snark ([info]snark) rakstīja,
Jā, ir labs jautājums, kā praktiski notiek uzskaite. Kritēriji tam, kā tiek konstatēta atveseļošanās, ir te: https://www.spkc.gov.lv/sites/spkc/files/data_content/izolacijas-partrauksana.pdf

Un izskatās arī, ka bezsimptomu variantam ir auto-expire pēc 7 un tad pēc 14 dienām. Jautājums, vai šis auto-expire tiek atspoguļots statistikā. Tāpat jautājums, kā tiek savākti dati no ārstējošajiem ārstiem par pacientu izveseļošanos.

Brīvākā brīdī papētīšu LV Open Data, varbūt tur var redzēt no jauna saslimušo un izveseļojušos dinamiku pa dienām. Tas varētu dot precīzāku atbildi uz tavu repliku.

Ko es neredzu atvērtajos datos - cik šobrīd ir saslimušo ar simptomiem - gan saprotu, ka tādus datus šobrīd ir grūti aktualizēt, jo tas prasītu ikdienas ziņošanu no ģimenes ārstiem (protams pa šiem mēnešiem varēja jau e-veselībā pielikt COVID ķeksi, un reportēšanas jautājums būtu atrisināts). Un tos, kas pie ārsta, kamēr vēl var pastaigāt paši, vispār neiet, (neatkarīgi no tā, vai šiem ir iepriekš bijis COVID pozitīvs tests), arī te nesaskaitīt. Tomēr kaut kāds tuvinājums būtu iegūts. Turpat varētu noprogrammēt auto-expire parametru.

Principā uz tavu jautājumu precīzi varētu atbildēt tad, ja visus COVID pozitīvos sūtītu uz leprozoriju līdz izpildās izveseļošanās kritēriji. Ideālā gadījumā to būtu jāapvieno ar piespiedu testiem pilnīgi visiem veselajiem vismaz reizi nedēļā vai divās. :)

Bet šie visi (izņemot leprozoriju un piespiedu testu) ir salīdzinoši viegli risināmi praktiski jautājumi, nevis solis vispārējas paverdzināšanas un globāla BDSM DP virzienā.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?