gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
Welp, okej, bet tās ir no tā tipa normām, ka vienmēr būs ''fuzzy'' un man personīgi nepatīk, ka likumus iespējams interpretēt vai apiet simts dažādos veidos. Tas ir kā ar tām starptautiskajām konvencijām, kuras regulāri tiek ignorētas no tām pašām lielvalstīm, kuras tās cenšas ieforsēt citām valstīm rīklē (cue, Vācija ar saviem begļeciem).

Ja man nepatīk tava plikā pļašķa un es dēļ tā tevi slikti apkalpoju savā bodē, taču nesaku, ka daru to dēļ savas nepatikas, man neko nevar piešūt, jo nav pamata. Tāda veida normas vienkārši forsētu cilvēkus slēpt savus nodomus, kas manuprāt ir kaut kas, ko likumam nevajadzētu provocēt. Tas būtu pretrunā ar tiesiskuma mērķi (teleoloģija laikam saucās, ja pareizi atceros).

Mind you, es neesmu no tiem, kam ir kaut kāda instinktīva nepatika un vēlme apbižot dīvainīšus. Prosta riebjas politkorekcija visās tās izpausmēs un fakts, ka valsts man var likt kā pareizi domāt vai rīkoties. Tas vienmēr būs slippery slope un jebkurā momentā var nozīmēt, ka valsts ierēdņi var izmantot likumu savās interesēs, lai kādu apspiestu. Tur jau visas tās tirādes doma. Dabūji liberāciju, bet tagad pats rīkojies tā kā senāk rīkojās ar tevi. Šitam svērtenim vajag apstāties un lai valda sauss un garlaicīgs likums bez politikas.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?