making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[8. Okt 2017|12:43]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:9. Oktobris 2017 - 23:32
(Link)
You might think all of us anime fans are autistic, but actually only a minority of us are.

Citiem vārdiem, nav pat aptiprināta korelācija starp autismu un anime patikšanu, bet drīzāk tiek secināts, ka šāda korelācija diez vai pastāv.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:9. Oktobris 2017 - 23:41
(Link)
Nu bet mīļo cilvēk, lai būtu tas, ko sarunvalodā sauc par korelāciju (tas ir, spēcīga sakarība), nevajag, lai r būtu vienāds ar 1.0. "All anime fans are autistic", said noone never.

Otrs alternative comphension jums ir sanācis pie autisma kā tāda. Oriģinālais ieraksts runā par "nūģiem" (kas nekādi nav medicīniska diagnoze, vienkārši tā neirotiskā spektra daļa, kuras ekstrēma daļa pēc dažu uzskatiem būtu autisms) un "autisma pazīmēm" (nevis autismu kā med. diagnozi). Ja neredzi atšķirību starp šiem, bēdīgi. Droši vien kāda autisma pazīme piemīt ne tikai man, bet gandrīz katram kas te apgrozās, kaut vai tāpēc, ka normāli cilvēki netērē laiku tik bezjēdzīgās diskusijās.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:9. Oktobris 2017 - 23:46
(Link)
Redzi, te pat netiek pat aptuveni minēts, kāds ir r. Kaut kādu r vērtību, kas lielāka par 0, var atrast starp jebkurām divām maz saistītām lietām. Citiem vārdiem, spekulācijas, par kurām nav jēgas dzesēt muti, kamēr nav ievākti reāli dati.

It īpaši jau tas, ka tu pats sāki runāt par nūģiem, bet raksts ir par autistiem, ar kuriem strādā speciālisti, kas ir drusku cits līmenis.