Comments: |
| From: | josie |
Date: | April 4th, 2011 - 01:50 pm |
---|
| | | (Link) |
|
es tāpēc nesaprotu pomello mīļus, man gandrīz katru reizi tas auglis pēc nagu lakas garšo...
Nu kā. Ēd to, kas sezonā pieejams, kā jau mūždien.
Gribi sakarīgus nesezonas augļus/dārzeņus — brauc tur, kur tiem ir sezona, cita ieteikuma jau nav. Ārpussezonas jāiztiek ar godīgiem vitamīnu suplementiem, kas neizliekas par to, kas nav.
Tiesa gan, nebūtu tomēr tik drošs par to, cik tieši tiek visādi ķimizēti visādi nesezonas augļi. Kā norādīja te viena (ieinteresētā gan, protams) puse: ja produktos būtu tik daudz ķīmijas, kā cilvēki baumo, tad tie produkti maksātu zelta svarā.
nu tu mani biedē
kādi šamaņu deju rituāli jāveic lai nīderlandes bumbieris nostāvētu līdz nākošajam (moš aiznākošajam) pavasarim ideālā stāvoklī, bet viņa kātiņš nopūtu? ar tīro ultravioletu mani ne visai pārliecina - ja var atbiedēt mošķus ar ultravioletu no bumbiera, tad tak kātiņam ar vajadzētu noturēties, m? ;) vošem es izbrīnīts acis mirkšķinu ;D
atzīstu, ka neesmu speciālists, iespējams te varētu palīdzēt, kāds piņķerētājs žurnālists, kas to atkož.
jo ir dzirdēts arī no desu taisītājiem, ka (a) normālai desai jāmaksā aptuveni tikpat cik gaļai, (b) visi tie konservanti/etc ir gana dārgi, tāpēc tos cenšas lietot maz tīri biznesa apsvērumu dēļ.
ar desām viss tāpat skaidrs - daudzi pat raksta kas tur par "desām" ;) izskaidrojums ir ādas, ausis un citi gaļai pielīdzināmie organiskie subprodukti - tos samaļot un piesūcionot ar "garšvielu" un tauku šķidrumiem sanāk iecienītās delikateses ;D vismaz lētajam galam ;) pat padomju laikā uzņemtās dokumentālās filmas to parādīja - kā tagad atceros liels dzelzceļa vagons no kautuves izgāž ādu vezumu desu ceha pagrabā ;DD
pirms kaušanas cūkas barojot ar pārtiku, piesūcinātu ar sāli, lai pēc tam kautķermenim svars lielāks :D
sāls nobloķē nieru darbību (gultā čurājošiem bērniem uz nakti dod maizes šķēli apkaisītu ar sāli) rezultātā gaļa pilna ar urīnvielu ;) un smaržīga un mīksta ;)
Nē, nu, mūsgalā tas arī tiek darīts - ne velti ledusskapja iepirkšanas viens no galvenajiem kritērijiem bija milzīga saldētava, kurā visas vasaras un rudens veltes pa lāpstai iesaldē gada tumšajiem un aukstajiem mēnešiem. Bet skaidrs, ka iepirkties veikalos ir ērtāk, nekā meklēt zemniekus piegādniekus (jo tirgus tas pats lielveikals pa lielam arī ir) un čakarēties ar savu racionu. mans points vairāk bija, ka nevajag vainot džankfūda bodes u.tml.; ja īpaši necenšas, tad liels vairums "parastās" pārtikas te apkārt ir sūdi
Šai sakarā lasām veikala Sky oficiālu reklāmas rakstu aizvakardienas Sestdienā uz 3 lappusēm, kur viņi veic akciju: "Iepērcies kā Rietumeiropā" un uzsver, ka tagad tirgos produkciju, kas domāta tai Rietumeiropas daļai, kurā ir stingrākas prasības uz pārtiku kā šeit.
[viens no piemēriem bija eg. plūmju jogurts, kura tam pašam produktam Vācijas versijai ir min. 15% plūmju iekšā, bet pēc Latvijas standartiem drīkst (un tirgo) ar tikai 5%]
| From: | bozena |
Date: | April 4th, 2011 - 02:44 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Viens mans korišs jau tālajos 90-tajos baiļojās, ka tikai mēs to savu labo pārtiku nesačakarējam. Viņš toreiz braukāja uz visādām tur Šveicēm un Zviedrijām un citām Ajropas vietām un sacīja, ka mums esot (toreiz!) ļoti laba pārtika. Varētu sacīt, ka sliktākais scenārijs ir izpildījies, un patiešām nav skaidrs, kas ir tas, ko ēd. Paskat, ko var izdarīt ar gaļu un krējumu. | |