gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2017-04-14 18:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pēdējā laikā ļoti bieži tiek lietots vārds ''populists''. Pārsvarā attiecībā uz politiķiem, kas iestājas par nacionālu pašnoteikšanos un ir skeptiski pret globālisma naratīvu un world government tendencēm + open boarers politiku. Vai tā būtu kārtējā vārdu pārdefinēšana? Populisms senākos laikos tika saprasts kā plika daiļrunība, kas neietvēra sevī lietas, kas satrauc cilvēkus, bet bija domātas, lai radītu elektorātā iespaidu par kompetenci. Tipiski kandidāti manā uztverē būtu tukšdirsoši eirokrāti, kas principiāli lavierē starp sāpīgām tēmām un nepasaka neko pēc būtības. Taču viņi neskaitās populisti. Vai ''populists'' ir kļuvis par kārtējo vārdu, kas tiek karināts virsū leftwinga ideoloģiskajiem pretiniekiem līdzīgi kā mums jau notiek ar ''nacists'' un ''rasists''. Jo vienīgais mērķis šeit, kā šķiet, ir piekabināt nepiekritīgai personai negatīvi lādētu apzīmējumu (''populists'' vienmēr bijis negatīvi lādēts vārds), nevis konstatēt faktu.
Ja mēs būtu godīgi, tad populists principā būtu jebkurš politiķis, ka apelē pie pilsoņu emocijām vai veselā saprāta un tas ir normāli jo demokrātijā bez tā nevar iztikt.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iokaste
2017-04-14 19:28 (saite)
Aitām vajag kādu vārdiņu pamest, ko blēt.

(Atbildēt uz šo)


[info]gnidrologs
2017-04-14 20:09 (saite)
Vēl ir forši tas, ka spēlēsana uz ''gābsim nabaga likteņa pabērnus no kara šausmām'' nav populisms. Rādīt kaut kādu noslīkušu bērnu pludmalē, kas noslīka, jo traffikeri nepiedāvāja labas piepūšamās laivas, ir uz ļauno Rietumu rasistu sirdsapziņas. No fucking populism at all.
Visa jobanā velkomistu adženda ir iracionāla spēlēšana uz aitisko populācijas sirdsapziņu.
(Atbildēt uz šo)

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2017-04-18 22:41 (saite)
Demokrātija per se ir populisms.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scaramouche
2017-04-18 23:34 (saite)
Tāpat kā jebkura cita pārvaldes forma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-04-19 11:30 (saite)
Ne gluži. Despotam nav jāapelē pie tautas, lai turpinātu tiranizēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?