Heda ([info]heda) rakstīja,
Noziegumus reģistrē, bet meklējot noziedzniekus, policija vairs pat nepaziņo meklējamo pazīmes. Sodi tiešām mēdz būt niecīgi, arī par smagiem noziegumiem piespriestais sods bieži ir tikai dažu stundu probācijas sarunas ar sociālā dienesta tantēm. Ja noziegumu daudz, pilnu sodu piespriež tikai par smagāko noziegumu, par pārējiem ir procentuālas atlaides, līdz 21 gada vecumam savukārt citas procentuālas atlaides.
Piemēram, pirms dažiem gadiem divi migranti varoja un trešais filmēja izvarošanu, vienlaikus raidot tiešraidi feisbukā. Vienam izvarotājam piesprieda 1 gadu un 4 mēnešus, otram 2 gadus un 8 mēnešus, bet filmētājam un tiešraides autoram 4 mēnešus. Filmētājam iestādes pēc tam palīdzēja nomainīt vārdu jaunas dzīves uzsākšanai, bet tas neko daudz nelīdzēja, jo viņš visai drīz izdarīja slepkavību. Utt. utpr., līdzīgu gadījumu skaits te ir bezgalīgs.
Bet par kriminalitāti kopumā - pēdējos gados tiek pastrādāti noziegumi, kādu te agrāk nebija vispār - cilvēku nolaupīšana un spīdzināšana, uzbrukumi bērniem, dzīvnieku spīdzinšana kā izklaide, noziegumi, kuru vienīgais mērķis ir pazemot upuri utt.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?