making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[26. Jan 2016|17:20]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=110&artikel=6352785
Swedish Democrat politician Kent Elfstrand has voluntarily left the Sweden Democrats in order to avoid damaging the party with his high-profile comments. Kent Elfstrand has for years written comments with serious racist content on Facebook.
- They are not willing to integrate into society, says Elfstrand in his comments about Muslims.
Elfstrand also says that the Muslim view of women is incompatible with a civilized society. For him, women's value is important, he says.
P4 Västernorrland has also reviewed his account on Facebook.
"Why are blondes good at sucking? They have a vacuum in the head."
- Kent Elfstrand @ fb
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]heda
Date:26. Janvāris 2016 - 22:53
(Link)
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:27. Janvāris 2016 - 00:05
(Link)
Pančlains laikam šeit bija domāts tā parupjā anekdote kombinācijā ar ''i care for women''. Tas ir tas kā liberasti viņuprāt veiksmīgi oponē ''right-wing radikāļiem'', kam gribētos nedaudz saprātīgāku imigrācijas politiku.
Ķipa, visi, kas mēdz stāstīt vulgāras anekdotes par tautu, rasu, dzimumu vai tml. tēmām ir totāli hitleri, kas grib gāzēt žīdus, apspiest sievietes un atjaunot aparteīdu.

Bet nu kekss, protams, duraks, ka kā publiska persona lieto sociālos tīklus. Lielais Brālis skatās izmantot twitterfeisus drīkst tikai nekādsu vai liberstisku uzskatu paušanai, ja negribi dubult-plus lielas nepatikšanas.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:27. Janvāris 2016 - 13:24
(Link)
"Right-wing radikāļi" - tie, kuri nespēj saskatīt šeit humoru?
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:27. Janvāris 2016 - 13:23
(Link)
Elfstrandu par prezidentu?
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:27. Janvāris 2016 - 13:24
(Link)
wat
[User Picture]
From:[info]heda
Date:27. Janvāris 2016 - 13:48
(Link)
ja paarzinaatu zviedru situaaciju, tad zinaatu arii, ka viniem nav prezidenta
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:27. Janvāris 2016 - 14:20
(Link)
Cik zinu, gedymin dzīvo Zviedrijā. :)
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:27. Janvāris 2016 - 15:56
(Link)
Jā, dzīvoju tur kādu laiku, un uzskatu, ka LV derētu daudz ko pamācīties no viņiem.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:27. Janvāris 2016 - 15:54
(Link)
Tas tāds teiciens, ja nezini.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:27. Janvāris 2016 - 16:00
(Link)
Bet nu jā, man liekas skumji un diezgan simptomātiski, ka tev gribas aizstāvēt tādus Elfstrandus, kuri no bēgļiem atšķiras tikai ar ādas krāsu.
[User Picture]
From:[info]heda
Date:27. Janvāris 2016 - 18:40
(Link)
taapeec, ka taa ir vina valsts, nevis "beeglu"
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:27. Janvāris 2016 - 19:54
(Link)
Savas valsts sievietes drīkst uzskatīt par otrās šķiras radījumiem, bet citu ne?
[User Picture]
From:[info]heda
Date:27. Janvāris 2016 - 21:03
(Link)
Stulbu anekdošu stāstīšana nav gluži tas pats, kas izvarošana vai slepkavošana (tikai no varardienas ziņām - Västerås bēgļu mītnē izvarots 10 gadīgs puika, aizdomas, ka varots jau kopš decembra, Växjö peldbaseinā 7-8 apm. divdesmitgadīgi "bēgļi" seksuāli uzbrukuši divām vienpadsmitgadīgām meitenēm, Norčēpingā savstarpēja šaudīšanās, viens "bēglis" nošauts, otrs ievainots - notikumi no policijas ziņojumiem, nevis urbānās leģendas).
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:27. Janvāris 2016 - 21:26
(Link)
nez vai tie būs reprezentatīvi gadījumi, par to kā uzvedas vidējais bēglis.
[User Picture]
From:[info]heda
Date:27. Janvāris 2016 - 21:35
(Link)
Ljungby bēgļu mītnē svētdien 85 gab. kāvušies, masveidības trūkumu grūti pārmest
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:27. Janvāris 2016 - 23:37
(Link)
Pie tam jāņem vērā, ka lielāka daļa gadījumu droši vien tiek slēpti, cik nu var. Ir jau rūgta pieredze. Vēl interesanti, ka Vācijā kādai 13 gadīgai meitenei bijis seks ar diviem ''dienvidniekiem'' un pēc 3 stundu pratināšanas (meitenes, protams =]), viņa piespiesta uzrakstīt paskaidrojumu, ka nekādas izvarošanas nav bijis. Prese unisonā atbalsta šo versiju. Vecāki traki aiz sašutuma.
Smieklīgākais, ka sekss ar 13 skaitītās noziegums tā vai tā, ir piekrišanas vai nav, bet visi reaģē tā it kā nekas nav noticis. ''Dienvidiekus'' neviens uz policiju nesauc.
Also, rekur tipiska lietuviešu uzvedība:http://www.breitbart.com/london/2016/01/22/locals-fled-pool-after-migrants-masturbated-into-jacuzzi-defecated-into-kids-pool-molested-bathers/
From:[info]narrenschiff
Date:28. Janvāris 2016 - 02:26
(Link)
!
Tā kā es vēl daudz plānoju braukt uz Zviedriju, tad ceru, ka tas viss notiek krietni ierobežotā pagabalā, ar to domājot Stokholma-Gēteborga-Malme trīsstūri? Mani, piemēram, interesē Jemtlande, es cerīgi skatos kartē un izskatās, ka ir gana tālu uz ziemeļiem.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:28. Janvāris 2016 - 12:20
(Link)
^^
Lūk, kā sabiedēji jaunieti - viņš pat nevēlas uzturēties vienā apgabalā ar migrantiem. Selektīvi atlasītas informācijas spēks.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:28. Janvāris 2016 - 13:14
(Link)
Labāk selektīvi atlasīta informācija, nekā nekāda informācija, ko piekopj mainstrīm valdības oficiozi.
Heck, drīz pat sociālajos tīklos būs grūti ko uzzināt: http://neurope.eu/article/you-tweet-too-much-about-refugee-the-dutch-are-told-by-police/

