gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2021-03-22 22:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ja es gribu tranzicionēties par Napoleonu Bonapartu. Senāk bija populāra tēma un man liekas interesanti. Senāk pret to bija vērsta sistēmiska bonapartofobija, bet tagad kā? Kuras klīnikas vislabāk veic pilnu tranzītu par sen mirušiem monarhiem? Kā ar vietniekvārdu un personvārdu statusu mūsdienu pro choice sabiedrībā? Vai cilvēki saprot, ka vajadzēs mani uzrunāt ar "Jūs Majestāte" vai "Jūsu Augstība" un pierast rakstīt jauno vārdu/uzvārdu oficiālos dokumentos? Burtiski drebu domājot par iespējamo neiecietību.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]modus
2021-03-23 00:58 (saite)
Nav loģiski iespējams kādam tranzicionēties par Nappleonu, pašam neaizejot bojā. Napoleons ir konkrēta būtne nevis īpašība kā dzimums un dzimta, un citas saistītas īpašības, ko kāds var iegūt un zaudēt dzīves laikā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-03-23 01:23 (saite)
Ak tad bonapartofobs arī uzradās. Cik žēl, ka ir 2021ais gads, bet mūsu sabiedrība tomēr turpina dzīvot šādā personanormatīvu atavismu jūgā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]modus
2021-03-23 01:52 (saite)
Man nav fobijas. Es tikai vēršu uzmanību uz to, ka, ja kāds mūsdienās uzskata, ka viņš tranzicionēs par Napoleonu, tad viņa uzskats ir pierādāms kā kļūdains. Tas pat loģiski nav neiespējams. Cilvēkus, kuriem ir tik muļķīgs uzskats, vajadzētu vest pie prāta, un nevajadzētu viņus maldinoši uzrunāt ar "Jūsu Majestāte".

Turpretim transpersonas, kuras piedzimušas vīrieša dzimumā un uzskata, ka ir piederīgas sieviešu dzimtai, biež vien nekļūdās un tādas patiešām arī ir. Cilvēkus, kuriem ir šādi saprātīgi uzskati, būtu labi arī uzrunāt atbilstoši viņu dzimtai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-03-23 02:20 (saite)
"Mans iemīļotais šīzas paveids ir labāks par tavējo." /arguments

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?