Gucis ([info]gucis) rakstīja,
@ 2006-11-10 09:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par alkoholismu.
Kas padara cilvēku par alkoholiķi?
Un kurā brīdī šī cilvēka solījumiem pārtraukt ticēt un aiziet?
Varbūt neesmu darījusi visu iespējamo, ko var izdarīt, bet šķiet, ka paliekot draudu šķirties no pēdējām līdzsvarota cilvēka pazīmēm.
Negribu šņukstēt spilvenā, pavadīt bezjēdzīgas sarunas, samierināt un katreiz justies vainīga, ka kaut kas nenotiek, jo pudele ir galvenā.

Gribu būt viena. Prom no tā visa. Tomēr ir vairāki BET.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Varam paljaapaat..
[info]papalisij
2006-11-10 09:34 (saite)
esmu ruudiits.. :))
.. es nopietni.., ja nu kas.. mails dandyyy@inbox.lv

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: Varam paljaapaat..
[info]gucis
2006-11-10 09:38 (saite)
Kādā ziņā - rūdīts?
Man jau nu arī smiekli galīgi vairs nenāk.
Gaidi meilu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Varam paljaapaat..
[info]papalisij
2006-11-10 10:03 (saite)
vistieshaakajaa... ar mineetaas probleemas risinaajuma pieredzi..
.. ij, .. to ka smiekli Tev nenaak.., to nu gana labi varu atjaust...
raksti..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Varam paljaapaat..
[info]gucis
2006-11-10 10:46 (saite)
aizrakstīju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]petrovichs
2006-11-10 10:51 (saite)
Man labs paziņa, jauks cilvēks, kurš pats ir alkoholiķis, un vairākas reizes ir ārstējies, un tagad nedzer nemaz, reiz teica, ka alkoholiķis ir uz mūžu. No tā pilnībā izārstēties nevar. Var nedzert. Bet ja atsāk dzert, tad alkoholisms atsākas no tās stadijas, kur iepriekšējā reizē ir pārtraukts. Tāpēc ir tik bīstama pirmā glāzīte kādreiz pēc ilgiem gadiem atturības, jo daudziem rodas viedoklis, ka ja es nedzēru 5, 10, 15 vai ciktur gadus, es vairs neesmu alkoholiķis. Bet pēc pirmās glāzītes ļoti bieži viss atsākas.
Mans paziņa to zina, un nedzer šo pirmo glāzīti. Bet priekš izārstēšanās vispirms ir pašam jāgrib izārstēties. Daudzi, lai vārdos apgalvo pretējo, to patiesībā nemaz negrib. Viens cits mans paziņa ir ārstējies daudzas reizes, šuvis ampulas un vēl viskautko, bet ik pa laikam atsāk atkal. Smags gadījums, jo cilvēks arī ar narkotikām ir niekojies, un atkarība no spēļu automātiem arī viņam ir liela.
Bet kas padara par alkoholiķi? Nez vai vienu vienīgo un īsto atbildi zinu, bet domāju, ka daļa atbildes ir individuālā bioķīmijā. Otra daļa ir apkārtnē. Gan apstākļos, gan apkārtējos cilvēkos. Reizēm, nomainot kompāniju, iemesli iedzert zūd. Es kādreiz arī esmu bijis kompānijās, kuras iedzēra diezgan pamatīgi. Laimīgā kārtā neviens no mums nenodzērās, bet tagad mans paziņu un draugu loks ir tāds, ka iedzeršanu tikpat kā nav.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gucis
2006-11-10 10:59 (saite)
Pirmās divas rindkopas "izučala", proti, man ir zināms, ka uz mūžu. Un zinu pat katrai rindkopai atbilstošu reālu gadījumu.
Mja, tā individuālā bioķīmija šķiet būs stipri nostrādājusi, jo nu senču vēsture arī nav pārāk spoža.
Es tik tā domāju, kā var tā visu mūžu viesībās iedzert un viss normāli - nākamā rītā pohiņa, salāpies ij viss. Un kura ir tā reize, kad saprot, ka ja nākamajā dienā neiedzer, ir sasodīti slikti un uzrodas atkarība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2006-11-10 11:09 (saite)
Man liels sātībnieka faktors ir automašīna. Tā kā es parasti esmu pie stūres, man dzeršana vai nu izpaliek pavisam, vai arī aprobežojas ar kādu simbolisku mēriņu. Braukt kaut vai minimālās promilēs es negribu kategoriski.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gucis
2006-11-10 14:07 (saite)
Man tomēr šķiet, ka ne jau apstākļiem būtu jāietekmē dzeršana/nedzeršana, bet paša nostāja, tipa tas ir galvā - tas ir lēmums - dzeru vai nedzeru. Kamēr ir mazliet, vai tikai svētkos, vai tikai kad kreņķi, tu nekad nevarēsi novērtēt, vaī konkrētaj'gadījumā kreņķis ir pietiekoši liels utt.


