Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

May. 12th, 2020 07:40 am 62 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]usne
Date:May 12th, 2020 - 10:01 am
(Link)
nu tas krievs vispār stāsta, ka bezsimtonu nēsatāji var aplipināt, bet vairākas reizes mazāk kā ar simtomiem. vispār viņš ir ukrainis.
From:[info]kihelkonna
Date:May 12th, 2020 - 10:05 am
(Link)
Lai vins nopublicee peetiijumu, tad vinu uzklausiisim. Un ja simptomaatisks aplipina 100 cilveekus, bet asimptomaatisks 10- vai vediisi uz saadu slimniicu aarsteet vecaaku, kas, piemeeram, salauzis kaaju?
From:[info]usne
Date:May 12th, 2020 - 10:09 am
(Link)
vēl visticamāk ir svarīgi cik daudz vispār ir medicīnas darbinieku resurs.
ja šie pozitīvie bez simtomiem strādā ar tās pašas slimības pacientiem, tad vispār nav skaidrs satraukums.
(nokopēju, jau rakstīju)
un jums "tas krievs" pilnīgi noteikti nav jāuzklausa
zinot plašāku kontkstu, ko dažādi pētnieki, visi vienādi apstrīdami un šo brīdi, ir vieglāk saprast kāpēc zviedri dara, kā dara.
rezultātus tāpat varēsim skaitīt, kad viss beigsies.
From:[info]kihelkonna
Date:May 12th, 2020 - 10:18 am
(Link)
Nu zviedri dara sitaa
https://amp.france24.com/en/20200510-sweden-admits-failure-to-protect-elderly-in-care-homes
(labaakais ir pie beigaam). Viniem citi uzskati par to, kas ir labi, un diez vai civilizeetaa pasaule tam piekritiis.
From:[info]kihelkonna
Date:May 12th, 2020 - 10:20 am
(Link)
Un hedas linkaa nav teikts, ka inficeetie aarsti straadaa ar covid slimniekiem. Tu to noleemi un tuuliit uz sava noleemuma amata saaki visus nomierinaat. Juuti, cik diivaini sanaaca?
From:[info]usne
Date:May 12th, 2020 - 10:26 am
(Link)
iedomājies pirms tam es teicu arī šo:
ir jau atšķirība lausta kāja vai vēzis vai cik dziļi ielaists apendicīts (ja runā par imunitātes stiprību)
From:[info]usne
Date:May 12th, 2020 - 10:29 am
(Link)
un kā tu nolasīji, ka es kādu mierinu? es drīzāk pamazām sāku sliegties uz dabiskās atlases lietderību, kas ekenomiski ilgterminā atmaksāsies šajā pasaulē, kurā pārapdzīvotība no cilvēkiem ir problēma.
From:[info]kihelkonna
Date:May 12th, 2020 - 10:41 am
(Link)
Tu teici "satraukumam nav pamata", tas liekas liidziigi :)
Pansionaatu izmirsanai nav noziimes dabiskajaa izlasee. Dabiskaa izlase ir par to, kam peecnaaceeji izdziivos liidz vairosanaas vecumam. Pansionaatnieki nevairojas un nekopj mazulus, izlasei ir vienalga, cik ilgi vini dziivo. Pansionaati ir par muusu sugai piemiitoso un veelamo liidzuutiibu.
From:[info]usne
Date:May 12th, 2020 - 10:53 am
(Link)
nu ja tev ir maz ēdiena, ar ko barot savus pēcnācējus, bet jābaro pensionārs, kas neko vairs nepienes ekenomikai, tik paņem, turklāt tiek mākslīgi pasargāts no iespējas nomirt, tad nav vienalga.
From:[info]heda
Date:May 12th, 2020 - 11:03 am
(Link)
Zviedrijā loģika varētu būt tāda, ka jābaro sociķu importētais un sevi uzturēt nespējīgais elektorāts.
From:[info]formica
Date:May 12th, 2020 - 05:53 pm

Lars Bern

(Link)
Zviedru seniors NEtiek mākslīgi pasargāts no iespējas nomirt.



https://youtu.be/8gue4f56EOk
From:[info]heda
Date:May 12th, 2020 - 11:42 pm

Re: Lars Bern

(Link)
Klausies video zviedriski? ;)
From:[info]gnidrologs
Date:May 12th, 2020 - 08:49 pm
(Link)
"nu ja tev ir maz ēdiena, ar ko barot savus pēcnācējus, bet jābaro pensionārs, kas neko vairs nepienes ekenomikai, tik paņem, turklāt tiek mākslīgi pasargāts no iespējas nomirt, tad nav vienalga."

