gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2008-08-11 10:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Budisma aprakstītais tukšums, kas bezgalīgi maina formu ir tikai cits veids kā formulēt vielas nezūdamības un termodinamikas likumus. Kas gan ir visums, kura daļiņas kā stikliņi kaleidoskopā, to grozot, saveļas citā konfigurācijā, radot jaunu unikālu figūru, ja ne formu mainoša bezsaturība.
Visumā forma prevalē par saturu. Satura nav vispār, tāpēc mūsu mērķis ir to radīt, tādējādi kompensējot Dieva jeb Bezgalības necilvēcīgo neieinteresētību sevī un savos bērnos.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]morloku_karalis
2008-08-11 12:25 (saite)
mhm. vielas nezūdamību vēl varbūt, bet tiešām arī termodinamiku? cik nu es saprotu, tukšums, tos stikliņus kratot, ies mazumā - haosa būs vairāk.

(Atbildēt uz šo)


[info]gnidrologs
2008-08-11 12:33 (saite)
Pati stikliņu kustēšanās ir dinamika. Ja būtu taisnība, ka entropija sasniedzot maksimumu vienkārši apstājas un visums kļūst mierīgs, tad kāpēc, lai notiktu Lielais Sprādziens?

Man domāt, ka LS izraisa kā reiz šī pēdējā kritiskā entropijas punkta sasniegšana. Tādā veidā vismaz ir redzama kauzalitāte.

(Atbildēt uz šo)


[info]gamemaster
2008-08-11 14:13 (saite)
Būtu labāk beidzis te kakāt visvisādu pseido-filozofisku huiņu un sarīkojis gamez.lv čata dzerstiņu pie sevis dačā, kā pagājušajā LSD-augustā un vienkārši augustā pirms tam. Tradīcija ir jāuztur!!!

(Atbildēt uz šo)


[info]gnidrologs
2008-08-11 14:48 (saite)
Bah, tas jau vairāk atkarīgs no jums, nūģiem, ne manis. Vienīgā problēma tāda, ka man vīkendi nav diez ko brīvi šomēnes, tā kā būtu vēlams darbadienās.

(Atbildēt uz šo)


[info]morloku_karalis
2008-08-11 16:14 (saite)
nu jā, entropijas max jau nenozīmē kārtību, tas nozīmē bezgalīgu haosu. kas atkal izklausās visai muļķīgi, jo tam it kā vajadzētu būt tādam stāvoklim, kāds, tikko ir sasniegts, beidz eksistēt, citādi haoss vairs nav pilnīgs. hmm...

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?