Piparkūku mīkla part1
Nezinu, kas sanāks galā. Varbūt pieļauta kļūda jau pašā sākumā - izkausēju cukuru bet, kad pievienoju iesala ekstraktu, viss cukurs sacietēja. Izzvejoju, lai nesaskrāpē pannu, tagad man ir brīnumgardas karameles. Bet smarža ir īstā. Arī garša, lai gan ļoti maiga, bet garšvielas jau tā pieliku 2 reiz vairāk nekā receptē teikts. Tagad gaidu, kad atdzisīs, lai pabeigtu.
Sekoju šai receptei
- Sastāvdaļas:
- 500 g iesala ekstrakta;
200 g sviesta vai margarīna;
300 g cukura;
2 olas;
1 kg miltu;
nepilna 1 TK sodas;
1 EK garšvielu (kanēlis, kardamons, koriandrs, krustnagliņas, sasmalcinātu smaržīgo piparu)
- Gatavošana:
- iesala
ekstraktu, cukuru un sviestu (vai margarīnu) uz lēnas uguns uzvāra.
Karstajam maisījumam pievieno garšvielas, iemaisa pusi miltu un
atdzesē. Tad pievieno olas un piemīca pārējos miltus, kas samaisīti ar
sodu (vai cepamo pulveri). Mīklu ietin folijā, maisiņā vai citur un
ieliek ledusskapī ievilkties.