Btw, ja jau tas viss ir tikai selektīva infa un konspirācija, ar ko izskaidro straujo SD popularitātes kāpumu? Tā pēc lejāk citētās aptaujas ir šobrīd lielākā partija Zviedrijā ar rekordlielu atbalsta procentu, lai gan vēl pirms gada tai prognozēja 10% kā maksimālos griestus. Un tas viss kontekstā ar Zviedru mediju meliem, puspatiesībām un informācijas selektīvu noklusēšanu + agresīvu velkomisma propagandu.
Man ir tāds minējums, ka vairums cilvēku kas pievērsušies demokrātiem ir tādi, kuriem ir tieša ikdienas saskarsme ar raķešu zinātniekiem, ārstiem u.c. jaukiem cilvēkiem no sīrijas, marokas un eritrejas.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:28. Janvāris 2016 - 14:48
(Link)
SD popularitātes pieaugums tieši apgāž jūsu šizofrēnisko viedokli par to, kā Eiropā valda nevis demokrātija, bet cenzūra un totalitārisms, ka visi citādi domājošie tiek brutāli apspiesti un pārējos murgus. Īpaši nepārzinu politiskās partijas tur, tāpēc detaļās turpināt par šo tēmu netaisos, bet mans iespaids ir tāds, ka SD pievērsušies tie, kuri agrāk atbalstīja centrisko "moderātu" partiju, nevis agrāk kreisi balsojošie. Izskaidrojams tas ir ar elementāru sabiedrības polarizāciju. Vairums no viņiem ir aptuveni tikpat labi pazīstami ar migrantiem kā tu.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:28. Janvāris 2016 - 15:51
(Link)
''apgāž jūsu šizofrēnisko viedokli par to, kā Eiropā valda nevis demokrātija, bet cenzūra un totalitārisms''

Holy strawman. Cenzūra VALDA. Ķelnes notikumi uzskatāms piemērs, taču ir vēl dučiem citu. Pie tam tas nebija nebūt ne pirmais gadījums, tikai pirmais, kurš izraisīja skandālu: http://www.express.co.uk/news/world/634815/Cologne-attacks-fury-migrant-sex-cover-up-refugee-event-groping-Germany
Roterhama jau aizmirsusies? https://en.wikipedia.org/wiki/Rotherham_child_sexual_exploitation_scandal Menti gadiem ļauj izvarot skuķus cuz muh raycism. Es te varētu bombardēt ar linkiem cauru dienu par līdzīgiem gadījumiem, bet tie taču ir tikai selektīvi, izolēti gadījumi. Simtiem totāli izolētu gadījumu. Šobrīd teju katru dienu pa vienam vai diviem totāli izolētiem gadījumiem. Nothing to see here, move along. :baghdad bob:

Totalitārisms nevalda (pagaidām), jo priekš tā vajag atcelt konstitūciju un principā izdarīt valsts apvērsumu, taču ņemot vērā kā SD tiek stigmatizēti šī brīža elites konrolētajos medijos (tb visos, kas nav ''nacistu'' kontrolēti), nereti neaicinot uz debatēm un cenšoties izolēt no politiskās pārvaldes, es teiktu, ka gluži demokrātija arī Zviedru karalistē nevalda.

