making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[8. Okt 2017|12:43]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:9. Oktobris 2017 - 22:56
(Link)
slikts, baidos ka uz tava līmeņa "sakarīguma" standartiem te neviens nav spējīgs, vismaz tādiem, kuri prasa iepazīties ar visu Japānas animi pirms iesaistīties diskusijā.

Razborka komentāros mani drīzāk uzjautrina. Es jau sākotnējā postā minēju arī "multifilmas", ne tikai animi, tāpēc skaidrojumi par to, ko dara Studio Ghibli kind of miss the point.

BTW, nepretendēju uz oriģinalitāti ar šo novērojumu. Internetā var atrast piemēram, šo: https://reelrundown.com/animation/Why-Are-Autistic-People-Drawn-to-Anime

"Why Are Autistic People Drawn to Anime?"

"You might think all of us anime fans are autistic, but actually only a minority of us are. But it seems that psychologists and special ed teachers have noticed that many autistic adults and children like anime and manga."

Ir materiāli pat Google Scholar.

Manga and the Autistic Mind:
http://www.ncte.org/library/NCTEFiles/Resources/Journals/EJ/1051-sep2015/EJ1051Manga.pdf

"The author examines how manga reveals the way individuals with ASD
process the world, and explores how manga can serve as a teaching tool
for neurotypical and neurodivergent students."
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:9. Oktobris 2017 - 23:11
(Link)
Nu jā, šis apstiprina, ka šai hipotēzei nebija pamata. Kas, manuprāt, jau tāpat bija skaidrs. Tā ka šķiet, ka šīs hipotēzes pamatā tomēr ir neizpratne, kas ir anime, un iespējams arī, kas ir autisms.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:9. Oktobris 2017 - 23:20
(Link)
Jokdari, norādi, kas tieši apstiprina, ka hipotēzei nebija pamata?
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:9. Oktobris 2017 - 23:32
(Link)
You might think all of us anime fans are autistic, but actually only a minority of us are.

Citiem vārdiem, nav pat aptiprināta korelācija starp autismu un anime patikšanu, bet drīzāk tiek secināts, ka šāda korelācija diez vai pastāv.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:9. Oktobris 2017 - 23:41
(Link)
Nu bet mīļo cilvēk, lai būtu tas, ko sarunvalodā sauc par korelāciju (tas ir, spēcīga sakarība), nevajag, lai r būtu vienāds ar 1.0. "All anime fans are autistic", said noone never.

Otrs alternative comphension jums ir sanācis pie autisma kā tāda. Oriģinālais ieraksts runā par "nūģiem" (kas nekādi nav medicīniska diagnoze, vienkārši tā neirotiskā spektra daļa, kuras ekstrēma daļa pēc dažu uzskatiem būtu autisms) un "autisma pazīmēm" (nevis autismu kā med. diagnozi). Ja neredzi atšķirību starp šiem, bēdīgi. Droši vien kāda autisma pazīme piemīt ne tikai man, bet gandrīz katram kas te apgrozās, kaut vai tāpēc, ka normāli cilvēki netērē laiku tik bezjēdzīgās diskusijās.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:9. Oktobris 2017 - 23:46
(Link)
Redzi, te pat netiek pat aptuveni minēts, kāds ir r. Kaut kādu r vērtību, kas lielāka par 0, var atrast starp jebkurām divām maz saistītām lietām. Citiem vārdiem, spekulācijas, par kurām nav jēgas dzesēt muti, kamēr nav ievākti reāli dati.

It īpaši jau tas, ka tu pats sāki runāt par nūģiem, bet raksts ir par autistiem, ar kuriem strādā speciālisti, kas ir drusku cits līmenis.
From:[info]slikts
Date:9. Oktobris 2017 - 23:57
(Link)
"iepazīties ar visu Japānas animi" ir salmu vīrs; priekšstatu par dažādību var gūt kaut vai no apstākļa, ka runa ir par populāru mediju nevis žanru, un 'missing the point' ir salīdzināt mediju ar konkrētiem darbiem kā MLP.

Ghibli ir piemērs dažādībai un atzītai vērtībai, un nav nozīmes, vai runa ir par animi vai animāciju vispār.

ieraksta tēze, cik vispār var spriest, bija patoloģizēt pārsvarā nerotipiskas grupas (nūģu) interesi par animi; tas ir uzskatām stulbums, un tevis piesauktie avoti to neatbalsta