gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2017-02-11 04:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
baskedbols
Tā kā pēdējā laik ir bezdarba periods piespiedu sevi paskatīties mazliet ne bē ā, courtesy of Pourzingis and Buertans.

Kas ļoti izteikti redzams Nicks spēlē ir tas, ka tur nekas nav redzams. Ir daži skillēti spēlētāji kā Karmelo un Rouzs + KP, kurš mēdz izšaut un mēdz nē, bet kopējais iespaids par komandu ir tāds, ka tā nav komanda. Imo viņi pat kaut kādā LBL nez vai vinnētu. Kāpēc vispār pieredzējušajam Filam ienāca prātā iecelt par GT rūkiju Hornačeku? Vienmēr esmu cienījis viņu kā spēlētāju, labi atceros no Jazz ziedu laikiem, bet labs spēlētājs =/= labs treneris. Gribēja, lai paveicas kā ar Keru iekš GW?
Komanda burtiski spēlē ielu basi. Kam bumba, tas izmet un nav svarīgi cik neērta metiena pozīcija. Nekādas kustība aizsardzībā vai uzbrukumā. Statiska komanda. Kā šī brīža Barsa (vai Tata Martino Barsa). Nav sistēmas kā izspēlēt bumbu uz brīvo spēlētāju, lai tas var mest. Imo pat amatierlīmeņa komandas to prot. Bet vot Kniki neprot. Var vinnēt tikai tad, kad trijotnei K/R/P visiem aiziet laba spēle ito ar piepūli, jo 4/4 vienmēr sagāž grīstē.

Interesanti, ka skatoties to īsos fragmentus no Bertāna iekš Spurs, liekas, ka viņš tik efektīvi spēlē tieši tāpēc, ka tur ir perfekti izstrādāta sistēma kā jāspēlē. Automatisma kaut kāds. Vai arī Bertāns vairāk strādā, nekā KP. Grūti pateikt. Bet savās dažās minūtēs viņš izdara vairāk lietderīgu darbību un ir pārsteidzoši efektīvs uzbrukumā, salīdzinoši ar pasīvo KP.

Ārpus LV spēlētājiem, kuru dēļ vispār atsāku epizodiski skatīt ne bē ā, jāsaka tā. Tik tik tiešām jel, tas basis ir pārvērties par ''baletu'', kā bieži senāk NHL veči raksturoja IIHF hokeja noteikumus. Tas pat nerunājot par daudz aprunāto ''hand check'' (hello Rodman). Spēles ir tik sterilas un tik maz kaisles. Varbūt dēļ tā, ka tik tiešām nav tik daudz ekstrēmi talantīgu spēlētāju kādi bija 90ajos, arī fakts, bet tomēr tie noteikumi liekas tik paijājoši attiecībā pret visu, ka ļoti maz fiziskas spēles paliek pāri, tāpēc nav brīnums, ka GW utml. snaiperi dominē grozus šobrīd.

Pēdējo reizi pirms mūsdienām skatījos NBA kautkur no 95ā līdz 99ajam un kas palicis atmiņā ir baigais fiziskais stragls starp komandu līderiem un labākajiem aizsardzības pleijeriem. MJ vai Pipens varēja iemest, lejapot un dankot arī tad, kad kāds viņus burtiski aiz rokas turēja vai body čekoja kā hokejā un lielāko ties pat fola nebija. Pāreja no aizsardzības uzbrukumā vairumam komandu bija ātra. Bez vārt.. tb groziem.
Nesen paskatījos leģendāros mačus starp 80o gadu Pistons un Bulls - da tur vispār mūsdienu mīkstās niggas (attiecas arī uz baltajiem spēlētājiem) droši vien dabūtu instantu nervous breakdown pirmajā ceturtdaļā.

What happened to you NBA, you used to be cool.


PS.
KP vajag konkrēti savākties, ja grib būt stārs vai meklēt citu komandu, kur trenerim ir vismaz rudimentārs vision kā spēlēt.Un pieņemties muskulatūrā imo.
Imo Bertāns viņa vietā ar tādām minūtēm jau sen būtu neapstrīdams līderis (iekš NY tb).


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?