: who's that girl? - : par labajām lietām

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Marts 5., 2021


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
09:03 - : par labajām lietām
pēc divu gadu dzimšanas dienas E vārdu krājums ir sācis palielināties eksponenciāli, me thinks. turklāt, mazais viltnieks, viņš izvēlas no abām valodām vieglākos vārdus. mamma, papa, zaļa, krasnaja (kasnaja), mūzika, oblako (okoko), desa, čaj.
nu un mīļākais ir, kad vakarā eju ņemt pidžamdrēbes, un viņš skrien klāt, stumj drēbes atpakaļ plauktā un sauc, ka "guļ nē, spatj nē, guļ nē, spatj nē"!

(7 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]shelly
Date:5. Marts 2021 - 09:12

(Link)
Cik burvīgi :D
[User Picture]
From:[info]scorpse
Date:5. Marts 2021 - 10:32
(Link)
Nu, dubults neplīst. Šis mesidžs ir ļoti svarīgs, skaidrs, ka tas ir jānodod visās iespējamās valodās.
[User Picture]
From:[info]lavametender
Date:5. Marts 2021 - 10:46
(Link)
un īpaši svarīgiem mesidžiem, arī visās frekvencēs :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:5. Marts 2021 - 14:36
(Link)
tā īpašā frekvence, kas liek mest visu pie malas un mesties risināt samilzušo bēdu :))
From:[info]polija
Date:5. Marts 2021 - 11:21
(Link)
nu tāpēc jau viņš laikam vēlāk sāka, ka divās valodās. Manējā ar sāka vervelēt tikai gadā un 10 mēnešos. Tiesa gan krietni pareizāk un garākiem teikumiem, BET tikai vienā valodā viņai tas viss bija. Attiecīgi vieglāk - uzķert vārdus, galotnes, utt..
Atceros, kad es pati lasīju, ka jau gada vecumā vajagot zināt (teikt?) kādus tur vārdus, pusotrā jau vēl sazinko, un mana neko no tā visa nedarīja, arī sākās jau mērena panika. Un jā - baigais atvieglojums, kad saproti, ka tas bērns visu laiku ir it kā "atpalicis" no visām "normām", un tad piepeši mēneša laikā ir progresējis tālu priekšā visām "normām" :D
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:5. Marts 2021 - 13:02
(Link)
Gada vecumā vārds nozīmē konkrētu skaņu kopu, ko bērns attiecina uz kādu lietu vai saka konkrētā situācijā, tās var būt arī divas skaņas
From:[info]polija
Date:5. Marts 2021 - 15:43
(Link)
mums pat tās nebija. Un pusotra gada vecumā tas ko tur prasīja, tās visas "prasības", arī nebija. Un nekādas zilbes - "la, ma" vai tml, arī nebija.. Kko vervelēja gan visu laiku, bet nekādas tādas atšķiramas zilbes..
atceros, ka viņa ar izteiksim gariem teikumiem un tā viskautko stāstīja kaut kādā savā valodā, kas pēc skaņas līdzinājās kaut kam pa vidu starp franču un japāņu valodu, un kurā nebija neviena saprotama vārda, skaņas vai zilbes :D
un tad bezmaz vienā brīdī saklikšķēja un pārslēdzas uz visu to pašu stāstīšanu - nu jau latviešu valodā un praktiski visas skaņas arī mācēja pateikt, vienīgi sarežģītākos vārdus teica "pašizdomāti". "R" tikai aizgāja tieši uz 3 gadu vecumu..
Mana "teorija" par tiem bērniem, kas jau gada vecumā labi runā, ir tāda, ka viņi iepriekšējā dzīvē arī dzīvojuši šajā pašā "valstī/valodā" :D Tāpēc viņiem vieglāk. Pārējiem "jāpārmācās"... Ja vēl jāpārmācās uz divām valodām uzreiz, tad tur nav brīnums, ka ilgāk nerunā..

> Go to Top
Sviesta Ciba