kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 30th, 2010|10:46 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
godīgi sakot, vietējiem nav nekādas izredzes. Tas līmenis, kas ir tur, nu, pašmācības ceļā nav iegūstams, abet oficālas mācības te ir vispār nelīmenī. Vienīgais, ko vēl varētu darīt lietas labā, ir to EU naudu nevis sadalīt studentiem uz galviņām (doh! šī stratēģija vispār ir vislielākais sviests, jo pēkšņa nauda n'tajā gadā nebūt nemaina stradāšanas ieradumus, vien atbrīvo no stresa un naida, bet rezultāts ir tikai par sprīža tiesu labāks, nekā būtu bijis bez šiem līdzekļiem) - noalgot pāris jēdzīgus ārvalstu profesorus, lai viņi novada pāris būtiskus kursus (visus seminārus un pārbaudes darbus ieskaitot), kurus klausīties ierodas ne tikai studenti, bet arī pedagogi un vispār viss augstskolas stafs. Citus variantus neredzu.
linkpost comment

Comments:
From:[info]eermaniitis
Date:November 30th, 2010 - 10:54 am
(Link)
imho tieši tā tika veidots rīgas politehnikums sākumā - savākti pāris jēdzīgi kadri no ārzemēm un ap viņiem būvēta visa iestāde
[User Picture]
From:[info]ttp
Date:November 30th, 2010 - 11:14 am
(Link)
death to education lettone
[User Picture]
From:[info]pepija
Date:November 30th, 2010 - 11:41 am
(Link)
mjā, kad paziņa sāka mācīties vecajā eiropā, šeit jau bakalauru atteicīgajā profilā saņēmusi, tā arī esot bijis - visi tie zemākās kastas studenti, pie kuriem viņu pieskaitīja (jaunattīstības valstis un daži šeihu dēli) esot jau starta pozīcijā pamatīgi "pārzinājuši drēbi", par kuras esamību viņa mūsu augstskolā pat dzirdējusi nebija
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:November 30th, 2010 - 03:03 pm
(Link)
mhm, un kas pats skumjākais, arī institūciju galvgaļos neredzu īpaši daudz tādus, kas varētu starptautiski komunicēt. Pāris kadri jau ir, bet tie parasti paši par sevi, nevis vadošos amatos un tā..
[User Picture]
From:[info]thel
Date:November 30th, 2010 - 04:33 pm
(Link)
Es domāju, ka nav pat īsti problēma, ka naudu dod studentiem, bet, kā jau tika atzīmēts, ka problēmas drīzāk ir ar mūsu profesoriem..
Attiecībā uz filozofiju tas ir īpaši redzams. Piem., kāds visnotaļ cienījams profesors kādā interneta diskusijā izpildījās šādi (manuprāt, taisnīgi):
I should simply comment on the above that it seems to me that the absence of logic in the philosophy curriculum in LU is definitely a retrograde step, not reaching a new civilization high. Only if you buy in a preposterous narrative about the history of philosophy (from the same people who supposedly warned us against grand narratives) can you think that philosophy ought to divest itself of its link with logic (and what comes with it) as the way to go about and improve itself. (Looks more like getting rid of people who don't think so.) This move, I think, will insure that philosophy in Latvia will remain backwaters and insignificant and it is a pity. I find it strange that the old soviet-era profs were able to keep such a tight control on the curriculum, but frankly not that they would recycle themselves, to do so by draping themselves with the causes of the French postmodernists. It is highly paradoxical -to use their arms: in psychoanalysis when one keeps talking about something it is usually indicative of a deep-seated problem - that the same people who keep boasting in a self-righteous way about "the Other" and "difference", and actually end up rejecting alternative views and act like complete fascists in their own turf. Actually, knowing better the situation in French philosophy than all Latvian philosophers put together.. utt.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:November 30th, 2010 - 07:27 pm
(Link)
o! a kur šito var dabūt izlasīt?
From:[info]komeeta_naak
Date:November 30th, 2010 - 04:19 pm
(Link)
nu, tāpēc jau es tagad studēju trimdā.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:November 30th, 2010 - 07:32 pm
(Link)
ar ko arī apsveicu. būtu es kko zinajusi iepriekš no jomas, kurā gribeju kko apgūt, arī būtu tā darījusi, bet toreiz kas gan to varēja zināt, it īpaši pie tās informācijas aprites, kādu augstskolas nodrošina par sevi publ.telpā.
erasmus arī sākās pēc tam, kad es vēl būtu varējusi to izmantot. pizģecs, tagad reāli žēl, ka, uzsākot kkādas jaunas studijas kkur citur viens vienīgs mūžīgais students sanākšu, jau ir līdz vājprātam apnikušas studentu dzīves procedūras...
From:[info]komeeta_naak
Date:December 1st, 2010 - 12:37 am
(Link)
studēt jau apzinīgākā vecumā ārzemēs arī varētu būt savādāk, viņiem te ir diezgan daudz visādu atbalsta sistēmu un organizāciju mature studentiem.