making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[10. Jun 2020|10:03]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:10. Jūnijs 2020 - 11:10
(Link)
Viņš laikam māj uz to, ka šie protesti ir spontāns tautas nemiers pret kaut kādu netaisnību vai tirāniju, kura jāizlabo, kas, protams, nav tiesa.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:10. Jūnijs 2020 - 11:17
(Link)
Neņemšos analizēt to, cik un kas tur ir vai nav spontāns, bet manā grāmatā pat lielā franču revolūcija ierakstās vismaz ailē "ļoti neviennozīmīgi vērtējami", nerunājot par 1905. g. un tamlīdzīgām revolūcijām (skatoties tīri konsekvenciālistiski, "no viņu augļiem jums tos būs pazīt" līmenī) un pavisam nerunājot par pašreizējiem hair-trigger izlēcieniem. Pēc manām domām, spontaneitāte un grassroots arī nav universāls attaisnojums šādām izdarībām.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:10. Jūnijs 2020 - 11:20
(Link)
Mani tas neizbrīna. Mums ir atšķirīgas vērtības un politiskie uzskati. Es esmu demokrāts, tu ne - tas nav domāts kā uzbrauciens, vienkārši fakta konstatēšana.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:10. Jūnijs 2020 - 11:21
(Link)
That's fair.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:10. Jūnijs 2020 - 11:22
(Link)
Vai es pareizi sapratu ka tas nozīmē ka tev ir pieņemama destrukcija, progresa apstāšanās, dzīves līmeņa krišanās, zināšanu un vērtību zaudēšana ja vairākums tā vēlas? Tas ir - ja tas notiek demokrātiski?
From:[info]krishjaanis2
Date:10. Jūnijs 2020 - 11:50
(Link)
Āha, tautā iemīļotu vadoņu - kāds neapšaubāmi ir Čērčils - vandalizēšana no mazas, izlutinātu un priviliģētu fringe trako puses ir ļoti demokrātiski.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:10. Jūnijs 2020 - 12:22
(Link)
Tu neesi demokrāts, tu esi kriesais autoritārists/totalitrārists.
[User Picture]
From:[info]artis
Date:10. Jūnijs 2020 - 13:13
(Link)
Pareizi. Latvijā okupantu pieminekļi pazuda tikai pēc LR likumiskās varas—ministru padomes lēmuma: izslēgt šādus pieminekļus no kultūras pieminekļu saraksta. LR ministru padomes lēmumam sekoja katras pašvaldības ievēlēto pārstāvju—pilsētas valdes lēmumi par demontāžu. Tas bija demokrātiski. Spontāns vandālisms, ko piedāvā [info]gedymin, nav leģitīms.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:10. Jūnijs 2020 - 16:39
(Link)
"Neņemšos analizēt to, cik un kas tur ir vai nav spontāns, bet manā grāmatā pat lielā franču revolūcija ierakstās vismaz ailē "ļoti neviennozīmīgi vērtējami", nerunājot par 1905. g. un tamlīdzīgām revolūcijām.."

Lūk, tā tas patiešām ir. Visas nozīmīgās pagātnes revolūcijas parasti izpaudās kā grautiņi, slepkavības un izvarošanas. Tai pat laikā, nevar arī noliegt, ka politiskās sekas dažos gadījumos ir bijušas pozitīvas. Tiesa, es nedomāju, ka 5. gadā, kad dega muižas, laikabiedri spēja paredzēt, kādas pārmaiņas tas radīs.