gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2022-11-09 19:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Hāplismam ir cerība, ka cilvēkam mašinizējoties, aploudojoties un savienojoties a AI kļūst all-is-one megasaprāts, kas dzīvo mūžīgi un nepārtraukti uzvar. Manā hipotēzē notiek pretējais. Ar vien vairāk pazaudējas "es" apziņa un izveidojas dronu spieta saprāts, kas darbojas insektu līmenī, tikai mākslīgi mehanizētā agregātstāvoklī. Atpakaļ par dzīvniekiem vai skaineta/matrix robotu armija.

"Es" zaudēšana notiek jau tagad ar jaunkomunistu ideoloģijas palīdzību. Cilvēki sāk nesaprot kas viņi ir pēc dzimuma vai kulturālās piederības, jo tā tiek mācīts progresīvajā zinātnē. Cilvēki ar vien vairāk pakļaujas masu hipnozei caur mehanizētiem informācijas avotiem, kurus kontrolē maza minoritāte CEO ar bez ierunām pakļāvīgas policejiskas birokrātijas palīdzību. Uzvedība kļūst ar vien kolektīviskāka aļa NPC mēms. Bara instinkti un zemākais vidējais aritmētiskais ņem virsroku pār indivīda domas brīvību un ekselenci.

Radniecīgas ideoloģijas. Avots viens.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2022-11-09 21:50 (saite)
Kāpēc 1 megasaprāts? Daudzi mūžīgi megasaprāti kas sadarbojas un nepārtraukti uzvar. Katram tāda ``es`` apziņa, OK droši vien ka pastāvēs gan tādi ar apziņu gan tādi bez, gaumes lieta.

Kolektīvisma dominance var izveidot borgu spietu jā, bet galīgi ne visi saprāti to vēlas.

//Bara instinkti un zemākais vidējais aritmētiskais ņem virsroku pār indivīda domas brīvību un ekselenci. // Nē, to līdzsvaro individuālisms un atomizēšanās.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?