making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[25. Jun 2016|13:16]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]chrono
Date:25. Jūnijs 2016 - 15:24
(Link)
Izglītība pozitīvi korelē ar kritiskās domāšanas spējām, ienākumu līmeni, dzīves ilgumu, labsajūtas līmeni, un negatīvi korelē ar iespējām nonākt cietumā un anonīmo alkoholiķu pulciņā. Sen jau neviens nestrīdās vairāk par to, vai izglītotāki cilvēki ir gudrāki, strīdās tikai par to, vai izglītība padara gudrākus vai arī gudrāki cilvēki vienkārši izvēlas izglītoties vairāk. Protams, būs super inteliģenti un dzīvesgudri traktoristi un neko nejēdzoši profesori, bet es īpaši nebaidos domāt, ka vidējais ekonomists vai fiziķis lēmumu spēs pieņemt labāku lēmumu tādās dzīves jomās, kā politika, nekā vidējais pārdevējs. To, cik gudra bija šī rīcība jau var redzēt tagad, kad UK draud pārvērsties par K, mārciņa ir rekordzemā līmenī, nevienam nav ne jausmas ko iesākt tālāk un politiķi sāk ņemt savus vārdus atpakaļ. Un šīs nebija lietas, ko nevarēja paredzēt, jo, piemēram, to, ka Skotija visdrīzāk mēģinās atkal šķelties nost pēc aiziešanas no EU, tas ļoti labi bija zināms.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:25. Jūnijs 2016 - 15:52
(Link)
Faktiski viss no šobrīd notiekošā – šķelšanās kaskāde, ļoti agra par izeju vēlējušās puses lielas daļās nožēla par notikušo, mārciņas krahs, UK potenciāla izslēgšana no vai attiecību sarežģījumi ar vienotā tirgus zonu, ESA un veselu rindu citu politisku, ekonomisku un zinātniski pētniecisku vienību, utt., utjpr. – bija ļoti labi zināms jau mēnešiem ilgi. Dati un projekcijas, beigu galā, runā skaidrāku valodu par masu mēdijiem un aģitpropu. Tas viss bija zināms, taču vēlētāji to nezināja un nevēlējās zināt, kā vienmēr.

Par laimi, ne tuvu viss vēl ir zaudēts, it īpaši turpmāko divu gadu laikā līdz artikula № 50 iedarbināšanai. Notikušo un zināmu daļu zaudējumu nekas vairs neatsauks, bet britiem joprojām ir iespēja izvairīties no turpmākas katastrofas un atjaunot lielāko daļu situācijas.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:25. Jūnijs 2016 - 16:04
(Link)
''Dati un projekcijas, beigu galā, runā skaidrāku valodu par masu mēdijiem un aģitpropu. Tas viss bija zināms, taču vēlētāji to nezināja un nevēlējās zināt, kā vienmēr.''

Tu beidzot atcerējies par datiem un faktiem vs aģitpropu.
Nez kāpēc tava atmiņa ir ļoti slikta, kad tiek citēti dati un fakti, kas neiekļaujas tavas ideālās pasaules vīzijā un aģitprops tad ir okej.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:25. Jūnijs 2016 - 16:07
(Link)
Mana atmiņa vienmēr ir uzdevuma augstumos, savukārt Tu, kā šķiet, šo 10+ gadu laikā tā arī neesi sapratis, kādi ir mani plāni un kam es esmu vai neesmu lojāls. Es Tevi, protams, pie tā nevainoju, bet nedaudz amizanti tas ir tik un tā.

Manas ideālās pasaules vīzija, it kā Tu to spētu kaut stādīties priekšā.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:25. Jūnijs 2016 - 15:53
(Link)
Ar ienākumu līmeni jā, ar kritisko domāšanu - lol.

Mārciņas kritums ir triviāla lieta. Jebkurš politisks apvērsums rada valūtas svārstības negatīvā virzienā. Ņemot vērā, ka valūtas tirgus ir nevis dabisks, bet konkrētu cilvēku kontrolēts pasākums (jo kāpēc tāds reptīlis kā Soross varēja vienpersonīgi izraisīt finanšu krīzi tajā pašā Albionā), tad šī svārstība ir ķem boļe saprotama. Visa mediju apokaliptiskā propaganada par iziešanas sekām nospēlēja savu lomu. Ilgtermiņā tam nav nekādas nozīmes.

[User Picture]
From:[info]chrono
Date:25. Jūnijs 2016 - 21:04
(Link)
Lol, indīd. Tūlīt gan jau būs čīkstiens, ka IQ nav tas pats, kas kritiskā domāšana vai gudrība, bet IQ testos izmanto pa lielam tās pašas prasmes, kas nepieciešamas kritiskajā domāšana. Zīmīgi, ka pat universitāšu beidzēji ar smadzeņu traucējumiem uzrāda augstākus IQ rezultātus par tiem, kuriem ir pamatskolas izglītība. Un katrs gads, kas pavadīts izglītojoties, saistās ar + 1,9 IQ punktiem [1]. Nemaz nerunājot par eksaktajām zinātnēm, jo zinātniskā metode ir kritiskā domāšana in action.

Mārciņas kritums ir triviāla lieta? Tev varbūt. Tiem kuriem jādzīvo un jātiek galā ar tā sekām - diez vai.

1. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0160289615000355
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:26. Jūnijs 2016 - 02:30
(Link)
Nez kāpēc IQ testu rezultāti automātā aiziet misenē, ja sanāk nelabvēlīgi rezultāti par visiem zināmajām ''rasēm''. Tad pēkšņi izrādās, ka aikjū testi vienkārši parādi cik labi esi iemanījies pildīt ''westerncentriskos'' aikjū testus. Mūsdienu akadēmiskā integritāte - lol.