Hashz ([info]hashtreck) rakstīja,
@ 2006-09-25 00:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Arvien labāk izjūtu, ka, jo mazāka ir dzīvnieku izcelsmes produktu lietojamība uzturā, jo lieliskāka ir pašsajūta. Step by step jau teju gadu. Laikā, kad tik skaidri jūtama pavasara tuvošanās, mazo tumšo ieliņu krosi pieņem aizvien jaunus apjomus. 90min laikā normāli zaudējot apmēram 3kg un jūtoties tuvu planējoši. Arābu mūzika, jauns darbs un skābas pankūkas ar medu. Ņirb dienas kā sapņi.Te ir un te nav.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kapuciz
2006-09-25 12:08 (saite)
ar vien, ar vien labāk, ar vien labāk bez dzīvnieku izcelsmes produktiem uzturā?
nopietni?
palīdz?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]hashtreck
2006-09-25 13:58 (saite)
Ir tā, ka salīdzinoši daudz kustos(arī šodien skriešu 13km) un nejūtu nemazākajā mērā, ka tas jelkādā ziņā negatīvi atsauktos uz veselību/pašsajūtu. Tas gan var būt šķitums, bet - ir tieši otradi. Tā saka ari citi un taa runā fakti(holesterina limenis, vēža iespejamiba, dzives ilgums, utt). Nju un vēl jau ir otra, nemazāk būtiska, puse, kas lauj iespēju robežās samazināt citu bezjēdzīgās ciešanas. Tāda dzīve ir pisdzec - un ja es varu ar lidzjutibas un pashdisciplinas attiistes palidzibu savas apetītes apmierinājuma vietā palidzet kaut vienai butnei, tad kaadeelj gan ne? Nedzivojam taču nekādā Grenlandee. Kam man grillēta vista, ja ir pilnds daarzs aabolu. Jā, tas palīdz justies labāk. Nu piena produktus gan lietoju, te īpašu variantu nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]etalonfunkcija
2006-09-25 12:29 (saite)
prieks Tevi dzirdeet.
un kaut kaa kopumaa tas viss izklausaas ljoti labi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]hashtreck
2006-09-25 14:07 (saite)
:) taa arii i

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]alison
2006-09-25 12:34 (saite)
es gan neēdu gaļu/zivis tikai kopš jūlija sākuma un šobrīd arī mēģinu sākt neēst arī olas, taču patiešām sajūta savādāka..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]hashtreck
2006-09-25 15:29 (saite)
Es savukārt zivis gadu, bet gaļu/olas lēnā, bet stabilā aritmētiskā progresijā uz leju. Šķiet, ka tikai nupat ir iestājies nullpunkts. Apbrīnoju, kas spēj tā strauji/pēkšņi piemērot sev tādas pārmaiņas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]alison
2006-09-25 15:44 (saite)
ar gaļu un zivīm bij viegli, bet ar tām olām - ehh.
pilnībā vēl nespēju atteikties, šobrīd tikai no ceptām, vārītām, omletēs utt - jo tas nozīmē, ka sanāk neēst arī visu citu, kam olas klāt - tjip salātus, cepumus, majonēzi utt. un baigi grūti tad izsekot, no kā katrs produkts sastāv.
tāpat kā ar želantīnu...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hashtreck
2006-09-25 17:03 (saite)
Ir jau gan pagrūti, bet uzskatu, ka pārlieka iespringšana vismaz sākumā ir lieka. Tas kautkā aiziet pats no sevis. Bieži gan ir tā, ka nav iespējas uzzzināt(vai arī tiek noklusēts), kas kurā produktā ticis izmantots. Bet tādējādi automātiski tikai pastiprinās vēlme vairāk piedomat par to kas(un arī cik) tiek ēsts, biežāk rodas vēlme gatavot pašam un viskautkā tā. Ir tā loti ok. Vai drikst jautat, kaa pie taa nonaci?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]alison
2006-09-25 17:25 (saite)
grūti tā vienā komentārā atbildēt.. tur visādi aspekti kopā.
nav tradicionālais "dzīvniektiesību motīvs", jo, manuprāt, nav dzīvniekiem nekādu tiesību.(no sērijas cilvēks=radības kronis, lai gan diezgan nožēlojams:), tai pašā laikā viens no iemesliem, kāpēc neēdu gaļu, ir tas, ka negribu, lai kāds tiek nogalināts, lai es varētu paēst, ja es tai pašā laikā varu paēst arī nelietojot gaļu/zivis. un vispār pati doma - ēst kāda cita līķi ir diezgan atbaidoša.
vēl ir tas, ka ļoti ilgu laiku domāju, ka varētu nēēst gaļu, bet baidījos, ka pietrūks olbaltumvielu/aminoskābju/whatever.. bet tad kaut kā šovasar sanāca padzīvot kādu laiku kopā ar vairākiem draugiem, kas neēd gaļu un sanāca ēst to, ko viņi. un es sapratu, ka varu iztikt pavisam mierīgi bez gaļas un arī mani pārsteidza tas, cik patiesībā var daudz un dažādus un ļoti garšīgus ēdienus uztaisīt bez gaļas.
un vēl arī ekoloģiskais aspekts - domājot par "ekoloģisko nospiedumu", veģetārais uzturs mazāk kaitējot dabai nekā neveģetārais
bet būtībā, šķiet, šī ir tā lieta, ko daru nevis kaut kādu argumentētu iemeslu dēļ, bet tāpēc, ka man ir "čujs", ka tā ir labāk gan man gan citiem:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hashtreck
2006-09-25 17:47 (saite)
Nju baigi nice!:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tikidal
2006-09-25 12:36 (saite)
no gaļas nemaz speciāli nav jāatturas par veģetārietī var kļūt arī tad, kad ierauga mežonīgo cilvēku baru, kas ir sastājušies rindā pie gaļas stenda, no tā vien pāriet visa apetīte uz gaļu, labāk tad es pieeju pie augļu un dārzeņu stenda, kur var brīvi pārvietoties un neviens purns tev nebaksta ar elkoni no aizmugures un nav jāgaida,kad priekšā stāvētājs izfilozofēs vai viņš ņems šo vai citu gabaliņu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Taa gan
[info]hashtreck
2006-09-25 14:25 (saite)
Ai, lielveikali vispār ir brr.
Eju turp kā uz muzeju.
Pilnu mazsaturigu izskaistinājumu.
Šodien gribas tā vienkarši,
Uzkāpt uz jumta un grauzt gurķi:D

Atliek tikai atrast trepes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Taa gan
[info]kapuciz
2006-09-25 16:07 (saite)
"Šodien gribas tā vienkarši,
Uzkāpt uz jumta un grauzt gurķi :D "

šis vnk izklausās perfekti :)
perfektais vakara plāns!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?