kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jul. 19th, 2010|04:44 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
što za herņa, latvieši tādi grjobanie zemnieki, tādi strādnieki, piens gāžas cisternām, krejo krējumu, kuļ sviestu, saspiež biezpiena sieru, bet nafig neviens nevar uztaisit nor-mā-lu-sie-ru, tiešām tādu, kas būtu garšīgs un atbilstu savam nosaukumam (Nakts jaunpiena siers vai Minhauzena cietais siers, HaHa!)
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:July 19th, 2010 - 04:53 pm
(Link)
Viens Ventspilnieks tirgo normālu sieru. Ir arī vēl vieni , bet viņi pavasarī tikai atvēruši ražotni, un vecākais varētu būt 3 mēnešus vecs siers.
From:[info]dzeina
Date:July 19th, 2010 - 05:15 pm
(Link)
:D es tavu komentu neizlasīju :D
From:[info]dzeina
Date:July 19th, 2010 - 05:15 pm
(Link)
Normālu sieru taisa viens onka pie Ventspils (iztur arī visu 12 mēnešus), un vēl ir tāds "Ievas siers" (nevaru pēkšņi viņu mājaslapu vairs atrast)
http://www.staburags.lv/portals/vietejas/raksts.html?xml_id=14346

Bet lielākā letiņzemnieka problēma - pietrūkst radošuma un pacietības.
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:July 19th, 2010 - 05:21 pm
(Link)
Tiesa, kas tiesa. Pat jāņusieru tādu kārtīgu nevar uztaisīt, ij tas no mājražotājiem jāpērk, vai pašam jāsutina, par nogatavinātajiem nerunājot. Tie latviešu sieri ir.. ir.. garlaicīgi.
From:[info]divi_g
Date:July 19th, 2010 - 06:28 pm
(Link)
Kas vainas "Latvijas sieram"? ;) Smaržo pēc Tēvijas! ;))
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:July 19th, 2010 - 10:06 pm
(Link)
bakšteins arī, jā, bet 'miziņa' kkāda smilšana (es sierus nemizoju)..
[User Picture]
From:[info]junona
Date:July 20th, 2010 - 01:04 am
(Link)
Bija tas franču onka pie Elejas, kura sierus varēja stokmanā nopirkt, bet izrādījās pedofils.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:July 20th, 2010 - 01:07 am
(Link)
ar uzsvaru uz 'franču'.
[User Picture]
From:[info]junona
Date:July 20th, 2010 - 01:32 am
(Link)
Nu tas jau po. Siers ta galu galā bija no Elejas.
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:July 20th, 2010 - 10:00 am
(Link)
Man bail, ka ja tā konsekventi deletēs visu, kam izcelsme ir "franču", "vācu", "krievu", "poļu", "zviedru" utt., tad pāri paliks vien Zaļkalna cūciņas, Barona atvilknīšu skapītis un pāris šķūnīši Brīvdabas muzejā. ;(
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:July 20th, 2010 - 10:08 am
(Link)
Man vairāk interesē tas melnais tūkstotis vietējo zemnieku, kas īd par zemo piena cenu, taču rokas nedaiet sataisīt normālu ekonomiskās klases sieru, pārdošanai masā lielveikalā vai arī kādu ekskluzīvu rituli uzsiet (tjos retajos gadījumos, kad siers tā kā būtu no īpašāko sieru gala (piem., cietais), tad kvalitāte ir tāda, ka otreiz labāk pirkšu dārgākās itāļu versijas...)
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:July 20th, 2010 - 10:16 am
(Link)
Cilvēks ir slinks no dabas un neiespringst, ja kurpe nespiež. Un šai zemītē šī īpašības ir pat ļoti izteikta. Kamēr to zemnieku dotē, kāpēc viņam piepūlēties?

Nezinu šī gada ciparus, taču pirms pāris gadiem no 390 000 000 Ls, ko dievzemītes ekonomikā ienesa lauksaimniecība, tikai 90 bija pašu devums (pamatā jēlvielas), bet pārējais - ES subsīdijas.