Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

Apr. 4th, 2020 01:52 pm

Stokholmas slimnīcās daļai Ķīnas vīrusa Covid-19 pacientu, kuriem būtu vajadzīga intensīvā terapija, jau piedāvā vairs tikai morfiju un skābekļa balonu.
Sociālo lietu pārvalde vēsta, ka saņem ziņojumus no intensīvās terapijas nodaļām par medikamentu trūkumu, bet izvēlas neinformēt detalizētāk.
https://sverigesradio.se/artikel/7445616
https://www.expressen.se/nyheter/stockholm-i-krismote-efter-smittan-pa-aldreboenden12/
No tiem pansionātu iemītniekiem, par kuriem rakstīju iepriekš, jau vismaz 50 ir miruši, bet par mirušo skaitu šajā katergorijā publiski ziņot izvēlējies tikai viens no uzņēmumiem, kas sniedz ārstniecības pakalpojumus Stokholmas pansionātiem.

Tags:

11 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]mapats
Date:April 4th, 2020 - 03:31 pm
(Link)
Kā reaģē iedzīvotāji, ar domu, vai nebēg, izpērk veikalus, ... , ko dara pabalstnieki?
Vai kaimiņi robežas nav aizklapējuši?
From:[info]heda
Date:April 4th, 2020 - 11:36 pm
(Link)
Tie, kuri var strādāt attālināti, un pensionāri pārceļas uz vasarnīcām, bet tur būs tas pats efekts, kas Itālijā, sērgu no ziemeļiem izplatot uz citiem rajoniem.
Kaimiņi robežas aizklapēja gan, bet kaimiņvalstīs strādājošie drīkst braukāt.
Pabalstniekus tas viss skar vismazāk, dzirdēju gan žēlabas, ka tie, kuri saņēmuši ilglaicīgas slimības vai bezdarbnieka pabalstus tagad nevarot ierasties Zviedrijā, lai pagarinātu slimības lapas vai atrādītos Nodarbinātības dienestam, un pagarināt pabalstu saņemšanu, bet gan jau pieņems kādus izņēmuma stāvokļa noteikumus.
From:[info]ctulhu
Date:April 4th, 2020 - 05:48 pm
(Link)
kkur delfos bija intervija ar zviedrijas epidemiologu, diezgan mazsakarīgs izklausījās, pamatdoma nuuu meeees jau nekooo nezināaam
From:[info]heda
Date:April 4th, 2020 - 06:59 pm
(Link)
Šī tipa ierēdņiem šķiet, ka bezdarbībai seku nav.
From:[info]gnidrologs
Date:April 4th, 2020 - 07:11 pm
(Link)
Kas ir galvenais šķērslis uzlabot situāciju? Nauda, organizētības trūkums, spēja iegādāties vajadzīgo inventāru, kadru trūkums vai griba? Vari pielikt ķeksīšus pie vairākiem?
From:[info]heda
Date:April 4th, 2020 - 11:52 pm
(Link)
Viņi uzskata, ka bezdarbība nerada sekas. Vīrusa apkarošanu vada tāda paša kaluma eksperti, kādi pret noziedzību cīnījās ar aprocēm.
Par inventāru te nesen bija stāsts, ka iepirkumu organizētāji atteica aizsargtērpu piegādes piedāvājumam, jo nolikumā rakstīts, ka maksājuma termiņš ir 30 dienas, bet jaunais piegādātājs gribēja priekšapmaksu.
Sociķu pūpēži tagad saka, ka nauda neesot problēma, bet pagājušā gada nogalē vairākas lielās, jau ilgstoši pārslogotās, slimnīcas, brīdināja par kopumā vairāk nekā 1000 darbinieku atlaišanu taupības pasākumu dēļ.
From:[info]formica
Date:April 5th, 2020 - 12:21 am
(Link)
Biedrs Styrud teic, ka personaals peeksnji esot slims ar kaut ko nezinaamu... "– Vi har tyvärr stor sjukfrånvaro just nu. Man går ju ut med att man inte ska jobba om man inte känner sig frisk, och kan man inte testa sig vet man inte om det är en förkylning eller corona man är sjuk i.." https://www.skd.se/2020/04/04/stockholmslakare-personal-ar-bristvaran/
From:[info]heda
Date:April 5th, 2020 - 12:51 am
(Link)
:D Ar kaut ko nezināmu, vārdā nenosaucamu... tad, izrādās, pat ārstniecības personāls netiek testēts. Svarīgākais nemaitāt daiļo statistiku.
From:[info]extranjero
Date:April 5th, 2020 - 10:27 am
(Link)
Daļa pacientu (ziņo, ka UK tie ir 50%-80%), kas nonāk intensīvajā terapijā, izglābt neizdodas. Nodrošināt viņiem paliatīvo terapiju ar morfīnu ir daudz labāk nekā ļaut nomirt komā zem ventilatora. Es nesaprotu, kā cilvēki var būt tik cietsirdīgi un laupīt šie cilvēkiem vēl pēdējās skaidrās apziņas dienas.
From:[info]kreiza
Date:April 5th, 2020 - 11:25 am
(Link)
Varbūt to 50 proču dēļ, kurus tomēr izglābj, cilvēki ir tik cietsirdīgi? Ja pareizi sapratu Tavu domu...
From:[info]extranjero
Date:April 5th, 2020 - 11:29 am
(Link)
Visi gadījumi nav vienādi. Ir gadījumi, kad jau ir skaidrs, ka tas nav 80%, bet 99,9% nāves risks un glābšana nav saprātīga izvēle.