making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[29. Jun 2016|13:28]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:3. Jūlijs 2016 - 18:09
(Link)
Es varētu konkrēti nosaukt dažu valstu prasības pašnodarbinātajiem tulkotājiem būt obligāti PVN reģistrētiem.

UK ir 64K £ limits, līdz kuram vari strādāt nereģistrējoties PVN, un vairums pašnodarbināto arī to izmanto, jo limitu nesasniedz un biznesa izdevumi, kuros varētu ietaupīt PVN, ir niecīgi un ir līdz pamatiem vienkārša grāmatvedība (cash accrual). Tas nav tikai UK, bet arī citās valstīs ir šādi limiti, Latvijai šķiet ir 20K eiro.

Viss ir jauki tikmēr, kamēr tu nesāc sniegt pakalpojumus Spānijai un vēl dažām ES valstīm, kuras savdabīgi interpretējot noteiktas regulas, nepieļauj pakalpojumu sniegšanu, ja neesi PVN reģistrā. Man vienkāršāk ir atteikties no tiem dažam pasūtījumiem gadā no Spānijas klientiem, nekā pašam sākt visu ķēpu ar PVN vai arī algot grāmatvedi.
[User Picture]
From:[info]chrono
Date:3. Jūlijs 2016 - 23:10
(Link)
Kaut kā izklausās, ka tieši pašas valstis savā inercē homogenizēt biznesa izpausmes ir problēma, nevis EU regulas, kas tieši cenšās panākt, lai, piemēram, tāda Latvija varētu nodarboties ar biznesu Spānijā.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:3. Jūlijs 2016 - 23:43
(Link)
Konkrēti kā tas izpaužas?

Tas funktieris, ko paredz ES regulas, varētu būt izdomāts noteiktiem gadījumiem, bet nestrādāt citos gadījumos. Iespējams, ka tas atvieglo darījumus lielajam biznesam, bet ir aizmirsts par pašnodarbinātajiem.

Jāsaprot, ka ES ideja ir nākusi no lielajām korporācijām (brīva kapitāla, pakalpojumu un preču kustība). Brīvā darbaspēka kustība jau ir kompromiss, par kuru mums no sirds jāpateicas sociālistiem. Bet pat sociālisti vairāk runā tieši par strādnieku tiesībām, un pašnodarbinātie ir diezgan neievērota kategorija. Nav daudz valstu, kur ir tik vienkārši reģistrēties par pašnodarbināto, kā tas ir UK. Es personīgi sagaidu, ka pēc Brexita sadarbība ar ES varētu palikt vēl vienkāršāka.