: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Februāris 16., 2022


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:19
jau tagad redzu, kā vecāki iespringst, gatavojot kompozīcijas bērniem uz bērnudārzu, un es kā cilvēks, kurš nekad nav sirdzis ar perfekcionismu, bieži vien domāju, lūk, šādi notiek padošanās spiedienam, un tu arī sāc iespringt uz mākslas darbu gatavošanu. vai es šādi rādu paviršības piemēru? gribētos kaut kur pa vidu. ja man trīs dienas iepriekš ir pateikts, ka vajag kompozīciju, tad neko dižu nevar gaidīt no manis. vai arī es tomēr esmu pavirša. tā arī varētu būt.

(13 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]neraate
Date:16. Februāris 2022 - 12:03
(Link)
Es tās vienmēr uztveru kā 'ģimenes kompozīciju', kur vecāki piedalās lai ir droši un bērni taisa paši
[User Picture]
From:[info]f
Date:16. Februāris 2022 - 15:05
(Link)
mans vēl par mazu, lai tur rezultātā kaut kas vispār taptu :))
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:16. Februāris 2022 - 12:08
(Link)
Jā, perfekcionisms visbiežāk ir briesmīga nelaime. Jo pasaulē patiesībā ir sasodīti maz lietu, kurām būtu jābūt perfektām.
[User Picture]
From:[info]f
Date:16. Februāris 2022 - 15:07
(Link)
tikai ar vienu roku it kā saka, ka perfekcionisms, tas ir slikti, bet kad tev tāds nepiemīt, tad tomēr izrādās, ka to vajag. jautājums tikai - kam? in the grand scheme of things - gan jau ka nevienam :)
[User Picture]
From:[info]_re_
Date:16. Februāris 2022 - 12:12
(Link)
imo, kas tās par kompozīcijām, kurām vajag vairāk par 3 dienām. pietiek ar vienu vakaru - stundu, divas.
bet par paviršību - jautājums ir par attieksmi, nevis reuzltātu. ja tu saki bērnam - pofig, kā sanāca, galvenais, ka ir, lai tās audzinātājas (aizrijas), tas nav lāga. ja dara ar rūpību, bet neliekot uzsvaru uz rezultāta perfekcionismu, tad viss labi. ideālā pasaulē šo uzdevumu nozīme ir bērna laika pavadīšana, darbošanās kopā ar vecākiem, darot ikdienā parasti neierastu lietu.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:16. Februāris 2022 - 12:19
(Link)
Es teiktu, ka izdomāt, ko un kā, un visu sagādāt - tam ar stundu vai divām nepietiek...
Un kādā paralēlā universā (es apzināti izvairos no vārda "ideāls". ideāli ir ļoti personiska lieta, un skolai nevajadzētu regulēt, kā bērni pavada laiku ar vecākiem un vēl likt rakstītas vai nerakstītas atzīmes par to) tādas kompozīcijas visiem noteikti sagādātu lielo O uz skaitli 3, bet nu pagaidām mēs atrodamies šeit.
[User Picture]
From:[info]f
Date:16. Februāris 2022 - 15:02
(Link)
vienas dienas vakarā pasaka, nākamās dienas vakarā vari mēģināt kaut ko uztaisīt, ja ir izdevies sagādāt materiālus un trešajā dienā no rīta tev jau jāatnes. nez, mēs tāpat mājās darbojamies - zīmējam, lipinam, gatavojam, visu ko kopā daram, bet, lūk, tieši šīs kompozīciju gatavošanas mūsu gadījumā nesasniedz mērķi :D
[User Picture]
From:[info]_re_
Date:16. Februāris 2022 - 15:15
(Link)
tāpēc jau es teicu par ideālo pasauli (tb labie nodomi, kas bruģē ceļu uz elli, khm khm), praksē skaidrs, ka normāliem vecākiem ar šo besī ņemties. bet mana pamatdoma bija, ka iespringt uz mākslas darbu ir pilnīgi lieki un nepareizi, bet ar uzsvaru uz darbošanos šo pieciešot var izveikt pāris reizes gadā. (un gaidīt, kad pēc kuras tur pamatskolas klases tas viss būs garām, bet tad galva sāpēs jau par daudz riebīgākām lietām :D)
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:16. Februāris 2022 - 12:42
(Link)
3 dienas... Sāks iet skolā un tad Tev par to paziņos bērns, nevis audzītes. Un paziņos pēdējā vakarā.

Atkarīgs kādas tēmas kompozīcija. Bet laikam jau ar maziem bērniem ir jābūt mājās kastei, kurā ir akmentiņi, kastaņi, zīles, dažādi čiekuri, zariņi, kādas niedru smilgas utt. Tipa tai dienai, kad vajag un ārā nekā nav.
Vēl var taisīt no augļiem/ dārzeņiem, kurus var veikalā dabūt pēdējā brīdī :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:16. Februāris 2022 - 15:04
(Link)
līdz tam laikam man jau būs skolas mākslas darbu gatavošanas istaba ar bļostkiem, papīriem, līmes pistolēm utt. kā alisonai hendriksai no orphan black:

https://i.pinimg.com/originals/92/a1/31/92a13187439110dd8b323a7983f7cb70.gif
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:17. Februāris 2022 - 10:42
(Link)
:D
[User Picture]
From:[info]smille
Date:16. Februāris 2022 - 15:40
(Link)
Ja runa par dārzeņu kompozīcijām, tad man topā bija kartupelis. Var uztaisīt sēni, bet biežāk tapa ezis. Kaut vai katru gadu. Jo neko daudz labāku par ezi, bērns pats ilgi vēl nevar uztaisīt, toties ezi - var pat dažs labs divgadnieks!
[User Picture]
From:[info]f
Date:16. Februāris 2022 - 16:01
(Link)
dies'do' paturēt prātā to ezi, jopcik :)

> Go to Top
Sviesta Ciba