Hashz ([info]hashtreck) rakstīja,
@ 2007-02-17 13:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Varētu būt izlasīšanas vērtas
- Thoughts Without A Thinker
- Hope For The Flowers


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]magda
2007-02-17 19:51 (saite)
Mani saintriģēja Hope for the flowers.
Kas tev likās intersants pirmajā?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]hashtreck
2007-02-17 22:54 (saite)
Prāts man liekas interesants un sevi izzināt vērts.
Lai saprastu pasauli un citus, ir jāsāk ar sevi.

Personigi interesanti liekas kā budiskais prāta dabas un tā procesu vērojums vijas ar freidisko - jo vairāk tāpēc, ka par otro zinu gaužām maz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]magda
2007-02-17 23:19 (saite)
Nebūs trakoti amerikāniskā stilā sarakstīts? Mani kaitina 'amerikāniska' (nezinu kā citādāk lai nosauc) pieeja. Esmu sākusi lasīt grāmatas par sevis izzināšanu un saprašanu, bet tālāk netieku, jo apstājos pie Salliju, Džonu un Maiklu pieredzes, vērtējumiem un uh un ah par atklājumiem, ko viņi piedzīvojuši.

Šobrīd esmu sev atklājusi Vīlmu Lūli. Igauniete. Un pats interesantākais tas, ka arī viņa saka to pašu un runā par to pašu par ko Ernsts Muldašovs, par ko Guids psiholoģijā, par ko Kons "Sevis atklāšanā", par ko runā Rušdi savā Niknumā... Visi viņi runā par vienu un to pašu, tikai katrs savā valodā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]magda
2007-02-17 23:20 (saite)
Ar Guidu es domāju Ceļvedi psiholoģijā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hashtreck
2007-02-18 03:21 (saite)
Es lasu diezgan pasīvi/lēni, tāpēc nevaru atļauties pavirši izvelēties lasāmvielu. Pirmoreiz par šo gramatu uzzināju, lasot Sogyal Rinpoche grāmatu Tibetan Book Of Living And Dying, kas ir salīdzinoši autoritatīvs vecis. Ir vēl citi avoti + atsauksmes, kas arī liecina, ka runa ir par lietu. Starp citu, iepostētajā grāmatas linkā lapas apakšā ir vairāki izraksti no grāmatas.

No tevis minētajām esmu nepilnīgi pārlasījis tikai Muldašovu un konkrēti par viņu varētu spriest tikai, kad būtu aplūkots tas, ko liek galdā viņa oponenti (cik zinu, ir grāmatas, kas viņu apgāž). Taču tā jau ir - popiskais ezotērisms valda. Cilvēki jūt, ka ar rietumniecisko dzīvesveidu tomēr nav kautkā ĪSTI, un te nu austrumgudrību interpretatori nesnauž un nāk talkā katrs ar savu unikalitāti. Parasti tā ir virspusēja + smuki ietērpta teorija, pēc kuras Itkā mainās attieksme, uzlabojas pašsajūta, pieaug motivācija, bet vienlaikus notiek tāda kā ieciklēšanās. Pareizi dari, ka skaties jo plaši un meklē kopsakarības. Tādējādi svarīgi ir nevis ko tu lasi, bet kā tu lasi. Nevis ko tu domā, bet kā tu domā. Uztveres veids. Vai iz budisma - noteicošie ir nevis kādi konkrēti apstākļi, bet tieši mūsu reakcija uz tiem. Lai nu kā, Thoughts Without A Thinker salidzinot visādām tipskajām 'sevis atklāšanām', manuprāt, varētu būt diezgan hardcorīgs gabals un varbūt arī drusku grūti uztverams, ja nav priekšzināšanu psihoanalīzē&stuff, tāpēc ar tās pasūtīšanu vēl nesteidzos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]magda
2007-02-18 10:20 (saite)
Gandrīz vairs nešaubos par grāmatas kvalitāti.
Runājot par teorijām (par to, ka cilvēki tagad meklē austrumos) - esmu sev atklājusi, ka ir ļoti viegli meklēt ārpussevis. Bet nu trakoti sarežģīti saņemties un ieskatīties sevī, jo ir bail, ka 'a ja nu nepareizi'. Aizmirstas, ka nav jau tāda nepareiz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?