07 Aprīlis 2017 @ 08:51
 
Esmu apjukusi - iesēju puķes uz palodzes, tās ir izdīgušas, kas jādara tālāk? Saprotu, ka jāizstāda pa atsevišķiem traukiem, taču kad?
 
 
( Post a new comment )
kihelkonna[info]kihelkonna on 7. Aprīlis 2017 - 09:06
tas atkarīgs no tā, cik biezi sasēji. es puķes sēju pa vienai sēklai un tādos attālumos, lai nekas nebūtu jādara līdz stādīšanai dārzā.

vēl vari vienkārši izretināt.
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
bobijs varenais šāvējs[info]glam_our on 7. Aprīlis 2017 - 09:12
es neticēju, ka tur vispār kaut kas izdīgs, tāpēc sabēru daudz. plānoju stādīt atsevišķos traukos un likt vēlāk uz balkona. tie mazulīši tik slaidi un trausli, bail tos aiztikt, cik ilgi viņus var atstāt tādās čupiņās?
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
kihelkonna[info]kihelkonna on 7. Aprīlis 2017 - 09:15
nevaru zināt, ja neesmu redzējusi. padomā, kur tu liksi daudzus simtus? droši vien pietiks ar kādām 10. tās tad cēli atstāj, pārējās izrauj. un tad rauj jau tagad. biezus pušķīšus atstāt nevajag, katrā pušķītī atstāj vienu.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
bobijs varenais šāvējs[info]glam_our on 7. Aprīlis 2017 - 09:19
jā, šis! paldies! :)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
[info]zirka on 7. Aprīlis 2017 - 10:13
man tas pats - dārzniecības trakuma uzplūdos piesēju pilnus podus garšaugu, mol, nekas tāpat neizdīgs, rezultātā rukolas stīdziņas izdīgā 100% un sakrita veldrē, pirms es pieķēros kaut ko tur vispār darīt, savukārt šovīkend ķeršos izstādīt (ar pinceti, vai?) ņipri čupās sadīgušos pētersīļus un baziliku

rozmarīns vai nu vēl sēž un domā, vai nu sen vairs nesēž un nedomā neko
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
bobijs varenais šāvējs[info]glam_our on 7. Aprīlis 2017 - 10:43
tas lepnums par to, ka kaut kas ir izdīdzis mijas ar vieglu paniku par to kā es visu sabojāšu cenšoties pārstādīt/izretināt, jau redzu kā ar diviem neveikliem pirkstiem satveru mazo kātiņu un tas pārvēršas putrā, nabaga divas lapiņas ārprātā spiedz savu floras pēdējo kliedzienu pretim saulei, ak.

kihelkonnas ieteiktais genocīds man šķiet pieņemamāks, vismaz izredzētie (blondie un zilacainie?) paliks neskarti un fiziski netraumēti.

/piedod par vāvuļošana, ir piegdienāāh, man negribas strādāt (:
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]zirka on 7. Aprīlis 2017 - 10:44
same shit - gan par augu eigēniku, gan par piegdienāāāāh :D
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
judging the mice: augšup[info]rasbainieks on 7. Aprīlis 2017 - 13:16
ņem vērā, ka pārstādīt ir droši ne ātrāk kā tad, kad izdzītas pirmās lapas, kas nav dīgļlapas – to tu noteikti tagad savā koncentrācijas nometnē labi redzi, pirmās lapiņas ir dīgļlapas, un viņas neizskatās pēc tā, kādām tam augam ir jābūt lapām, un tad otrās ir īstās
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
bobijs varenais šāvējs[info]glam_our on 7. Aprīlis 2017 - 13:59
paldies! veikšu izpēti
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on 7. Aprīlis 2017 - 11:03
FB Sapņu dārzs grupa, tur ir arī jautājumi ar bildītēm un daudzi ieteikumi. ir dzirdēts, ka ar pinceti, jā. var arī mazākus pušķīšus izstādīt pa kaudzītēm un tad ja kāds pēc pārstādīšanas nonīkst, vēl paskatīties un paretināt. var sastādīt puķupodiņos (olu bretēs, jogurta/krējuma trauciņos, pušu pārgrieztās piena vai sulu pakās u.tml.) un pēc tam droši atdāvināt tālāk. man baziliki nekad neizaug no sēklām, es, piemēram, ļoti priecātos :D gan jau varēsi samainīt pret ko citu ko sirds kāro, tie, kam par daudz labprāt mainās. man iespējams būs kādi lieki baklažānu vai siltumnīcas tomātu stādi ap mēneša beigām
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]zirka on 7. Aprīlis 2017 - 11:17
ē, nu man nav ne dārza, ne siltumnīcas, tik, cik plata un saulaina palodze :)
ja nu tur kas izaugs un procesā neiznīks, noteikti dāvāšu tālāk, ko gan es iesākšu ar bazilika plantāciju uz palodzes :)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on 7. Aprīlis 2017 - 11:19
bet riktīgi ideāla dāvana Lieldienām, vārdadienām un vienkārši tāpat
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]zirka on 7. Aprīlis 2017 - 11:20
tāda tā doma arī ir
citreiz, pie draugiem ejot, puķu vietā paķeru glītāku bazilika, piparmētras vai citu lakstu no rimīša, bet gribētos jau paša audzētu (ja izaugs, ja izaugs, tpu tpu tpu)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)