Toulouse-Lautrec ([info]gentle) rakstīja,
@ 2005-05-13 12:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Piektdiena 13
Šorīt redzēju diezgan riebīgu sapni. Pirmā daļa vēl nebija tik riebīga:

Esmu Alūksnē, ir nakts, debesis bez mākoņiem. Redzu, ka mēnesis ir aptumsis, bet tā mala ir redzama - izskatās kā gredzens. Tad redzu, ka pie sakaru torņa mežā parādas vairāki izgaismoti nezināmie lidojošie objekti. Es, protams, to visu fotografēju. Tad man pienāk klāt kautkādi nepazīstami cilvēki un lūdz, lai braucu līdzi. Es atteicos, atstāju viņus un noslēpos.

Otrā sapņa daļa bija riebīgāka, tāpēc atstāstīšu tikai daļu.

Vieta tā pati, bet esmu mājās, ir diena. Gaisā lido helikopteri (laikam būšu iespaidojies no "Buša dienām", kad apkārtnē visu laiku lidinājās helīši), viens ietriecas manā mājā, siena ar grīdu sabrūk, es krītu no ceturtā stāva. Esmu pie samaņas, bet jūtos slikti, piecelties negribu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]piiljuks
2005-05-13 17:47 (saite)
Hhh, sapņi ir viens baigā štelle.
Ja man sapnis bijis riebīgs, tad tādi man tie bijuši tuvākās nedēļas laikā uz abām pusēm no riebīgā sapņa. Ja tas periods ir pagājis, tad seko lielais, baisais Bubulis :D , nē, nē, seko lielais tukšuma periods. Pat šonakt, kad, gulēt ejot vēl nezināju neko šodienas ķīmijas kd, uztraucos, man rādījās sapnis, kur es šausminājos, cik daudz citi samācījušies. Nu it kā nekas, bet tas mani nobiedēja, un es no rīta samācījos, kā nākas.

Ja vēlies, varu atrast vienu komentāru, ko man teica barvins par sapņiem...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gentle
2005-05-13 22:36 (saite)
Ja tev nebūs grūti iedot url vai nocitēt, tad es labprāt izlasītu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]piiljuks
2005-05-14 11:11 (saite)
Vari šo apskatīt - http://journal.bad.lv/users/piiljuks/14418.html#cutid1

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gentle
2005-05-15 00:02 (saite)
Izlasīju, diezgan interesanti. Gan pats sapnis - cik no tā sapratu, tad jums Ventspilī laikam aktuāla ir to gāzu problēma, kā arī organizētā noziedzība ir jau sen ieguvusi arī politisko varu pilsētā; gan arī sapņošanas teorija. Sho te es gan nezināju, bet esmu piedzīvojis:

"Cilveeki, kuriem neljauj sapnjot tos pamodinot miega sapnju faazee peec kaada laika saak redzeet sapnjus gaishaa dienas laikaa ar atveertaam aciim. Esot taa, itkaa sapnju teeli klaatos virsuu reaalajam attelam."

Iešu ka es gulēt tagad.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]piiljuks
2005-05-15 00:28 (saite)
Man tas liekas savādi, bet, kādas sajūtas tā sapņojot?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gentle
2005-05-15 12:42 (saite)
Sajūtas? Vispār ir nogurums. Man liekas, ka šāds stāvoklis nav nekas īpašs - tā ir sapņošana, bet tikai ainas ir redzamākas. Es gan neteiktu, ka man reālā un sapņu aina pārklātos, drīzāk - es iegrimstu sevī, kautgan citreiz liekas, ka no stūra kautkas izlec - pagriežos,neviena nav. Šad tad liekas, ka mani kāds sauc, ja apkārt kautkas izrunā dažus burtus no mana vārda. Ir grūti koncentrēties, jo visu laiku lien kautkādas ainas galvā, un, pats galvenais, prātā daļēji skaidri skan kautkādas dziesmas fragments. Kad dzirdi kādu runājam, tad vārdu jēgu nevar izšķirt - var dzirdēt tikai intonāciju. No šāda stāvokļa ir ļoti viegli pāriet uz [aizmirsu terminu] (- kautkas līdzīgs miegam, kad var gulēt neko nedarīt vairākas dienas pēc kārtas, pat ne ēst un ne uz tualeti, un tikai sapņot). Ja neizgulēties hroniski, tad reāli gļuki sākas - šādi "specefekti" paliek pastāvīgi pat ja izgulēties. Izārstēt to var tikai, ja atjaunot miega režīmu un speciāli censties būt aktīvākam - piem. nenodurt acis zemē - visu laiku uz kautko skatīties un censties ne par ko nedomāt, šad tad ievilkt dziļas elpas, nodarboties ar sportu - volejbols ir vislabāk, jo viņam īpatnība - kādu laiku vispār nekas nav jādara, tad pēkšņi ir jābūt ļoti aktīvam, jo bumba beidzot pielido arī manai zonai.

Šim stāvoklim gan ir liela atšķirība no miega, jo nomodā ir ieslēgta smadzeņu priekšējā daļa (frontal cortex), kas atbild par lēmumu pieņemšanu - un nomodā šo sapņu gaitu varnedaudz arī kontrolēt. Bet nu dzīvot gan "paralēlajā pasaulē", gan realajā pasaulē vienlaicīgi nav iespējams - katra pasaule paņem sev pusi no smadzenēm - sanāk, ka sapņo uz 50% un dzīvo uz 50%. Šad tad tas noder, piem., lai domrakstu uzrakstīt vai :-) ciboties te, bet praktiskajā darbā tas ir traucējoši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?