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2006-11-10 14:22 (saite)
Es domāju, ka apstākļi lēmumu ietekmē. Jautājums tikai, kāds lēmums vai vismaz vēlēšanās mums ir neatkarīgi no apstākļiem. Man, piemēram, ir lēmums nedzert, un tad mašīna man palīdz šo lēmumu īstenot. Bez mašīnas es varbūt dažreiz pāris mazos mēriņus būtu atļāvies izlaist cauri organismam ;) Bet citam atkal ir sens lēmums iedzert, un ja mašīna ir traucēklis, tad tiks meklēts, kur šo mašīnu atstāt un savākt citu dienu, kā braukt ar sabiedrisko, kā atrast citu braucēju, ar cik lielu devu vēl atļautās promiles nebūs pārsniegtas u.t.t.
A par priekiem/krenķiem/svētkiem u.c. lietām - protams.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]papalisij
2006-11-10 11:20 (saite)
tas ir gana individuaali..
.. ne katrs jau ar slapjaam kaajaam pa aukstumu pavazaajoties iesnas ar nokjer..
.. taa ka..:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]papalisij
2006-11-10 11:21 (saite)
Tev taisniiba, pilniibaa..:)
.. vieniigi, jau esot alkoholikjim, viena pati kompaanijas nomainja nemainiis iedzert tieksmi..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2006-11-10 11:25 (saite)
Piekrītu. Kad jau ir, tad toč. Bet no kompānijas var būt atkarīgs, cik ātri un vai vispār cilvēks kļūst par alkoholiķi. Bet ja ir kļuvis, tad atliek tikai nedzert vispār, un kompānijas izvēle to nedzeršanu padara grūtāku vai vieglāku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]papalisij
2006-11-10 11:41 (saite)
arii taisniiba.. viens no gana svariigiem faktoriem ir iedzimtiiba.., taa ak.. esot riska grupaa, . laikam shitto vairaak buutu jaanjem veeraa, (protams ja nav vienalga, kljut, vai nekljuut).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gucis
2006-11-10 14:12 (saite)
mja, tā iedzimtība mani mazliet biedē, jo tad jau jāsaka, ka esmu riktīgā riska grupā...jau paaudžu paaudzēs.

Man tiešām šķiet, ka tad, kad pieņemts lēmums ārstēties un nedzert, tad šo cilvēku var atbalstīt un palīdzēt rast jēgu citur nevis pudelē. Kamēr tas nav, nekas nepalīdz.

No otras puses, īsti tu vari pārliecināties, vai spēj/nespēj kaut ko uzveikt ir tieši apstākļos, kas Tevi provocē. Tikai tas norūda tavu noturību. To jebkur māca, tad, kad tu atzīsi savu problemu, tikai tad tu ar to vari tikt galā.

Un vēl visi tie "es centīšos", "es mēģināšu" ir kaķim zem astes, ar šiem jaukajiem vārdiņiem tu uzreiz sev dod atlaides. Jo"es centos, bet nesanāca - ņem par labu".
Uff.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]papalisij
2006-11-10 14:47 (saite)
var.. atbalstiit, tacju, n epaar meeru.., preteeja gadiijumaa tas var novest pie zinaamas paljaushanaas uz citiem.,. ij.. tad atkal auzas.. Man jau shkjiet, ka veertiigaak ir pasham, . vismaz saakumaa, atjaust savas speejas un iespeejas.., jaa.., nuu.. manupraat, veertiigaaka buutu speciaalista paliidziiba, ieskaitot medikamentozo.. un.. nevienam Nekas nav jaapieraada.., vai nu Tu esiu izleemis ar to kautko dariit, vai ne.. tas ir Katra Pasha, individuaals leemums.. Pilniibaa..,, ja taada nav.., tad tam nav jeegas.., nevienu nepierunaasi, ij.. labaak iztikt bez provoceejoshaam situaacijaam, a lja, lai pieraadiit vai sapratst, njems ka sevi iemetiis gruutiibaas.., nevajag.. lieki riskeet ij kacinaaties.. cena.. par augstu..:(( Un riska grupu apzinaaties, tas ir tiaki veertiigi ij noderiigi..:)).. Zinaat, ka pastaav Reaala iespeeja.., nu.. ij tad jau leemumi, riskeet/nerisket.. Pasha rokaas..:))
.. veixmi..:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?