gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2008-07-03 20:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Visriebīgākā atsvešināšanās forma ir tā, ka tu pats baidies no tā, ko domā/jūti. Nepietiek ar to, ka mēs baidamies viens no otra, visu dzīvi slēpjot savas ''sokrevennās'' misļas un jūtas, valkājot mākslīgas maskas, da mēs vēl sākam aizplīvorot savu būtību arī priekš sevis.

Daudzu rakstnieku rakstīšanas iemesls faktiski ir vajadzība noslēpt sevi, savu ego no sevis. Paradoksāli - tas visefektīvāk izdarāms padarot savu paslēpju stenogrammu publisku. Tā ir vajadzība saņemt apstiprinājumu no sabiedrības. Apstiprinājums, kas pauž citu indivīdu ticību tam, ka tu neesi tāds kāds esi.

Vispopulārākais veids, ka slēpties no sevis ir racionalizēšana. Tev ir kaut kas, ko tu zini par sevi. Kāda vārdos neizsakāma sajūta, kas vienkārši piemīt. Ja tā šķiet nepieņemama, tad mēs sākam to racionalizēt līdz tā pārvēršas par pieņemamu. Nevis tāpēc, ka racionalizējot mēs to padaram saprotamāku. Tieši pretēji, mēs to mākslīgi sarežģījam līdz tādai pakāpei, kur tā zaudē savu būtību, sākotnējo jēgu. Tas ir līdzīgi kā ielīst milzīgā ziepju burbulī, kur tā iekšpusē ir racionalizācija, bet ārpusē patiesība. Savu ego tad mēs labprātīgi piesaistam ziepju burbuļa iekšpusei, lai gan patiesībā tas ietver arī ārpusi.


Well, isn't that cute. BUT IT'S WROOONG!!!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]izkapts
2008-07-03 23:38 (saite)
Es atzīstos mīlestībā pret Taviem tekstiem. It kā jau vienkārši, bet the truth jau nav tas, ka es lolotu siltas jūtas pret da jeb kādiem tekstiem, tāpēc pirmais teikums tā kā sanāk meli, nē? Bet teikt "patīk" jau arī nav pareizi, jo patīk man visvisādi teksti. Ai, piedrāzt, es tagad gribēju kaut ko gudri muldēt par uztveru atšķirībām, vārdu neprecīzumu, un to, ka nav absolūtās patiesības, jo cilvēciskums traucē to aptvert etc. /Un vēl kaut ko foršu par relatīvās patiesības radīšanu. -> Var sev sastāstīt jebko par sevi un strādāt, lai tas īstenotos, ar laiku no meliem tad izaug patiesība. Šī spēja ir nepieciešama aktiera profesijā. Dabīgi jau es savus partnerus nemīlu/neienīstu utt, bet uz skatuves man šādām jūtām jārodas. Bet, kad es simto reizi saku "es Tevi mīlu/ienīstu" utt, šādas jūtas jau rodas. Un kontrole ir tajā, lai tas paliek tikai uz skatuves. Dzīvē to var nekontrolēt un padarīt par dzīves /ne objektīvo/ īstenību. Padarīt nevis pieņemamu, bet par jauno patiesību, piemēram, nemitīgi atkārtojot "es esmu labsirdīga" un darot citiem jaukas lietas sākotnēji pret savu gribu, vēlāk jau rodas tā nepieciešamība, kas padara labsirdību par realitāti.
Bet es tikai gribēju pateikt, ka man patīk tas, ko Tu raksti, ka es labprāt gribētu to klausīties. Izspiedi gan, ha. Tāpēc jau arī es Tev uzmācos. /Būtu muļķīgi uzmākties Taviem tekstiem, nē?/ Un kaunos par to, jo es jau negribētu būt uzmācīga, atzīties, ka man pašai gribās vervelēt viskaut ko par šitām tēmām ilgi un dikti. Un gribās atzīties vēl daudz kamā, ko es noklusēšu, jo man pašlaik nav vienkārši tik daudz drosmes. Un ne jau visi vispār ir noskaņoti/ieinteresēti klausīties manās grēksūdzēs. Man jau liekas, ka Tu neesi. Un tāpēc man arī nav drosmes, tāpēc es daudz labprātāk uzmācos tiem, kas saka "Wipīīī, Izkapts vienmēr tik interesanti stāsta, pastāsti vēl kaut ko. Vai, kāds stāsts! Tas mani iespaido." un šitādu šitu, pat, ja tas nav pa īstam, nekā saskarties ar "Well. Ok" attieksmi. Nafig tad vispār klausīties manos stāstos, ļaut man vēl uzmākties? Fuck the tolerance!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]izkapts
2008-07-03 23:40 (saite)
Man vajadzētu atmest dzeršanu pa vakariem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]izkapts
2008-07-03 23:54 (saite)
Heh, ienāca prātā vēl dažas godīgas preteklības, ko es par servi varētu pateikt, bet nafig, varu derēt, ka ne Tu, ne kāds cits negrib to klausīties. Un tad es tā padomāju, nafig vispār iestāties par patiesību vai godīgumu, ja in reality visiem ir vienalga, kas Tu esi, kas es esmu, mmm? Varbūt tā vienkārši ir cilvēku daba.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2008-07-03 23:57 (saite)
Vispār teātris, kura paradigmā tu, cik saprotu, esi, (dahuja komatu, ne?; paldies Endzelīn-Mīlenbah) manā uztverē nav ne ar ko neīstāks par mūsu ikdienas dzīvi.
Un to es nedomāju metaforiski.
Metafora ir metaforas metafora.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]izkapts
2008-07-04 00:06 (saite)
Jo dabīgi mēs visi viens otru ne mīlam, ne nīstam, jā? Ir kaut kādas fiškas, kas mums patīk /kā man Tavi teksti/, ir tādas, kas nepatīk, bet visā visumā jau vienalga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]izkapts
2008-07-04 00:09 (saite)
Bļin, bet daži meli jau ir gana seksīgi, lai pamēģinātu?

/Stulbi šito teikt, zinot, ka es ar seksu pelnu naudu. Nē, ne ar ķermeni, mans ķermenis vispār seksā nepiedalās. :D Dzeršana ir viena laba lieta. Pačatojam kaut kur?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]izkapts
2008-07-04 00:25 (saite)
Randoms zina atbildes uz visiem jautājumiem. Randoms ir orākuls.

Tito And Tarantula - Dead Person

Dead!
Died in a plane crash
Hit by a truck smashed
You fell off the mountain
Maybe
U died in your sleep, baby
I don't think u remember
When u were alive
Alive
Alive
Alive

I'm not hanging around to find out
Pizzas in the fridge beer is all out
Good bye dead person
Arrivaderci

Lost in your shadow all by yourself
Painted your blue world with nobody's help
Walked in the darkness in the middle of the day
Hey

'Cause you're dead!

Died in a plane crash
Hit by a truck smashed
You fell off the mountain
Maybe
U died in your sleep, baby
I don't think u remember
When u were alive
Alive
Alive
Alive

If you find it difficult to be yourself
Then go ahead and be someone else
Just don't do it around me


'Cause you're dead!

Died in a plane crash
Hit by a truck smashed
You fell off the mountain
Maybe
U died in your sleep, baby
I don't think u remember
When u were alive
Alive
Alive
Alive

(I'm not dead! )

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?