Kāpēc tad notiek sabiedrības polarizācija?
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:28. Janvāris 2016 - 16:45
(Link)
Un es varētu bombardēt ar kriminālās hronikas ziņām no LV. Jēga?

Ja vari sniegt datus, ka ap miljonu UK ilgstoši dzīvojošo pakistāniešu vai ap 3 miljoniem vācijā dzīvojošo turku ir kriminogēnāki par līdzīgas sociālās šķiras vietējiem, lūdzu. Ja ne, tad beidzam diskusiju un paliekam pie fakta, ka ne UK ne Vācija neguļ kūpošās drupās, kā pēc jūsu scenārija tam būtu vajadzējis notikt pirms sazin cik gadiem.

SD ir opozīcijā valdībai, cik man zināms, tāpēc nav skaidrs, kāpēc lai kāds viņus veicinātu veikt politisko pārvaldi. Un vienpusīga mēdiju attieksme pret kādu parādību nenozīmē demokrātijas trūkumu.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:28. Janvāris 2016 - 19:17
(Link)
Nē nav, jo tas būtu non-sekvitars.

Statistiku? Lūdzu.
https://muslimstatistics.wordpress.com/
Ne tikai par UK.
(in before konspirācija)

''ka ne UK ne Vācija neguļ kūpošās drupās, kā pēc jūsu scenārija tam būtu vajadzējis notikt pirms sazin cik gadiem''

Priekš wannabe zinību vīreļa, tev ļoti patīk svaidīties ar stulbu, melīgu retoriku.

''Un vienpusīga mēdiju attieksme pret kādu parādību nenozīmē demokrātijas trūkumu.''

Ja attiecīgie mediji ir valsts politiskās elites rupors, tad ir gan.
From:[info]narrenschiff
Date:28. Janvāris 2016 - 13:34
(Link)
Nu, es atceros kā pēc lauku idilles bija iebraucot Ērebro. Un ko arī paši vietējie, acīmredzot, selektīvi satraukti stāsta. Bet nu labi, tā vairāk tāda iracionāla piesardzība.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:27. Janvāris 2016 - 19:14
(Link)
A kurš viņu aizstāv un par ko?

Nav atšķirīgs no ''bēgļiem''? Lol Viņam ir tendence slepkavot, izvarot, laupīt un vandalēt Zviedrijas iedzīvotājus? Viņš pieprasa haļavu par neko? Viņš nenovāc aiz sevis atkritumus un izsaka neapmierinātību par nodokļu sponsorēto pārtiku un pajumti? Viņš ir analfabēts, kas vai nu nekad nestrādās vai labākajā gadījumā slaucīs ielas? Viņš ir reliģisks fundamentālists, kas labprāt ieviestu teokrātiju?

Vienkārši nebija skaidrs par ''tādus kā'' viņš komentu.

Kas ir tās lietas, ko vajadzētu pamācīties no zviedriem. Šī brīža kontekstā tiešām interesanti.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:27. Janvāris 2016 - 19:52
(Link)
Tas viss ir ārpus šī komentāra mērogiem un nemaina ironiju tajā, ka viens otrs imgigrācijas jautājumā pēkšņi izrādās latentais cīnītājs par sieviešu tiesībām, gluži kā pieredzejusi kompartijnieki 90-tajā gadā pēkšņi kļuva pr PSKP biedra kartes dedzinošiem nacionālistiem.

Tev un citiem LV iedzīvotājiem derētu iepazīties ar kādiem bēgļiem. Par kriminālo statistiku, šķiet, indulgence bija datu sameklējis, pēc kuras Lietuvas pilsonim emigrācijā izrādījās lielākas izredzes kļūt par izvarotāju, man slinkums atkārtot.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:27. Janvāris 2016 - 23:30
(Link)
Aha, indulgence - sevi nīstošs eirofobs. Man ļoti interesē viņa no dirsas izvilktās statistikas. :) Nez kāpēc tie vācieši, zviedri vai briti, kas ir kritiski pret imigrantu plūsmām nemēdz pieminēt briesmīgos, pa ielām kīstošos leišu sirotājus. Ziņās nez kāpēc arī par to nekas, pat oficiālajos ruporos, kur tieši varētu gaidīt šāda veida ''sabalansējumu'' mol, lūk, ļaunie eiropieši ir ne labāki.

Kurā vietā tas OPa keks ir ''cīnītājs par sieviešu tiesībām''? Jo uzskata, ka sievietēm ir tiesības netikt randomā izvarotām, ja neiziet no mājas burkā vai vīrieša pavadībā?
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:28. Janvāris 2016 - 12:18
(Link)
> For him, women's value is important, he says.