Te jāņem vērā Zviedrijas kontekstu. Šīs valsts establišmenta politika novirza milzīgus līdzekļus, tajā skaitā civiliedzīvotāju upurus, lai barotu un visādi aplaimotu primitīvu svešzemju mežoņu populāciju, kas nekad mūžā nav pienesusi ne kripatas Zviedrijas ekonomikai. Līdz ar to šo pašu politiķu ciniskā attieksme pret etniskajiem zviedriem, kas nodzīvojuši visu dzīvi strādājot, lai šis āža altruisms vispār būtu iespējams, ir tautas nodevība. Ne vairāk ne mazāk.
From:[info]usne
Date:May 12th, 2020 - 10:23 am
(Link)
un neskatoties uz to, zviedriem nemaz nav pats augstākais mirstības rādītājs uz saslimušajiem, tas man personiski ir pēdējo dienu lielākais pārsteigums.
From:[info]kihelkonna
Date:May 12th, 2020 - 10:31 am
(Link)
Tu loti radosi pieej informaacijai, tas ar to, ka inficeetie aarsti noteikti straadaa ar kovidu, nomierineties tacu. Paskaties, kad liiknes saakaas itaalijai un kad zviedrijai. Itaaliem meenesi agraak nekaa zviedriem.l, taapeec summa lielaaka. Taalaak paskaties iedziivotaaju skaitu un dienas mirusos. Zviedru 100 mirusie dienaa uz 10 miljoniem iedziivotaaju it tas pats, kas itaaliem 600 uz 60 miljoniem. Zviedru augstaskais dienas rezultaats (185) taadaa gadiijumaa krietni paarsniedz itaalu augstaako (virs 900). Turklaat lasaams, ka zviedri zuliijas ar statistiku. Par itaaliem tas nav lasiits.
From:[info]extranjero
Date:May 12th, 2020 - 10:40 am
(Link)
Nekur nav lasīts, ka zviedri žuļājs ar statistiku. Gluži otrādi – tiek minēts, ka statistikā iekļauj visus, kas miruši ar kovidu, nevis tikai no kovida kā tas ir dažās citās valstīs.

Tu jau pati pastāstīji, ka zviedrijā uzskaite kavējas līdz pat 7 dienās. Līdz ar to nav pamata domāt, ka 185 ir vienā dienā mirušie. Tie var būt sakrājušies pa brīvdienām, kas nav uzskaitīti. Ko labi pierāda tas, ka pa brīvdienām šo mirušo ir ļoti daudz mazāk. Jāskatās ir vidējais par 7 dienām, un tad tas nav diez ko atšķirīgs no Itālijas. Pēc mirušo skaita uz 1 miljoni ir pat mazāk.

Tāpat arī ja būtu vienā dienā, tas neko daudz nenozīmē, jo nav jau tā ka saslimst un uzreiz nomirst vienā dienā. Ja līdz nāvei ir 2-3 varbūt pat 4 nedēļas, un nav jau precīzi garantēts cik dienas, tad tā ir tikai statistiska varbūtība ka var nejauši sakrist vairāk vienā dienā nekā citā.
From:[info]kihelkonna
Date:May 12th, 2020 - 10:47 am
(Link)
Par to miljonu arii rakstu. Ja itaaliem viss saakaas meenesi agraak - tad izreekini taa pirmaa meenesa summu aaraa no kopeejaa rezultaata un tad skaties skaitli uz miljonu.

Vai zviedri taisa post mortem analiizes? Iedosi linku? Man kaut kaa radies prieksstats, ka pansionaatos apmirusos ne vienmeer ieliek kovida statistikaa.
From:[info]extranjero
Date:May 12th, 2020 - 10:54 am
(Link)
Par miljonu jau nekas nav jārēķina, jo šos datus publicē katru dienu. Tie faktiski ir vienīgi dati, kurus es skatos.

Par to, kad sākās, varbūt neviens patiesībā nezina, jo tagad jau ziņo, ka pirmie gadījumi bija decembrī. Lūk, no wordometers:

Beļģija 751 mirušais uz miljonu iedzīvotāju
Spānija 572
Itālija 508
UK 472
Francija 408
Zviedrija 322
Nīderlande 318
Īrija 297
ASV 247

Latvija 10

Japāna 5
From:[info]formica
Date:May 12th, 2020 - 05:29 pm
(Link)
Diez vai slimniicaa ir tik daudz klinjkju, ko apshkjaudiijis infekciozs medpersonaals, lai pietiktu visiem pacientiem ko aplaiziit :)

Ir viedoklis (khm), ka riska grupas buutu bijis laikus jaainternee uz paaris nedeeljaam, bet visiem paareejiem tai laikaa buutu pieteikts naski komuniceeties, lai aatraak paarleektu graavim.

https://youtu.be/Avc6_ftzk3w
https://www.minds.com/davecullen/