gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-04-13 23:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Brīnišķīgs sasummējums tam cik šausmīgs drauds ir Ungārijā vinnējušie "nacisti". Drauds kam? Diegabikšiem (jo nav nelietības, uz kā uzvārīties?), gadyminiem (jo nav kultūrmarksisma taurē, kur pūst?), sorosveidīgajiem (jo nav cilvēku, kurus ekspluatēt?)? Ak jā, normāliem, lietišķiem cilvēkiem tas nav nekāds drauds, bet normāla politika. Ne pa labi, ne kreisi pa lielam.
Pragmatisms. Kāpēc pragmatisms mūsdienās skaitās right-wing (es pat nerunāju par apvainojumiem nacismā/rasismā, kas nāk no pilnīgiem čozanahuj tipiem)?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iokaste
2018-04-14 08:08 (saite)
apvainoties par sev piemītošo optimismu/pesimismu, rasismu vai pedantismu ir muļķīgi. tās ir normālas un parastas cilvēku īpašības. vienam vairāk, citam mazāk, atkarībā no apstākļiem... utt utjpr. un tas nav nekāds right-wing vai tamlīdzīgi.
vispār tā kategorizācija pa wingiem ir raksturīga jauniešiem, kuri grib vienkāršoti, melnbalti un uzreiz saprast pasauli.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-04-14 08:39 (saite)
Runājot par sevi, es neredzu izvēli nespēlēt pēc šobrīd esošajiem noteikumiem. Esmu ilgu laiku teicis, ka esmu klasisks liberālis (kas esmu), bet kuru tas piš? Ja esmu pret open boarders, esmu nacists. Ja esmu pret wellfare state, esmu fašists. Ja tik pat kaislīgi neienīstu mūsu kristīgo pagātni un kristietību kā tādu, esmu 'tikumists'. So to hell with it. Lai jau esmu viss tas un burtiski hitlers. Man nav jātaisnojas postmarksistiskiem radikāļiem par to, ka neesmu ar viņiem vienā komandā.
Te problēma ir tā, ko atzīmējuši jau daži acīgākie - konservatīvie līdz šim un vēl ar vien tomēr marginalizē savus ekstrēmistus, liberāļi/kreisvingisti, nē. Mūsdienās nacionālisti distancējas no nacisma, kreisie nedistancējas no boļševikiem vai maoistiem. Pamēģini pastāstīt, ka viss nav melnbalts diegabiksism. Ka var būt liberālis un nepiekrist Eiropas tautu aizvietošanai ar arābiem un nēģeriem, vai ka var būt savas nācijas un zemes (kamēr vien tā ir 'balta', jo uz meļņiem vai žīdiem tas neattiecas) patriots un nebūt nacists. Viņi tev neticēs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?