|
[Apr. 4th, 2011|01:03 pm] |
|
|
|
Comments: |
atzīstu, ka neesmu speciālists, iespējams te varētu palīdzēt, kāds piņķerētājs žurnālists, kas to atkož.
jo ir dzirdēts arī no desu taisītājiem, ka (a) normālai desai jāmaksā aptuveni tikpat cik gaļai, (b) visi tie konservanti/etc ir gana dārgi, tāpēc tos cenšas lietot maz tīri biznesa apsvērumu dēļ.
ar desām viss tāpat skaidrs - daudzi pat raksta kas tur par "desām" ;) izskaidrojums ir ādas, ausis un citi gaļai pielīdzināmie organiskie subprodukti - tos samaļot un piesūcionot ar "garšvielu" un tauku šķidrumiem sanāk iecienītās delikateses ;D vismaz lētajam galam ;) pat padomju laikā uzņemtās dokumentālās filmas to parādīja - kā tagad atceros liels dzelzceļa vagons no kautuves izgāž ādu vezumu desu ceha pagrabā ;DD
pirms kaušanas cūkas barojot ar pārtiku, piesūcinātu ar sāli, lai pēc tam kautķermenim svars lielāks :D
sāls nobloķē nieru darbību (gultā čurājošiem bērniem uz nakti dod maizes šķēli apkaisītu ar sāli) rezultātā gaļa pilna ar urīnvielu ;) un smaržīga un mīksta ;) | |