Es, protams, nepazīstu OP keksu, bet pazīstu vairākus latviešus, kuri labi atbilst tam pašam štampam, tāpēc atļaujos ekstrapolēt. Tādu kā viņš attieksme pret izvarošanām vienmēr ir bijusi no "PATI VAINĪGA" sērijas - ne tā saģērbās, ne tā paskatījās utt. Naids pret imigrantiem tādiem izriet no skatīšanās uz savas valsts sievietēm kā uz savu īpašumu.

Neuzticība pret austrumeiropiešiem nav nekas neizplatīts britu salās, piemēram, un ne bez pamata. It kā latviešiem pašiem nebūtu bijuši savi plaši pazīstami Eiropā imigrējuši pedofili, izvarotāji, un slepkavas, un ja paskatās tālāk, arī anarhistu teroristi.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:28. Janvāris 2016 - 12:56
(Link)
Nu lol. Cilvēki stāstījuši rupjas un piedauzīgas anekdotes since forever. Tātad visi, kas to darījuši ir rasisti, mizogīnisti, antisemīti un tamlīdzīgi nacisti, ja? Savstarpēja apņirgšana starp pretējiem dzimumiem arī ir svēta, time honored, lieta. Brīnums kā tā cilvēce turējusies kopā visas šīs tūkstošgades. Tava spekulācijas no tāda nieka ir tieši tā hipersensitīvo damzeļu uzvedība, kas raksturīga sjw pīpļiem.
Un kas ir svarīgākais, šiem pīpļiem šķiet ka ''internet bullying'' vai seksiski jociņi ir kaut, kas svarīgs, par ko ''jāaudzina sabiedrība'', bet random arābi, ka siro pa ielām pilnīgi tiešā veidā seksuāli uzbrūkot sievietēm - meh. Dun be so raycis #NotAllMuslims etc.
Get your fucking priorities straight.

Par otro. Es, starp citu, arī neņemtu austrumeiropiešus iekšā, ja būtu UK, Zviedrija, Vācija etc. tā kā neliekuļoju. Tomēr atzīsi, ka ar integrēšanos tiem kopumā padodas labāk, nekā allahakbariem. Baigi daudz iekš UK vai Zviedrijas NO GO zonu ar poļu vai baltiešu getto tajos?
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:28. Janvāris 2016 - 15:08
(Link)
Tad jautājums, kurā brīdī sākas "laist iekšā / nelaist iekšā / deportēt" izvēle. Mana motivācija personiskā līmenī te ir elementāra: es gribu tiesības brīvi ceļot un meklēt darbu un netikt klasificētam kā "untermensch" vai "netīrs okupants", līdz ar to esmu par vispārīgām tiesībām brīvi pārvietoties neatkarīgi no ādas krāsas un tautības. Aizliegumi uzņemt bēgļus ir tiešs solis ceļā uz pretējo - diskrimināciju pēc vispārīgam, nevis individuālam pazīmēm. Nevienam liberālim nav nekas pret iebraucēju kontroli, bet tā jāveic individuālā līmenī un vadoties pēc nevainības prezumpcijas, nevis a priori uzskatīšanas par ienaidniekiem.
https://www.opensocietyfoundations.org/explainers/what-eu-freedom-movement
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:28. Janvāris 2016 - 16:08
(Link)
Tikai Eiropā jau notiek pretējais - visi a priori tiek uzskatīti par eņģeļiem.

''Laist iekšā'' sākas tad, kad konkrētā persona izgājusi cauri rūpīgam skrīninga procesam, nevis ''ā, nu tu gribi pie mums dzīvot, welcommen''.

Brīva pārvietošanās var attiekties tikai uz personām, kas nāk no valstīm, ar kurām tieši šāds eksplicīts starpvalstu līgums noslēgts. EU nav šāda līguma ar visu pārējo pasauli.
Tā pat vien atbraukt uz citu valsti dzīvot bez valsts atļaujas nav cilvēktiesība.

Bēgļu gadījumā, asylum statuss pienākas tikai cilvēkiem, par kuriem tiešām ir drošticams, ka tie nāk no kara zonas. Maroka, Eritreja, Alžīrija, Pakistāna un virkne citu, no kurām nepārtraukti plūst iekšā čukčas, tādas nav. Tādi automātiski ar pirmo reisu atpakaļ.

Vibeidzot, iebraucēji, kas tiek pieķerti noziegumos automātiski uz mājām, ir viņi no kara zonām vai nav. Bet kur nu. Geiropa pat nepatur viņus apcietinājumā, kur nu vēl runāt par deportāciju.
:D hhttp://klab.lv/users/gnidrologs/2016/01/13 :D