kjiimikjis ([info]kjiimikjis) rakstīja,
Nē, es gribu teikt, ka tas, kas pelnījis apzīmējumu "talants", visticamāk, netiks robotizēts. Attiecīgi, nav par ko stresot. Roboti taisīs yuskus un ikeas, un talantīgie - savu produkciju. Un tāpat, kā tas notiek šobrīd, kā vieni, tā otri atradīs klientus. Cehu darbiniekiem, protams, robotizācija ir sliktas ziņas, bet 1) tas attiecas uz tiem, kam "talanta" vietā ir, nez, "pamata kompetence" vai "darbam pietiekamas iemaņas", un 2) tas nav nekas traģisks, vai pat nepieredzēts. Vecā labā "no manufaktūrām uz konveijeriem" remikss modernākās skaņās.

Ciktāl runa par kultūru - kas to lai zina. Paredzēt nevar, bet nu, kaut vai tā virspusīgi - mūzikas ietvaros, piemēram, nebūtu nekādu klavieru vai vijoļu, ja ne tehnoloģiskās iespējas tādus instrumentus vispār izgatavot. Attiecīgi, lauvas tiesa ģeniālo komponistu darbu nebūtu konceptuāli iespējami. Moš ar robotiem arī nāks kas jauns klāt, ta jau redzēs.

Un ja vien robotiem nebūs ieslēgts režīms atrast un likvidēt visādus amatniekus - da kas tev taisās aizliegt darīt, ko sirds kāro un piepildīt savu dzīvi? Progresam toč gar to nav nekādas daļas.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?