja būtu, tad visdrīzākais notiktu tas paradokss, ka, tiklīdz jāmaksā, tā ļaudis labprāt iet un jūtas baigi daudz ko pa savu naudu saņēmuši, lai gan kādu brīdi atpakaļ visu to pašu būtu varējuši bez maksas dabūt)


un vēl, ņemto vērā kkādas nodarbību izmaksas, varbūt mēs, vecāki, varētu viens otram palīdzēt, nodrošinot kkādas aktivitātes, kas ir mūsu kompetencē, pret citu vecāku kopetenčaktivitātēm. Piemēram, es jūsu bērnu vai pusaudzi varētu caur muzejiem izvadāt, iepazīstināt ar galerijām un LV nosacīto mākslas pasauli caur institūcijām. vai arī uzrīkot kkādu specvadājienu uz konkrētu izstādi/notikumi/aktivitāti.
pretī būtu priecīga iefīrēt E pamarinēties kādā vidē, kur ikdiena sarunvaloda nav latviešu, kādā dziedošā un spēlējošā ģimenē ar dziedošām/spēlējošām atvasēm vai pie ļaudīm, kas varētu ievest parkā un izstāstīt par flōru/faunu/tās īpašībām vai kas nu kuram tas zināšanu lauks ir. Tā viegli, nepiespiesti un bez īpašām prasībām..
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:May 9th, 2012 - 10:26 am
(Link)
Heh, man šķiet, ka es priecātos, ja mani pašu izvadātu pa muzejiem kādureiz :) Kad būšu pabeigusi biotopu kursus, toties varēšu pastāstīt par floru :)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:May 9th, 2012 - 10:50 am
(Link)
pierakstīšu
From:[info]kolibrs
Date:May 9th, 2012 - 10:29 am
(Link)
Par to pēdējo: vai tad nav tā, ka, ģimenēm draudzējoties (vai arī vienkārši kopā ar draugiem), tas notiek automātiski? Draugi / draugu ģimenes aiziet kaut kur kopā, aicina kaut kur, pavada laiku kopā, un tad jau arī tā "marinēšanās" notiek dabiski. Vismaz, cik man tā pieredze.
No otras puses - tas tiešām būtu jauks veids, kā iegūt jaunus draugus.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:May 9th, 2012 - 10:45 am
(Link)
nosacīti. ja draugi strādā tādus darbus, kas nav īpaši "izteiksmīgi" uz āru (piem., humanitārās zinātņu jomas, pedagoģija u.tml.) vai arī strādā vietā, kas nav pārāk pieejama publikai (IT uzņēmumi, radio, TV), tad tā pagrūtāk ar zināšanu nodošanu; tad jāgaida uz pusaudžvecuma 'ēnu dienām' vai vasaras praksēm..
From:[info]kolibrs
Date:May 9th, 2012 - 10:56 am
(Link)
Jā, man bija tā laime uzaugt vietā, kas nav pieejama plašākai publikai, bet tur daudziem bērniem liktos neinteresanti. Specifiski.

Varu piedāvāt praktiskās mākslas nodarbības, bet pieņemu, ka teorētiķei ir gana daudz praktiķu pazīstami, kas šādu lietu jau nodrošina.
[User Picture]
From:[info]pepija
Date:May 9th, 2012 - 08:38 pm
(Link)
uz radio gan iet ekskursijās ne tikai klases kolektīvi, bet arī bernudārznieki. un ne tikai ēnu dienās. bet nav jau nekas īpašs, ko redzēt.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:May 9th, 2012 - 10:38 am

šito pagājšnedēļ iegādāju

(Link)
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:May 9th, 2012 - 10:41 am
(Link)
Man ļoti patiktu gan pašai pa muzeju, gan atvases izvadāt.
Ja E. interesē bērnu (no 5-18) balets ar krāsainiem tērpiem, varu paaicināt uz bērnu baleta studijas Grande lielkocertu 26. maijā, VEFā., pl 15.00. (gan ar pavadoni, noganīt nesolos, jo būs jādzenā cien. māksleniece). Tikai padod ziņu, jo tad man jāpierezervē vietas.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:May 9th, 2012 - 10:46 am
(Link)
26. 15:00 tieši ejam uz to ledus cirku, bet tā noteikti interesētu!!!
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:May 9th, 2012 - 11:58 am
(Link)
Ja tieši šodien pl. 17.00 ir nekodarīt, VEF kultūras pilī
koncerts-festivāls "Deju ritmi", it kā pat ieeja brīva un esot visādi baleti, to mums baletskolotājs izpauda, bet sīkāk nekā nezinu, jo šodien mana mazā nedejo.
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:May 9th, 2012 - 10:47 am
(Link)
pie mums dažreiz nāk Jurītis - vnk tāpat padzīvoties citā vidē; E droši vien bēbīšu kompānija vēl par jaunu
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:May 9th, 2012 - 10:50 am
(Link)
Unas Jurītis? jā, diemžēl E neciena par sevi mazākus (tikvien cik interesanti glūnēt uz kādu sabtransā). paši riktējamies pie tiem, kur ir lielie brāļi un lielās māsas, kas ir iedresētas mīlēt mazākus bērnus :D
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:May 9th, 2012 - 01:20 pm
(Link)
jā, unas J.
[User Picture]
From:[info]str
Date:May 9th, 2012 - 10:53 am
(Link)
man ir viena meitene, ar kuru varētu sarunāt padziedāšanu un var aprādīt dažus instrumentus- stabuli, kokli, ģitāru
/ bet atkal- nav vietas
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:May 9th, 2012 - 10:56 am
(Link)
tā kā vasara nāk - var arī kkur parkā, zālītē, var ieaicināt ciemā pie sevis vai aizbraukt ciemā pie viņas, diezgan brīvi. kkādu simbolisku 'pateicību' arī sadomāt