making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

25. Jun 2016|13:16

gedymin
Vēl viens iemesls nepalikt te pārāk ilgi. Tīri statistikai, no aptuveni 20 tuvākajiem kolēģiem projektā:
* divi ir dzimuši Anglijā, vienam tēvs nāk no ziemeļāfrikas, māte no Zviedrijas, otram tēvs no Vācijas;
* viens ir etniskais anglis, līdz pilngadībai dzīvojis Portugālē;
* pārējie no citurienes Eiropā vai Ķīnas.
Ā, big boss ir no UK. Pārējiem cilvēkiem projektā izcelsmi nezinu, bet šaubos, vai proporcija ir būtiski atšķirīga.
"English are wrong about two things: they still think they're good engineers and they still think they can play football." - Džordžs.

+ Interesanti, kā izskatīsies Union Jack bez zilā Skotijas fona? Vispār nav jau teikts, ka arī Ziemeļīrijas krustu no tā nevajadzēs ņemt nost.

+ Nu ko, var cerēt, ka UK dzīvesvietas paliks vienkāršajiem cilvēkiem pieejamākas. Brexit iemesls, man šķiet, meklējams pašas UK neoliberālajā politikā un neapdomīgajā darba tirgus atvēršanā 2004. gadā. (Kas traucēja pagaidīt dažus gadus ilgāk, kā citās Eiropas valstīs?) Šis + angļu valodas zināšanas -> imigrantu influx no austrumeiropas izrādījās lielāks nekā politiķi to bija gaidījuši un (iespējams) lielāks nekā britiem bija vajadzīgs. Briti nav tik daudz pret migrāciju vispār, tikai pret nekotrolētu migrāciju no Eiropas. Briti man ir teikuši, ka ieceļotāji no Commonwealth - tas ir labāk nekā ieceļotāji no ES, jo Commonwealth zemēs kā Indijā un Pakistānā, piemēram, medicīnas darbiniekus sagatavo pēc UK līdzīgas izglītības programmas, tāpēc viņi atbraukuši uz Angliju daudz labāk iekļaujas darba tirgū nekā austrumeiropieši, kuriem sistēma ir atšķirīga. Ķīniešu studenti savukārt sponsorē britu izglītību, un tā tālāk.

+ Mani interesēja, vai ir spēkā sakarība starp imigrantu daudzumu un Brexit noskaņojumu dažādos vēlēšanu apgabalos. Hipotēze ir, ka "leave" noskaņojums korelē ar mazāku imigrantu skaitu un lielāku atbalsta grantu apjomu no ES, tas ir, kā parasti notiek psiholoģiski reversā motivācija. Merthyr Tydfil (arhetipiskā Velsas pilsēta, kur ceturdaļa populācijas) ekonomiskās problēmās ir nevis tāpēc, ka vietējos tur no darba būtu izspieduši poļu viesstrādnieki, bet tāpēc, ka darbavietu tur vienkārši nav (loģiski, ka līdz ar to tur nav arī imigrantu). Vistuvākais, ko atradu ir šis (apakšējā labajā stūrī):
Redzams, ka Leave nometni konsekventi raksturo mazs imigrantu skaits, bet pie Remain foreign-born daudzums stipri variē - hetoroskedasticitāte apgrūtinātu statistiskā nozīmīguma testus.
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..