Toulouse-Lautrec ([info]gentle) rakstīja,
@ 2011-02-23 14:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:babylon

Noslēpumi 2
Turpinot šo rakstu,

Cilvēkiem nemaz nav vajadzīgi enģeļi. Daļai visas problēmas var atrisināt nauda. Bet tiem, kam ir arī dziļākas problēmas, tie uzskata, ka ar viņiem viss ir kārtībā. Tu sēdi kādam uz labā pleca, bet tev spļauj virsū.

Katrs mēs pats varam tikt galā ar sevi, ja vien zinām, kādas elementāras lietas ir jāizdara vai jāpārtrauc darīt tagad un tūlīt. Tik daudz jau enģeļu un praviešu ir bijis un tik daudz grāmatas par to ir sarakstītas, ka nu jau ir par daudz un ir grūti visu galvā salikt.

Vēl mani izbrīna tas, cik ļoti cilvēki iemieso Dievu baznīcā. Sāc ar kādu runāt par Dievu, bet atpakaļ atmet: "Es jau sen/nekad neesmu bijis baznīcā" un cenšas nomainīt tematu vai pazust kaut kur.

Bet daudziem reliģija tiešām nozīmē nonākšanu pretrunā ar sevi/savu pagātni. Ne katrs spēj tikt tam pāri. Labāk turpināt dzīvot tanī ilūzijā, kurā esam, ka Dieva nav, bet reliģiskās dogmas ir tikai tautas kontroles rīks.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]stradnieks
2011-02-23 15:24 (saite)
dieva (jā, ar mazo) kalpi paši ir izdarījuši sev lāča pakalpojumu, sajūdzot dievu un baznīcu nedalāmā veselumā. un dieva nav un reliģiskās dogmas ir tikai tautas konroles rīks.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?