gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
1) a mošš problēma ir nevis ka es nepamanu bet ka tev šilierējas? [okej, labi bez uzbraucieniem - vai modernie liberāļi tiešām apgalvo ka parastā ģimene ir kaut kādā vaidā slikti, vai viņi apgalvo tikai ka bez šī ok varianta ir arī citi ok varianti?]

Nav jau nekādi citi okej varianti. Dati par bērniem, kas auguši bez funkcionālas mamma/paps ģimenes mums ir. Dati par dažādu deviantu tendenci uz 'promiscitāti' un hedonismu vai/un pašdestruktīvu uzvedību mums ir. Tajā pašā laikā tas tiek ignorēts un aiz tīri ideoloģiskiem iemesliem drounots, ka tas ir tieši tik pat normāli kā viss cits. Tie, protams, ir meli, bet tie ir meli, kas atbilst ļevoku naratīvam, tāpēc tos jāturpina atkārtot, kamēr cilvēki iazmirsīs, ka tie ir meli.


"2) pareiza ir tā karte kas atbilst teritorijai, tas arī ir viss ko nozīmē ``pareizi``"

Tikai attiecībā uz faktiem, bet fakti nav morāli vai amorāli. Pat tik elementāri lēmumi kā "kurā zinātnes jomā mums būtu jāiegulda vairāk laika un līdzekļi" paši par sevi netiek pieņemti ar zinātnes palīdzību. Morāli lēmumi netiek "atklāti" ar zinātnes palīdzību. utt utp Zinātniskā metode tieši apzināti tika izstrādāta, lai būtu maksimāli ideoloģiski neitrāla un nebiasēta nekādiem a prioriem lēmumiem par labu. Tieši tāpēc tā tik labi darbojas, lai uzzinātu faktus par lietām, bet faktoloģiskas zināšanas pašas par sevi automātiski nedod gatavu risinājumu ko, kā un kāpēc ar šiem faktiem darīt.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?