nxn ([info]nxn) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2006-07-31 11:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kapostu titenji
izstastiet ludzu man, blondinei, ka pagatavot visgarsjigakos kapostu titenju pasaule? es domaaju tos tradicionaalos- ar galju un risiem :)
paldies!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tante
2006-07-31 11:43 (saite)
galjai jabun cukai, risiem jaabun nevaaritiem, siipolu vaik un kjiploku - abus sariveet uz smalkaas rives..
malto glaju sajauc ar risiem (nu atkaribaa noglajas dauduzma - es riktigi nepateikshu konkreeti, bet ne vairak kaa glaazi risu man shkjiet uz puskilo galjas..), riveetu zipolu un kjiploku un jeelu olu.. pieliek saali un pieperus un akan sajauc.. noliek bljodu malaa un saka apvaarit kaapostu.

kaapostu ar izgrieztu kacenu vaara uz leeni verdosha uguns, periodiski shkjeljot no jamaa nost apvaariitaa aareejas lapas..
katra atshkjeltajai lapai rupigi nogriezh nost biezo dziislu...
atdzeseetajaas apgraizitajaas lapaas liek iekshaa veelreiz sajaukto pastaaveejusho galjas/risu maisijumu un satin cieshaa tiitenii..

katla dibeneaa ieliek paara lauru lapas, smarzhigo piparu graudinjus un uzpljeckaa paara karotes tomaatu pastas.. tam pa virsu rupos gabalos sagriezh paarpalikusho kaaposta vidusdalju.. virssu sagraizitajam kapostam ciehsi vienu pie otra kraamee satiitos tiitenjus.. kad visi sakrameeti, tos paarklaaj ar paaris sudigaakajaam lapaam.. liek virsu shkjivi, labi piepsiezh un uzlej uudeni (var leit siltu, vislabaak liet to uudeni, kuraa vaarijaas kaapostgalva) taa lai ir 2-3 pirxti virs tiitenjiem.. sakuma periodam uz shkjivja uzliek kaadu slogu - nu apmeerma uz pustundu varishanas sakumaa.. leik katlu uz mazas uguns un vaara, velams zem vaaka, vienu stundu..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]nxn
2006-07-31 11:55 (saite)
vot sjitaa gan es nekad neesmu gatavojusi... vai vinji (tie) nejuuk aaraa?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2006-07-31 11:58 (saite)
man nejuuk.:))
tiitenji jaasatin Cieshi, jaliek vienu otrma blakaam Cieshi.. jaavaara uz Ljoti Mazas uguns... risi piebriestot padara tiitenjus stingrus...:))

var variaacijai likt klaat ari kapaatas dilles (pildijuma masai), bet tas ir na ljubitelja.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nxn
2006-07-31 12:05 (saite)
oj... jaameegjina! paldies, tant!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?