Hashz ([info]hashtreck) rakstīja,
@ 2010-04-16 10:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kas mani parsteidza Londonaa vispirms - sheit uz ielam ir tik daudz afrikanju, kjinieshu, indieshu un arabu, ka rodas iespaids, ka iebrauceju te ir nospiedoshaa vairakumaa, salidzinot ar pashiem britiem. Velak sanemu apstiprinajumu, ka pec statistikas taa tas patiesham arii ir.

Tapat ka ar Latviju, ja es butu brits, diez vai sevishkji miletu savu valsti par taas politiku.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hessin
2010-04-16 15:27 (saite)
mhm, tā arī ir. Un no iebraucēja viedokļa forši - tā ir metropole, kurā jūties kā savējais, jo arī visi pārējie ir tādi paši iebraucēji.
Īsto Angliju jāmeklē ārpus Londonas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]alison
2010-04-16 16:54 (saite)
njā, un arī tur uzreiz ir atšķirība starp britu un iebraucēju apdzīvotajām pilsētas daļām. pašiem britiem, cik sapratu, īsti nepatīk pilsētas kur pārāk savairojušies imigranti

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hessin
2010-04-18 18:51 (saite)
man arī nepatiktu,
bet no otras puses paši briti neraujas strādāt melnos darbus.
Tā jau Eiropu pārpludina tuvie un mūsējie austrumi, dzemdē bērnus, vairojas, bet inteliģentie eiropieši tikai domā..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zanda
2010-04-22 19:02 (saite)
Es bieži esmu domājusi par to kā būtu, ja arī Latvija spētu nodrošināt darbu ne tikai savējiem pilsoņiem, bet arī iebraucējiem. Parādītos vairāk visādu amizantu bodīšu un krodziņu ar cittautu kultūru, valodu un ēdieniem. Un es nezinu kāpēc, bet es to visu gribētu... Iespējams ne tik lielos apmēros kā varbūt tas ir teiksim, staigājot pa Londonu. Bet nu tā, ar mēru. Esmu daudz kur ceļojusi, redzējusi visādus brīnumus un cilvēkus un varu teikt to, ka tas, ko es redzu citur mani saista vairāk. Kaut vai tāpēc, ka apsēžoties kādā sabiedriskā vietā, es varu stundām ilgi vērot cilvēkus - viņi ir interesanti, raibi, krāsaini, dažādi... Publika ir sulīga un piesātināta. Īsāk sakot - ir uz ko skatīties! Bet pie mums publika ir visai vienveidīga. Apsēžoties centrālstacijas laukumā, vairāk vai mazāk var paredzēt kāda tauta tur apgrozīsies. Viņa manām maņām in garlaicīga. Pelēcīga. Un tad, kad uzrodās kāds indivīds ārpus normām, tad protams visi viņam blenž virsū, kas manuprāt nav jauki. Arī šodien, ar vīru devāmies uz pilsētas centru un tak visi kā apburti skatās viņam virsū. Nu jā, ādas krāsa cita, bet taču tāpēc obligāti nav jāskatās tā it kā viņš būtu citplanētietis.
Nezinu... varbūt runāju neapdomīgi, bet man tomēr dažreiz prasās kultūru dažādību sev apkārt. Pieļauju domu, ka tas tieši spētu arī lauzt daudz šeit esošus stereotipus un padomjlaiku uzskatus.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?