gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-03-18 20:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Konservatīvas sievietes ir skaistākas.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2018-03-20 18:13 (saite)
Tā pirmā daļa stingri pieprasa [citation needed] (sen nebiju lasījis kaut ku tik... er kreatīvu).
Par otro, te strādā elementāra loģika, - ja kāda cilvēku grupa visu laiku pastāvējusi kā vergi, tātad šai grupai ir nopietnas kvalitatīvas problēmas, vai tie pēc Aristoteļa vārdiem - nekam labākam neder. Tas ir, ja mēs pieņemam gender-struggle naratīvu, kas pēc kultūrmarksistu versijas caurvij cilvēces vēsturi (līdzīgi kā pirms tam šķiru cīņas). Es to noraidu, līdz ar to nē - neuzskatu, kas sievietes ir zemāki radījumi. "Sievietes vienmēr bija vergi", kurus vīrieši izmantoja savai labpatikai un kā pēcnācēju inkubatoru, ir slimi suņa murgi. Eirāzija nav vienmēr karojusi ar Okeāniju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]summoned
2018-03-20 18:39 (saite)
https://en.wikipedia.org/wiki/Coverture Šis tā īsumā par britu paradumu atstāt precētas sievietes bez jēdzīgām savas dzīves noteikšanās spējām. Protams, arī kolonijās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-20 19:57 (saite)
Paldies. Tātad, kā jau varēja gaidīt, ļoti moderna tradīcija, kas bija izplatījusies ierobežotā reģionā/tiesību sistēmā. Es jau nesaku, ka nav bijuši netaisnīgi precedenti vīru/sievu starpā, bet ka ideja par pastāvīgu netaisnības un savstarpēja konflikta dialektiku ir politisks naratīvs, nevis vēsture.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?