gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2022-08-25 10:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Interesants citāts no šeit iemestā raksta. Ceru, ka Benam taisnība un (((Zelenska))) wokisms ir tikai neizbēgama fasāde. Bet arī cik nožēlojami, ja tā tiešām ir vienīgā stratēģija kā Austrumeiropai nepalikt karā ar orkiem vienai.

Jezga ap “TV Doždj” un publikācijas par Latviju ietekmīgajos medijos BBC un “The Financial Times” atklāj vēl vienu blakusproblēmu: uz Rietumu atbalstu nacionālo jautājumu risināšanā latviešiem nav ko cerēt. To drīz vien pēc Krievijas iebrukuma lieliski saprata arī Ukrainas vadība, tāpēc uz Rietumiem translētais valsts aizsardzības naratīvs kļuva stipri atšķirīgs no iekšzemē lietotā: mēs cīnāmies par demokrātiju, par cilvēktiesībām, vienlīdzību un zaļo domāšanu; pret tirāniju un apspiešanu.

Nacionālās identitātes, patriotisma, savas zemes aizstāvēšanas motīvs atbīdījās dibenplānā, lai gan tieši tas ir valsts aizsardzības galvenais stūrakmens, bet to jau Rietumiem nedrīkst teikt. Tiem priekšplānā jāizvirza Stambulas konvencijas ratifikācija un viendzimuma laulību legalizācija. Tādas lietas Rietumi saprot un tās ir gatavi atbalstīt, bet gatavību mirt par savu tēvzemi, to nē. Tas ir pē... (bū...) nacionālisms.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2022-08-25 11:51 (saite)
Ja Rietumi ir gatavi reāli cīnīties par liberālajām idejām un pret tradicionālajām vērtībām, tad tā sacīt karogs rokā un uz priekšu. Kur ir problēma - problēma ir tajās vietās kur šīs t.s. liberālās idejas sāk traucēt tehnokrātijai, tas ir visādi zaļismi un knapināšanās filozofijas. Tas jāmaina. Vienkārši tāpēc ka tas pašus rietumus var padarīt vājus un tos apēdīs. Rietumiem jābūt zinātniski, tehniski, industriāli spēcīgiem un neatkarīgiem, tad pohh cik genderu un kas ar ko precas.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?