gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-02-18 10:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Marksisms, visi tā paveidi, nav politiska ideoloģija. Lai kaut kas būtu ideoloģija, tai jāmeiko sensu kaut vai kādā šaurā kontekstā. Sarkano 'idejas' satur vienīgi korodīvas un destruktīvas tendences. Kreisums ir deformētu, disfunkcionālu smadzeņu pazīme, kolektīva slimiba, kas mēdz piemeklēt dekadentas civilizācijas un neizbēgami beidzas ar to pilnīgu kolapsu.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2018-02-18 23:05 (saite)
Par ko tu vispār muldi? Vēlreiz atgādināšu, ka reliģiju loma sabiedrību un civilizāciju kohēzijā un morālajā koherencē atzīst pat nereliģiozi autori. Tikai minoritāte agresīvu antiteistu tic mītam par to kā, ja nebūtu to vai citu reliģisku tradīciju, mēs tagad dzīvotu ateistiskā utopijā un borozģītu liela teātra jumu. Ir neiespējami pateikt tieši kāda būtu Eiropa bez kristietības, bet nepastāv labu argumentu pret tās praktisko noderīgumu. Nepastāv nekādu evidenču par alternatīviem taimlainiem, kur antiteisti rullē, bet ir virkne šithoulu piemēri. Mēģinājums kaut kā atdalīt Eiropas kultūru no christiendoma ir tizls vēstures revizionisms.
Kāds tam visam sakars ar lepnu vientulību? Eiropa nekad nav bijusi izolacioniska? Un kāpēc nebūtu tikuši? Tik pat labi to pašu var teikt par arābiem, kas kopēja zināšanas no indiešiem un persiešiem. Fakts, ka baznīca bija universitāšu kurators arī vienmēr tiek nievīgi nonivelēts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?