gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2017-10-25 20:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
A vot ir kāds muzikologs analizējis Sīmaņa ''Ezeru''? Nezinu, kas tur notiek, bet liekas kaut kas ļoti specifisks.
Interesanti: nesen, kad vēl bija siltāka sezona, kaut kur aiz treideviņām mājām kādi jaunieši laikam rīkoja bezšabašno tusu, kur cauri naktij bija dzirdami visādi triviāli roki un iereibuša klaigāšana, bet kaut kādā brīdī (es tieši biju izgājis uzsmēķēt) viņiem sāka skanēt Ezers un bija dzirdams, ka kāds speciāli uzgriež jamo skaļāk. Ļoti nopriecājos, jo man kā reiz bija kaut kas sačakarējies ar mūzikas iekārtu. Cerēju, ka pēc tam sekos vēl kas labs, bet atsākās parastie traļivaļi un klaigāšana. Tomēr vērts piefiksērt, ka pat daļa jaunās paaudzes saprot nemirstošas vērtības, izrāda pietāti čoļi (neviens neklaigāja tajā brīdī).


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2017-10-26 08:32 (saite)
Falsets tur notiek - tas arī galvenais specifiskais elements. Nu, vēl arī melodija neparastāka par dziesmu parasto, jo sinkopes. A tā no harmoniju vai formas aspekta nekas īpašs (kas nekādā gadījumā nenozīmē, ka slikti).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]hedera
2017-10-26 08:35 (saite)
A Sīmanis šogad spēlēja Zobenā & Lemesī sestdienas rītā. Es un vēl viena meitene aizvilkām dažus neinformētus draudziņus klausīties, un sākumā bijām vieni no nedaudzajiem, kas uzturējās pie skatuves. Pēc dažām pirmajām dziesmām palūkojos atpakaļ - jau labs pūlis bija novācies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-10-26 17:49 (saite)
Nepelnīti overlooked kekss. Bet viņš, cik dzirdēts, nekad nav tiecies uz nopietnu mūziķa karjeru. Pamtrūpals laikam bija baznīcu jumiķis un ērģeļu dīdītājs/remontieris/noskaņotājs. Attiecīgi dziesmu teksti atbilstoši viņa galvenajām dzīves dzīves interesēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?