: who's that girl? - : youaregettingold.com (old, nevis gold)

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Oktobris 10., 2017


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
13:20 - : youaregettingold.com (old, nevis gold)
salasījos šodien par cukura diabētu un holesterīna līmeni asinīs. vakar uzzināju, ka viens mammas bijušais kolēģis nomiris, un viņam bija cukura diabēts. un tad es sāku domāt, no kā tad tādā īsti var iedzīvoties. insulīns un visas lietas, bet kā dzīvesveids to ietekmē, un tā sapratu, ka veģetārieši vismazākajā riska grupā. protams, štrunts ar veģetāriešiem, nav jau tā, ka es maz dārzeņus uzturā lietotu. salāti ir mans trešais vārds. tomēr tas, kas ēdienkartē nemanāmi iezadzies, ir cūkgaļa. kā tas pamanījās notikt? es taču vispār tikai par vistu un zivīm!
nu lūk, palasīju simptomus, un tagad domāju, varbūt aiziet uz pārbaudi?

(9 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:10. Oktobris 2017 - 14:05
(Link)
Man vectēvam un viņa dēlam (manam tēvabrālim) arī bija diabēts, bet es īpaši par to neuztraucos; vectēvs nodzīvoja samērā ilgu un aktīvu mūžu, un nenomira no diabēta. Tēvabrālis gan nomira lēkmes laikā, kad cukurs nokrītas un, ja neesi tādiem gadījumiem gatavs, tad var arī nomirt.

Cik esmu sapratis, riska faktors ir liekais svars un mazkustīgs dzīvesveids (un ģenētika, protams); veģetārisms risku mazina drīzāk tā, ka veģetāriešiem mēdz būt mazāks liekais svars. Sekojot līdzi tam, ko ēd, arī gaļēdājiem risks ir pietiekami mazs.

Bet pārbaudīties nav slikta doma, ja ir aizdomas. Kā manu radinieku piemērs pārlieku uzskatāmi parāda: ja atklāj laicīgi, seko līdzi un ir gatavs visādiem saasinājumiem, dzīves kvalitāti un ilgumu tas var arī īpaši neietekmēt. Tēvabrālim tik nelāgi izvērtās galvenokārt tāpēc, ka viņš galīgi nesekoja līdzi un laida visu gar ausīm, sak, uz mani neattiecas.
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:10. Oktobris 2017 - 17:45
(Link)
+

ar kustīgu dzīvesveidu ir risks, ja nepareizi aprēķina un laicīgi nepaēd. veģetārieši kā mazāk riska grupa ir arī tādēļ, ka ir iedziļinājušies veselīga uztura jautājumos un vairāk rēķina ko un kā ēd, līdz ar to ēd 'gudrāk'.
man ir viens paziņa - diabētiķis. to, ka viņam diabēts es atklāju pavisam nejauši, bet gribētos lai tādi cilvēki par sevi stāsta skaļāk - sporto, kustas, daudz laika pavada pie dabas (jo profesija tāda) mednieks, makšķernieks, pilnīgi netipisks diabētiķis. tā kā tā nav mirstama kaite (nu ne vairāk kā jebkura cita samērā viegli menedžējama hroniska kaite) un ja rīkojas saprātīgi, nav pat jāmaina dzīvesveids uz neaktīvu

jo nu pa lielam nomirst arī ne-diabētiķi
[User Picture]
From:[info]f
Date:11. Oktobris 2017 - 12:52
(Link)
palasot par visām sekām un komplikācijām, kaut kā galīgi nesagribējās diabētā iedzīvoties.
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:11. Oktobris 2017 - 12:56
(Link)
Protams, nekādā slimībā jau negribas iedzīvoties. Es te vairāk par to, ka, ja nu tomēr viņš ir, diabēts nekādā gadījumā nav kaut kāds spriedums, bet drīzāk viena lieta, kam pievērst uzmanību.
[User Picture]
From:[info]hronikas
Date:10. Oktobris 2017 - 20:42
(Link)
eee, es par šito bakalauru rakstīju :D
gaļā, olās uc dzīvnieku produktos ir vielas (karnitīns, holīns), ko zarnu baktērijas pārvērš ar sirds slimību attīstību saistītā savienojumā (TMAO). ja neēd minētos produktus (kā veģetārieši vai vegāni), tad daudz mazāk rodas TMAO un ir mazāks risks iegūt sirds slimības, kuras savukārt ir viens no diabēta riska faktoriem. + jāņem vērā, ka zarnu mikrofloras sastāvs pielāgojas substrātiem, kas tajās regulāri nokļūst. pēc ilgstoša veģetārā perioda apēsts gaļas gabals ir mazāk riskants, salīdzinot ar regulāra visēdāja maltītēm, jo zarnās nebūs tik daudz baktēriju, kas spētu radīt nozīmīgu daudzumu TMAO.
[User Picture]
From:[info]f
Date:11. Oktobris 2017 - 10:20
(Link)
o, paldies par izskaidrojumu. bet vai par olām beigās tomēr nebija secinājuši, ka viss ar tām ir kārtībā, labais holesterīns utt.?

principā, tātad, var ēst šo to no dzīvnieku valsts produktiem, bet par pamata paiku gan labāk neizvēlēties.

interesanti - a īsteniem veģetāriešiem ir diabēts? (pieņemot, ka viņiem rados nav neviena slimnieka, un vienīgais slimības avots varēja būt dzīvesveids)
[User Picture]
From:[info]hronikas
Date:11. Oktobris 2017 - 16:44
(Link)
ir pētījumi, kas rāda, ka olas paceļ kopējo holesterīnu (kas nav labi, jo noved pie sirds slimībām un diabēta), citi metaanalīzēs secina, ka holesterīns diabēta risku neietekmē. par šo droši vien vēl ilgi mēģinās atrast taisnību. bet nu tāpat neieteiktu aizrauties ar olām, jo tur ir arī piesātinātās taukskābes un nav šķiedrvielu (pēdējie divi tiek uzskatīti par neveselīga ēdiena pazīmēm).

arī veģetārieši var noraut diabētu, ja ēd piesātinātos taukus un cukurotus dzērienus uz nebēdu, un tādā veidā izregulē vielmaiņas procesus un insulīna darbību. vai arī, ja nesporto, ir stress, liekais svars, vnk ēd draņķus, smēķē. riska faktori šķiet visām modernajām dzīvesveida slimībām ir līdzīgi. pat ja visu dara perfekti pēc vadlīnijām, tik un tā var gadīties diabēts, jo katram ķermenis ir atšķirīgs :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:13. Oktobris 2017 - 09:48
(Link)
un kā tad ar olbaltumvielām? vai var tā ņemt vienu produktu un sadalīt reizinātājos un paziņot, ka tas ir labi vai nē? nēn, gan jau, ka var, bet kad tā dara, tad nekad arī viennozīmīgas atbildes nedabū. kā jau tu saki, katram ķermenis atšķirīgs. laikam, tīri eksperimenta dēļ, jāuztaisa asins analīzes :)
[User Picture]
From:[info]hronikas
Date:13. Oktobris 2017 - 11:54
(Link)
nu manuprāt uzturzinātnē nekad nav tādu viennozīmīgu atbilžu, jo viss atkarīgs no apstākļiem (devas, biežuma, veselības stāvokļa, utt). tāpēc arī neko nevar saprast ;) analīzes noteikti palīdzēs saprast, kā visa tā teorija attiecas uz tieši tevi.

> Go to Top
Sviesta Ciba