Hashz ([info]hashtreck) rakstīja,
@ 2009-01-12 04:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Trips uz Karpatiem 1/5


Pašlaik man totāli pietrūkst brīvā laika, lai sataisītu fotoreportu par savu Jaungada brīvdienu izbraucienu uz Ukrainas Karpatiem, tāpēc mēģināšu to iepostēt pa daļām. Stāstīt citiem par iespaidiem un trilleriem tik piesātinātu 5,5 dienu nonstopu ir ļoti grūti, jo pat pašam vēl aizvien piedzīvotais līdz galam nenoticās. Ceļš aizskaloja visas pagātnes un ikdienas dzīves drumslas jau sākot ar pirmo kilometru, bet ceļa maršruts tapa vienkārši bakstot ar pirkstu kartē, kurā stundu pirms izbraukšanas paguvu atzīmēt tikai atsevišķus punktus Baltkrevijas A un DA daļā, kā arī Ukrainas augstāko virsotni(Goverlu, 2061m), kas tika izvēlēta par brauciena galamērķi pēc tam, kad dēļ augstajiem izcenojumiem nespējām vienoties ar Kijevas tūrisma firmām par eksukrsiju uz Černobylu un Pripetu. Un ļoti labi ka tā. :))

DAY 1


Mani super duper ļoti yē ceļabiedri! :))


Un pats. Mūsu pirmā fotopiestātne šosejas malā Baltkrievijas Z.




Vitebskā! Tur tik bija ko redzēt, kas par ļaužu pulkiem un tehniku uz ielām. Tramvaji, piemēram.


Čerikova, ārēji visai spilgta un pievilcīga pilsēta. Savulaik šīs pilsētas centrā esot atradies radiācijas līmeņa skaitītājs, līdz kamēr valdība paziņoja, ka nu šī teritorija ir atkal tīra, līdz ar to pārtraucot arī palīdzības sniegšanu iedzīvotājiem(kuru kauli un muskuļi no radionuklīdiem gan diez vai tik viegli var kļūt brīvi).


"Then what are they doing?"
"Belarus is poor," he says. "It goes to Minsk to be made into furniture."
I want to make sure I’ve understood him. "People in Minsk make furniture out of radioactive trees and then sell it to unsuspecting buyers?"
"Da," he says quietly.



Arī Čerikova.


The root "chern" means black and the root "byl" means white (such as Bylorussia meaning White-Russia). The "o" between "chern" and "byl" is used as the conjunction "and".


10 minūšu brauciena attālumā no Čerikovas sākas vairāk nekā 1000 km2 liela pamestā zona, kur mājas un pat veseli ciemati pēc Černobylas avārijas ir pilnībā nobuldozēti. Tomēr redz, ka šis tas vēl ir palicis - šīs mājas atrodas tieši ceļa malā braucot uz Kostukovichi. Iepriekš ceļi šajā reģionā ir bijuši slēgti.


















Kostukovichi ~6h pirms Jaunā gada. Dažādās vietās pilsētā no šitajiem nāca laukā visai jaudīgi tuč tuč ritmi.


Ziemassvētku egle Gomeļas centrālajā laukumā, kur iekļūt varēja tikai izejot cauri kādam no milicijas kontroles punktiem. Šķita, ka miliču tur bija vēl vairāk nekā cilvēku laukumā. Pašā Jaunā gada mijas brīdī nekas īsti nenotika - daži uzlaida gaisā kaut kādas plaukšķenes un tā apmēram tas arī beidzās. Daži ļaudis šķita varen aizdomīgi, bet citi priecājās no visas sirds! Pats tovakar biju ļoti nosalis, taču svētku noskaņu notvēru, kas gan dikten sireāla bija. :))


Ļeņins, protams, tur augstā cieņā.

Tā apmēram tas bija. Iztrūkst tikai ūbersižeti par to kā gandrīz uznesos virsū alnim/ņiem, un kā gandrīz Baltkrevijas pašā bedrē palikām bez benzīna.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zanda
2009-01-12 08:48 (saite)
Ar nepacietību gaidu pārējo dienu bildes. Riktīgi interesanti. Bildes super...it sevišķi, kur pie soliņa sēž un no tāluma nobildēts - tā baigi patika. A par kokiem skumji...nu die skumji.

(Atbildēt uz šo)


[info]citronz
2009-01-12 10:10 (saite)
Man reāli skauž :)

(Atbildēt uz šo)


[info]juuuda
2009-01-12 12:08 (saite)
vēl, vēl! (:

(Atbildēt uz šo)


[info]makki
2009-01-12 15:18 (saite)
un tagad atzīsties, ka tas viss ir fotošopa safabricējums
vai kāda sapņa vizualizācija
uhhh! skatos un brīnos :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]hashtreck
2009-01-12 17:34 (saite)
Aga, tā gan, pats saskicēju un izkrāsoju visas spilgtās Baltkrievijas ēkas, pats savilku kalnu kontūras un Tevi arī izdomāju. :P Mana vienīgā neprasme izpaužas mēģinot novilkt līniju starp reālo un sapni... tad viss sagriežas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]makki
2009-01-12 20:39 (saite)
man šķiet, ka starp realitāti un sapni ir daži punktiņi, kas pat līniju neveido, tik ļoti prāts migrē no vienas puses uz otru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]likvidet
2009-01-12 18:04 (saite)
:)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?