chrono ([info]chrono) rakstīja,
Manis teikto par IQ nemaina tas, ka nēģeriem vai kādai citai grupai ir augstāks vai zemāks IQ.

Cilvēku tieksme pēc patiesības ir tiešs evolūcijas rezultāts, jo ja Tu neredzi pasauli tāda kāda tā ir, tad lielākoties Tev ir mazāka iespēja izdzīvot (ne vienmēr, protams).

Mani vairāk interesē vietas, kas ir relevantas, piemēram ASV un tur pēdējā gadsimta laikā ir vērojams tikai ateisma pieaugums (no 1% 1944. gadā līdz 10% 2016. gadā). Tas, ka ateisms pašlaik samazinās vispasaulīgi ir uz mazāk attīstītu vietu kā Āfrika un Indija rēķina. Kas būs nākotnē kad mainīsies dzīves līmenis un kopējā pasaules situācija ir grūti spriest, jo ekstrapolācija nav uzticama datu analīzes metode. Vēl ir apstāklis, ko nesen noskaidroja pētījumā Amerikā, ka daudzi cilvēki, kas ir neticīgi sevi aptaujās joprojām sauc par ticīgiem, jo sociāli ir vieglāk apkārtējiem asociēt sevi ar kristietību. Tamdēļ statistika ne vienmēr atbilst realitātei.

Nu var jau arī atrast kādam personīgi nepatīkamas lietas, kas ir notikušas "pateicoties kristietībai", dažādas sistēmas ļauj veidoties dažādām idejām, sliktām un labām, 37 dzimumi ir vēl relatīvi nekaitīga ideja, kas vnk trigero daudzus, tāpēc par to visu laiku ir jāvārās.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?