kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Feb. 9th, 2012|11:14 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

Te vakarā E pēkšņi demonstratīvi savāca savu mugursomu, piegāja pie skapja, atvēra to un sāka vākt ārā - likt somā savus zīmējumus un līmējumus un uz jautājumu, ko viņš tur dara, tikpat demonstratīvi atbildēja, ka viņš ies prom no mums. Hhh, un es pat nepaguvu piefiksēt, par ko tieši, vakars tāds rāms un parasts, nekas ekstremāls nav noticis, no kurienes gan šāda pēkšņa vēlme? Šajā vecumā un situācijā nebija pārāk grūti pievilkt to klāt, mīļi apskaut un teikt, nebrauc gan no mums prom, mēs ļoti bēdāsimies, ja Tevis nebūs, uz ko viņš atbildēja 'labi, tad es braukšu prom, bet ne tālu, ciemos pie Otto'. Nezinu, kā būs pusaudža vecumā, vai būs šī vēlme un varēšana beznosacījuma samīļot, vai arī pikti teikšu, ka davaj, aizver durvis no otras puses un, pirms aizej, neaizmirsti iekrāmēt savus netīros traukus un zeķes mugursomā līdzi.
Vispār reizēm es domāju, ka citi varētu E būt labāki vecāki. Nu, tādā ziņā, ka es redzu viņa intereses, vajadzības, attieksmes un es zinu, ka pati esmu bijusi ļoti citādāka viņa vecumā, man ir bijušas savas problēmas, domas un secinājumi un, ka tā pieredze, kas ir man, viņam ne tikai var nebūt pārāk noderīga, drīzāk tā var būt pat bremzējoša, jo viņam temperaments un raksturs cits, tur būtu vajadzīgi citi cilvēki, kas varētu organiski ar viņu kopā plaukt un zelt. Tā ir ar to ģimeni - izvēlēties nevar, bet kopā jāsadzīvo. Laikam labākais, ko var darīt, ir palēnām sākt atlasīt viņam draugus :D
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:February 9th, 2012 - 11:45 am
(Link)
Sievietes prātīgākas, jau maziņas. Man vakar jaunkundze ieteica pašam savākt parpalas, jo esot uz mani bezgala apvainojusies (nepareizā secībā pasniegtu medus karoti un tējas krūziņu piedot nevar). Atnāca māte, samīļoja, mantas dalīšana un vecāku izlikšana pa durvīm tika atlikta uz vēlāku laiku. Pilnmēness.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:February 9th, 2012 - 11:55 am
(Link)
vakar, kad runājām par vīrusiem, E prasīja, vai "vīruss tas ir tā kā vīrs?" un man prātā atausa Tavējā 'vīle' :DD
[User Picture]
From:[info]josie
Date:February 9th, 2012 - 11:55 am
(Link)
ar to, kas pazīstams, protams, ir vieglāk, bet ne jau tikai tu viņu māci, viņš jau arī tevi mācaa jebšu tu mācies no viņa
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:February 9th, 2012 - 11:57 am
(Link)
zināšanas, kas nav pārāk noderīgas, jo pieaugušo pasaulē nav problēmu draudzēties ar to, ar ko gribas un patīk, nevis ar to, ar ko sadzimis kopā vai skolas solā salikts sēdēt :D
No otras puses, jāuztur sabiedriski adekvātas "vecāku-bērnu" attiecības, lai līdzcilvēki pārak nešokējas :DDD
[User Picture]
From:[info]josie
Date:February 9th, 2012 - 12:01 pm
(Link)
nujā, iedomājies visi dzīvotu skaisti un saticīgi, ja būtu salikti kopā tā kā tie saderas :D
[User Picture]
From:[info]pepija
Date:February 9th, 2012 - 04:16 pm
(Link)
kolēģe apmēram 6 gadu vecumā esot apvainojusies uz māti un stacijas laukumā "pazudusi", lai dotos mājup uz Iļģuciemu. tur arī atpakaļsagūstīta. ļoti neatkarīga būtne arī šobrīd :)

man ir pusaudzis. teikšu godīgi, tās zeķes u.tml. stafs uz visām virsmām reizēm kretinē, bet tikai tad, ja ir jau uzkrājies fons vai arī, ja kur ielikta īpaša rūpe un gādība (manuprāt), kas viņam pie vienas vietas. bet beznosacījums tomēr vēl pastāv pāri visam :)

From:[info]ricuks
Date:February 9th, 2012 - 07:34 pm
(Link)
hmm, šķiet, ka etruskiem esot bijusi tāda paraža kopoties ar visiem bez liekas kautrības un skatīties, kā citi to dara, un arī bērnus audzināt neatkarīgi no paternitātes/maternitātes. vienvārdsakot, varbūt vajadzētu ieviest tādu kā apmaiņas programmu, kuras ietvaros bērnus vecākiem un otrādi pieskaņotu, ik pa laikam aizsūtītu padzīvoties u.tml.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:February 9th, 2012 - 08:46 pm
(Link)
esmu dzirdējusi arī, ka Staļins ņēma topošās komunistu sabiedrības konstruēšanu nopietni un vienā brīdī modē bija bērnu piespiedu izņemšana no ģimenēm un audzināšana bērnu namā, lai tā teikt, aug īsteni biedri!
From:[info]ricuks
Date:February 9th, 2012 - 09:41 pm
(Link)
Varbūt tas bija patiesais iemesls lielajam teroram. Bet vispār bd psrs teorētiski darbojās pēc tāda paša principa, cik ir dzirdēts.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:February 10th, 2012 - 01:16 pm
(Link)
par lielā terora iemesliem teikt nemācēšu, neesmu vēsturniece, bet to, ka Ļeņina-Staļina sociālais 'sabiedrības' projekts ir makten interesanta tēma, gan atzīšu :)